2009.06.17.
19:05

Írta: Mo21

Mi lesz, ha bilibe ér a kezük? - A Fidesz jövőjének kérdései

 

Műmámor
Megindult a pánikszerű álmodozás a Fideszben. Pánikszerű, mert a választási eredmény diadalmenet is meg nem is. Az 1,6 millió szavazó kevés, de az 56% elég, hogy a pártkommunikáció győzelmi mámorba borítsa a Fideszt. Végül is ki van ez számolva. Két egyéni körzetet nyernek a szocik, és a maradék 174-gyel tuti nyer a Fidesz. A kongresszuson eufória volt a díszvendég, és számháború a kikapcsolódás. Ki tud nagyobb számot mondanit játszottak, végtelen, végtelen plusz egy. Kétharmad, háromnegyed, négyötöd. Száz százalékot nem mert senki mondani. Én 90-et írok, hátha cserébe megbocsátanak nekem.
 
A nosztalgikus bokszoló
A Fidesz egyre inkább kezd arra a bokszolóra emlékeztetni, aki 14 évesen két haverjával kiütötte későbbi világbajnokot. Igaz, profiként 34-ből 34 vereség a mérlege, sok KO-val, de bokszzsákként is jól megél. A barátainak viszont folyton nyomja, jobb a világbajnoknál, csak nem jó a menedzser, nem volt idő edzeni, lesérült, csaltak. Kifogások sora. Most azonban tényleg megvan a kihívás, a közben autóbalesetet szenvedett exvilágbajnokkal, aki még tolószékben van, de az orvosok dolgoznak rajta, hogy a meccsre felépüljön. A furcsa csak az, hogy a győzelmet már előre megünnepelték, pedig még a meccs időpontja sincs kitűzve. A felkészüléssel meg egyáltalán nem foglalkoznak.
 
A Fidesz hatalommétere
Azért ünnepelnek, mert a Fidesz hatalommétere győzelmet jelez. Ez a szerkezet vezető politikusainak ülepére van szerelve, és a nyelvcsapások számát jelzi. A méter utoljára 98-ban, mutatott ilyen számot. Kellemes, bizsergő érzés, ami megnyugtat, és magabiztosságot ad. Ezzel az érzéssel az altestedben könnyen lehet a gazdagokat szidni és kedves népies fordulatokat használni.
 
Az  Illés 72. búcsúkoncertje
A Fidesz újra azt üzente, hogy most már tényleg és isten bizony az utolsó nagy összecsapás következik: „a szabad Magyarország ideájának megvalósítása érdekében a feladat az, hogy végleg legyőzzük őket.” Kicsit olyanok, mint a megkopott rocksztárok x-edik búcsúkoncertje. Már sokszor hittük azt, hogy ez a harc lesz a végső, és eddig nem jött be. Legutóbb az EP-választásoknál, de ez sem ment elég simán. Kicsit aggódom, vajon most hihetünk-e nekik? Meg mi is az a szabad Magyarország, és mik azok a vágyak, amelyeket már húsz éve dédelgetünk, mert ezeket is mondták.
 
Változás
Én a műmámor és ünneplés helyett inkább ezeknek az értelmezhetetlen mondatoknak a kibontásával foglalkoztam volna. Meg azzal, hogy mi lesz az a változás, amiről a Fidesz beszél, amitől minden olyan más lesz, hogy el sem tudjuk képzelni. Az emberek változást akarnak és ezt az igényt a Fidesz, avíttas metaforáival nem elégíti ki. Inkább simán meg kéne mondani mi lesz.
A Fidesz a változásról szóló megnyilatkozásaiból arra lehet következtetni, hogy valójában nem tudják miről szól az egész. Olyanok, mint (azt hiszem) a 22-es csapdájában az egyik katona, aki, amikor a pszichológus vizsgálja, valami ilyesmit mond neki: „ne fáradjon doki, úgysem tud olyat mutatni, amiről nem a szex jut eszembe”. A Fidesznek mindenről a nagyobb állam, az állam nagyobb gazdasági szerepe, a nagyobb hatalom jut eszébe. A válságból is erre következtetett. Az állam gazdasági szerepét erősíteni kell. Ez igaz is, de nem államosítással, még ha itt-ott ideiglenesen ilyet is látunk. Hanem az állam ellenőrző szerepének erősítésével. De ha Amerikában azt mondják, keletre 300 mérföldre van az ígéret földje, és mi Budapesttől elmegyünk keletre 300 mérföldet, még csak Munkácson leszünk, és nem a Kánaánban. Szóval a recept az influenzásnak és a lábgombásnak nem ugyanaz. Az állam erejét növelni kell, de terjeszkedésről, visszaállamosításokról stb. beszélni fölösleges. (Ajánlanám Fukuyama erről szóló fejtegetését) A nagy állam nem egyenlő az erős állammal. A legnagyobb államok az afrikai diktatúrák, de rendről ott nem érdemes beszélni. A nagy állam azt jelenti, a kormányzat abban hisz, ők jobban tudják az élet bármely területén igazgatni a dolgokat, mint mások. A válság éppen arra tanít bennünket, hogy ne legyünk elbizakodottak, és hogy senki sem képes minden kockázatot átlátni.
A változás kommunikációja amúgy is veszélyes a Fideszre nézve, mert egy fiatalított MSZP-nek ez éppen kedvezni fog. Ők majd a Fideszre mutatnak és azt kérdik – Változás? Hány éve vagytok Ti a politika élvonalában?
 
300 forinton vett nemzeti egység
A Fidesz a népszavazás óta nemzeti egységről beszél. Ezt azonban 300 forinton vette szavazóitól. Az EP-választási nemzeti egység nem sikerült ilyen fényesre, de a politikusok szeretnek egy „picit” ferdíteni. Egy biztos, ha a Fidesz mögött létrejön ez az egység, az nem lesz nemzeti, hanem Fidesz-egység lesz. Nem szeretném azt gondolni, olyan nemzet vagyunk, akik csak valami ellen és csak ilyen pitiáner célokért képes egyesülni. A nemzeti egység csak oldalakon átívelő lehet, amikor valami magasabb célért, az ország modernizálásáért, az olimpiáért, vagy ehhez hasonlóért egyesülünk. Ilyet itt nem látni. Mussolini vajon nemzeti egységet hozott létre? Két népszavazást is tartott arról, hogy legyen-e a fasiszta diktatúra és a választójoggal rendelkezők mindkettőn közel száz százalékos arányban igennel voksoltak, cenzusos választójogi rendszerben. A mai politikai rendszer nem fér bele az oldalakon átívelő nemzeti egység, mert a politika a másik oldal iránti gyűlöletre épül. Az ország igazi változása a közös célok és egymás elfogadásában lenne. Nézzünk a németekre, és értsük miről beszélek.
 
Szun Ce és a Jobbik
Mao minél idősebb lett, annál többet olvasta Szun Cét. A Tiltott város palotájának wc-jében ült, ahova telefont vezettetett, és onnan irányította 1 milliárdos országát. Szun Cét érdemes minden politikusnak olvasni, sokkal mélyebb, mint Machiavelli. Szun Ce azt tanácsolja, ne harcolj ellenfeled terepén. A Fidesz mégis azt teszi a Jobbikkal. Megijedtek tőlük, egyrészt agyonhallgatást játszanak, másrészt indul a cigánykérdés „felvállalása”. A múlt szombati Magyar Nemzet első oldalára azonnal fel is raktak 3 nagy írást, kettő a cigányok bűncselekményeiről, egy meg Orbán nyilatkozata, hogy ő majd rendet rak. Kicsit késői, és hibás taktika. A cigányozás a Jobbik terepe. Minél inkább ezt a kérdést állítjuk a közbeszéd középpontjába, annál tovább erősítjük őket, mert ezt ők hozták be a köztudatba, nekik van gárdájuk, ők már megvédtek embereket. A Fidesz cigányozása azt az érzet kelti, hogy a rájöttek, a Jobbiknak volt igaza. Akkor én is rájöhetek, mondja erre a szavazó. Minden rasszista és kirekesztő vád hazugság, mert hát a Fidesz szerint is ez a fő kérdés. Ha megnézték Vonát a TV-ben, láthatták, fiatal, lendületes, hiteles, olyan kifejezések használ, mint „lehet rugózni ezen a szón”. Élesen áll szemben a Fidesz megfáradt, egyhangú megnyilatkozásaival. Nem érdemes velük a saját terepükön harcolni.
 
Pártszakadás, mint stratégia
A Fidesz akkor tudná szavazatait maximalizálni, ha a KDNP-t valódi pártként leválasztaná és néhány erős Fidesz politikust átléptetné hozzájuk. A KDNP önálló politikát kezdhetne, a Fidesz így még inkább középre húzódhatna. A politika fókuszát a két párt közé lehetne hozni, így a fő választási alternatívává ez a két párt válna. Az MSZP ebben az esetben erősebben marginalizálódna. A két párt, a megmaradó töredékszavazatokkal garantáltan 2/3-ot szerezhetne. Ez sem fog megtörténni, mert a pártegységet sokkal fontosabbnak tartják, mint a szavazatmaximalizálást.
 
De akkor mi lesz?
A magyar politika tényleg olyan, mint egy bili, a pöcegödör már pozitívumot tartalmaz, mert valami nagyobbat jelez. Ez végtelenül kisstílű világ, amire jobb kifejezés a bili. Szinte lehetetlen, hogy Fidesz innen elbukja, de jó lenne, ha még a nyáron beleérne a kezük a bilibe és felébrednének, az ünneplés helyett dolgoznának. Van 1,5 millió szavazó, aki nem döntött, de képes eldönteni a választást. Azt értik, miért nem akarják a szocikat és a Szadeszt, csak azt nem, miért adnák a Fidesznek a hatalmat. Ehhez kéne még egy kis lökés. Valami pozitívum, hogy ne a legkisebb rosszat, hanem a legjobbat kelljen választaniuk. Ha ez nem történik meg, még valami fránya meglepetés is jöhet azon a végső, nagy meccsen a tolószékes ellenféllel.
 
 

Annak, akik azt hiszik, hogy baloldali vagyok, ajánlanám ezeket. Ezek után jobboldalisággal vádoltak. Nehéz úgy jobboldalinak lenni, hogy akik a jobboldalon vannak, nem elveket, hanem párthűséget várnak el.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/06/11/szdzs

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/06/12/otlet_20

 

 

215 komment · 3 trackback

Címkék: orbán fidesz kongresszus jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr171191754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.18. 10:47:25

MSZP 2.2.3Egyes információk szerint mégsem Molnár Csaba az új jelölt, de nem is Mesterházy Attila. A Baja Ferenc által meghirdetett MSZP 2.0 program néhány upgrade után elérte mostani formáját, ennek megfelelően az MSZP emberi tulajdonságokkal rendel…

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.18. 10:05:19

Hús és vérElmúlt két választásunk (2002, 2006) alkalmával olykor még az olyan felkészült politikai elemzők, mint Lakner Zoli, a vicces hajú Dolph Lundgren-alteregó, vagy éppen a mindig elfogulatlan Stumpf István is csak értetlenül álltak azelőtt, hogy az…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.17. 20:32:55

Ezt sikerült elérni...Riasztófegyverrel állon lőttek egy utcán várakozó roma férfit és cigányok vertek meg egy nagymagyaroszágos pólót viselő lányt, ezek a hírek. Gratulálok, ezt a közhangulatot sikerült összehoznunk. Mert akár rasszista indulat van ezek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:03:40

@freddynemkrueger: Kiválasztom azt a pártot ami a világnézetemhez közel áll, és úgy látom, hogy képviselik azokat az értékeket amiket én fontosnak tartok. De ha visszaélnek a bizalmammal akkor következő alkalommal nem szavazok rájuk. Ennyi.
@Admiral William Adama: Passzolom, de én még anno a parlamenti közvetítésben láttam...

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:04:18

@Vegaaa: a legdurvább, hogy EGYÁLTALÁN nem mondasz hülyeséget.

A kérdés az, hogy ilyenkor mi történhetne, ha mondjuk 80%-os elsöprő többséggel a Senki győzne.

Felállítjuk a független teljhatalmú vezérbizottságot?

Behívjuk a kunokat? :)

Esetleg ismét behívjuk az oroszokat? :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:04:21

@Admiral William Adama:
Azért tagadja, mert a zsigereikben van a hazugság. Ez a lételemük.

Haloperidol 2009.06.18. 12:04:24

@Vegaaa:
Bazz, ezért fáradjak el szavazni????
:DDDD

mittagessen a la fapad 2009.06.18. 12:04:39

@Rwindx:

„Továbbá arról hogy elég az olyan pofátlan hazugságokból mint pl.: minden ingyen van/volt eddig (lásd: egészségügy).”

Vagyis a FIDESZ azt akarta sugallni a tavaly márciusi szavazással, hogy az egészségügy nincs ingyen? Vagyis pénzbe kerül. Ezért kell eltörölni a 300 forintos vizitdíjat. Hogy ingyen vehessük igénybe azt, ami nem ingyenes. Értem én, de még hogy. És szeretem az elfogulatlan, logikusan gondolkozó Fidesz szavazókat.

Még ráadásul mélységesen irigylem is őket. Úgy szeretnék én is olyan fenntartások nélkül hinni abban, hogy tényleg jó lesz ennek az országnak az új kormány, hogy a valódi értékeket fogja képviselni, nem fog lopni, csalni, és korrekt, következetes gazdaságpolitikával a jobb életminőség felé indít el bennünket... De komolyan mennyivel boldogabbak ők, mint mi, a kissé szkeptikusok...

l3v1 2009.06.18. 12:05:11

"Igaz, profiként 34-ből 34 vereség a mérlege, sok KO-val, de bokszzsákként is jól megél. A barátainak viszont folyton nyomja, jobb a világbajnoknál"

Már csak arra lennék akkor kiváncsi, hogy egyrészt ki a világbajnok, másrészt ki az, akinek annyival jobb a mérlege, hogy érdemben elítélheti őket.

"hanem Fidesz-egység lesz. Nem szeretném azt gondolni, olyan nemzet vagyunk, akik csak valami ellen és csak ilyen pitiáner célokért képes egyesülni"

Nem ők lennének az első pár MO-n, akik egy voksolási többség után kikiáltanák, hogy mögöttük áll a "nemzet".

"Azt értik, miért nem akarják a szocikat és a Szadeszt, csak azt nem, miért adnák a Fidesznek a hatalmat."

Értelmes körülmények között nem lenne olyan isten, hogy ilyen produkció után barki meghagyná a hatalmat az aktuális kormányzat kezében, még akkor sem, ha minden jót ígérnek. Igenis kell következménye legyen minden lépésnek, és meg kell mutatni nekik, hogy nem lehet mindent kidumálni. Hogy a Fidesz jobb lesz-e? Jó kérdés, minden esetre én hajlandó vagyok megadni nekik az esélyt a bizonyításra. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy rosszabbat tudnának produkálni, mint ami a szocik maratonja alatt sikerült. Ha legalább a szintet megtartják, már az is jó, ha másnak nem is, leckének a szocik felé, hogy ha elbaltázol x évet, akkor az a minimum, hogy a következő négyet nem kapod meg.

Today05 2009.06.18. 12:05:23

@LION_heart: aki buta/lusta az ne kapjon diplomát, az menjen el szakmunkásnak, nem kell ki***ott diploma egy konyvtárosnak, nem kell ennyi "ügyvéd", aki segghulye csak magolni tud, nem kell inkompetens mérnök stb stb, ezek mind tudnának hasznosak lenni más más poziciokban, diploma nélkül, diplomával viszont csak diplomás munkanélküliek lesznek. én a tandíjat konkrétan támogattam, ígyis dolgozok főiskola mellett, van ösztödíj is, és gond nélkül ki tudnám csengetni a tandíjat, ha abból a sulim járna jól, és az oktatás színvonala erősödne meg vele, csak az emberek nem szeretnek gondolkodni... egyébként a tandíjat úgy kéne bevezetni, hogy kb 10 év múlva, így aki majd fősulira szánja a gyermekét, az el tudjon kezdeni gyűjteni rá (asszem ez elég sok helyen működik)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:05:41

@ügyfélszolgálatos: Aha, perszeeeeeee. Érdekes még idáig senki nem mutatott semmi bizonyítékot erről. Működik az mszpés házmesterlánc még mindig mi ? lol

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:06:01

@Admiral William Adama: ja bocs, hogy 3 perc alatt nincs link. De teljesen mindegy mert mivel te fanatikus vagy ha bármilyen feljegyzést, linket vagy hanganyagot mutatnék neked, úgysem fogadnád el. Mert, hogy az tuti komcsi hamisítvány. Én mivel tisztán látok még emlékszem a radikális liberális Fideszre is amit annyira szeretnétek elfelejteni.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:06:50

@ügyfélszolgálatos:
Szegény, akkor most csak a Jobbikra szavazhatsz (esetleg LMP), mert mindenki más már visszaélt vele:-)

somogg (törölt) 2009.06.18. 12:07:33

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: berlusconi jo pelda, igazi demokratikus figura :). sztalinnal, maoval mi ujsag? Ott volt ellenszavazat? :)

Okos gyerek vagy te, csak ugy osztod, hogy ki dogmatikus, ki sotet. Ezeket ugy hivjak, hogy mas allaspont, lehet, vele egyeterteni, ellenezni, de olyan hogy kusss, maonal, sztalinnal es berlusconinal van.

A komcsi mult megint jo tema, rendelkeznek vele egy paran az ismeros arcok kozul...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:07:33

@freddynemkrueger: Ugyan, vicces a tag. Egy balfasz, sunnyogó szoci. Bár már magam sem tudom... Van az új típus a csalódott szoci.

Azhát 2009.06.18. 12:08:02

@Admiral William Adama:
"Ügyfélszolgálatos régi baller, hogy most miért tagadja ..."

Hát sokak szemében én is az vagyok bizonyára, de leszögeztem, hogy jelenleg "szabad szavazó" vagyok, aki értelmes beszéddel és tettekkel meggyőzhető, hogy a jobboldalra szavazzon.

Ha a fidesznek szüksége van a szavazatomra, akkor hajrá. De ha állandóan olyanokat mond, amely kizárólag a saját szavazótáborát, keménymagját, sőt: "hívőit" erősíti meg a véleményükben - akkor ez az ő dolga.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 12:08:26

Csak most olvastam a posztot! Gratula! Tetszik! Jó!
Hozzátéve, hogy az ÖSSZES köcsög politikust és bandájukat el kellene zavarni ebből az országból! Kártékony élősködő mindegyik!

szcsongor 2009.06.18. 12:08:39

@freddynemkrueger: ezt a peldat asszem buktad, mert ha jol tudom akkor meg a fidesz kormany kototte meg a szerzodest a koroshegyi viadukt epiteserol...

(de ezen kivul egyebk nem mennek bele a boxmeccsetekbe, mostmar lassan egyforman utalok minden partot)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:09:07

@ügyfélszolgálatos: Te barom 20 év alatt nem volt semmilyen forrás. Ez a szokásos mszpés hazudozás egyike, mint pl Orbán veri a feleségét a szőlőbányában, miközben a korona a fején van. Beszoptad, mert hülye szoci vagy. Kész :D

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:09:58

@freddynemkrueger: Na igen. Jobbikra nem fogok szavazni, mert rasszisták és homofóbok, antiszemiták. LMP meg azért esik ki mert nem látom, hogy milyen értékeket is szándékszanak képviselni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:09:59

@Azhát: Kit érdekel hogy te mi vagy? Még mindig nem neked írtam drága :D

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:12:10

@ügyfélszolgálatos: mé' baj az neked, csak nem néger b*zi zs*dó vagy? :D

elnézést, de ez annyira magas labda volt :)

Vegaaa 2009.06.18. 12:13:45

@Void Bunkoid: azonnal természetesen nem lenne eredménye, de egy szilárd alapot képezne egy olyan elitnek, ami nem 1989 elött szocializálódott és most azt kamuzza hogy ő a megváltó. én sosem értettem hogy ilyen begyöpösödött politikusokról hogy lehet elképzelni azt, hogy majd XXI. századi magyarországot épít.

@LION_heart: én életemben akkor mennék el MÁSODJÁRA szavazni. az első az europai unio volt (persze elötte is szavazoképes voltam, nem 20 éves vagyok), azota nem volt miért felemelni a seggem.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:13:59

@Admiral William Adama: Én semmi ilyet nem írtam. De erre írtam, hogy tök mindegy lenne, hogy mit mutatok neked úgyis visszakézből utasítanád el.
Ez például az egyik ok ami miatt a Fideszt kerülni fogom.

Na de akkor itt a link amit kértél:
www.parlament.hu/naplo34/180/1800086.html

Azhát 2009.06.18. 12:15:15

@Admiral William Adama:
"Kit érdekel hogy te mi vagy? Még mindig nem neked írtam drága "

Ja, hogy tényleg tilos beleszólni a külön beszélgetésetekbe? Ezer bocsánat.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:15:47

@Void Bunkoid: A fanatikker barmoknak az szoktam mondani, hogy zsidó-cigány.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:16:14

@ügyfélszolgálatos:
Ezek után az a kérdés, hogy mi a célod a szavazással? Nekem például kizárólag az, hogy a gazdaság jobban menjen és ezáltal nekem is jobb legyen. Ilyen alapon lehet, hogy elgondolkodom a Jobbikon. Igaz, hogy rasszisták, homofóbok és antiszemiták, de én nem vagyok se cigány, se zsidó, se buzi. Hitler az volt, de 1933 (a világválság vége) és 1939 között erős német gazdaságot hozott létre. Lehet, hogy ez a megoldás.
Ennek a bamba népnek mindig is jobban állt a diktatúra, nem tudnak élni a demokráciával.

pandacsökiboborján 2009.06.18. 12:16:31

Egyik-másik hozzászólás akkora rövidlátásra enged következtetni,hogy nem csodálom azt ami ezzel az országal történt.
Azt mondjátok meg,melyik pártnak mi a stratégiai célja!Szerintem ilyen egyiknek sincsen,hála a rövidlátó magyar gondolkodásnak.Mit akarnak tenni a népességfogyás -a cigányok szaporodás ellen? Vagy leszarják,hogy egyes országrészeken már a magyarság a kissebség?Még a Jobbik is hülyeséget beszél ebből a szempontból.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:18:22

@freddynemkrueger: Na ja de mekkora árat fizetett a német nép? Mekkora árat Európa? Inkább döcögjön egy kicsit, de kriptofasisztáknak ne adjunk hatalmat.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:18:25

@ügyfélszolgálatos: Ez a link nem tartalmazza azt, amit állítottál :D Miért hazudsz ??

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.06.18. 12:18:33

hát haver ez a postod annyi tárgyi tévedést tartalmaz, h arra reagálni sem érdemes. de hidd el, h ennyi hülyeség összehordásával nem támasztod fel a szocikat... :))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:20:03

@ügyfélszolgálatos: " Térdre csuhások" nem volt. Tudom szép legenda, de hát ez egy hazug szoci legenda :D

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:20:17

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: Baszki malac, megtestesíted azt amiről az írás szól. Már nagoyn régóta követem a blogot, (a magam eszközeivel próbáltam is elérni, hogy több emberhez jusson el) de az nem jutott eszembe róla, hogy balos, soha.

Kicsit olvasgasd már mielőtt faszságokat írsz. Mondjuk abban van igazság, hogy egy esetben kerülhetett -a blgohu adminoknak köszönhetően - a főoldalra: ha a jobboldalról fogalmaz meg kritikát, de ez nem jelenti azt, hogy balos lenne, bakker.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:20:52

@ügyfélszolgálatos: Ő másold már ki belőle, ha annyira benne van te szerencsétlen LOL Hazug patkány...

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:22:07

@ügyfélszolgálatos:
Nem kell engedni, hogy odáig fajuljon a dolog (manapság már nem is lehet).
Ezt én nem döcögésnek nevezném.
Én sem úgy gondoltam, hogy ők legyenek a legnagyobb erő, de nem ártana, hogy a Fidesznek be kéne őket venni a kormányba és a körmükre tudnának nézni.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:23:39

@Admiral William Adama: Most kellene tükörbe nézned. Látod, hogy hogyan lovalod bele magad? Most már patkány is vagyok? Á mindegy. Te is ahhoz a típushoz tartozol aki vagy párt titkár vagy mszmp tag volt és most így kompenzál.


Itt az összes parlamenti napló:
www.parlament.hu/naplo34/180/180tart.html

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:25:05

@ügyfélszolgálatos:
Ok, tehát nem tudod megmutatni hogy hol van, de továbbra is állítod. Na ezért vagy hazug patkány. Az első kamu link meg szánalom volt. Blöffnek szántad, vagy minek ? LOL

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:28:21

@freddynemkrueger: Az meg veszélyes, mert ugye anno Hitlert is ezért vették be a kormányba. Pár év után már el is rakta őket "átnevelő" táborokba. Mivel nekik nem csak a hatalom megszerzése a céljuk de az államforma megdöntése is, nem szabad közel engedni őket a hatalomhoz.

2009.06.18. 12:28:49

Magyarországon lám a kommunizmus a blogokban tovább él

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:31:12

@Admiral William Adama: Én innen lezártam a beszélgetést veled, nem vagyok köteles kriptofasisztákkal beszélni, főleg ha patkányoznak. A parlamenti naplóban benne van, de neked akkor is hamisítvány lenne, ha maga Orbán Viktor ismerné el, hogy ilyet mondott. Csak azt sajnálom, hogy a nick választásoddal egy kitűnő sorozatot gyalázol meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 12:31:33

@somogg:

Én Berlusconit nem minősítettem se pro, se kontra, csak azt jeleztem, h az egy avitt dogma, h le kell mondani, ha nem nyersz választást. Egyébként Orbán felajánlotta 2006-ban is a lemondását.

Mármost az szdsz, mdf sosem nyert, 2006-ban sem nyert pl. az szdsz/mdf, és mégsem mondott le se Kuncze, se Dávid:-))

Másfelől:
Elég szomorú, h ha a politka középpontjában a választás megnyerése, és nem maga a politika tartalma van.

Az egy érv lenne, ha azt mondaná vki, aki jobbra akar szavazni, h Orbán azért mondjon le, mert rossz a politikája, de az nem érv, h azért mert elveszítette vmelyik választást.
Ez a "választás nyerés" központúság vitte oda a politikát, h hazugsággal kampányolnak, h demagógok, h populisták, h gyűlölködnek.

Egy párt politikájának kell, h legyen hosszútávú erővonala, irányultsága. A gyurcsányizmus lényege éppen az volt, h mindegy milyen áron, de hozzuk vissza a választást a szarból. Az őszödi beszédből éppen az tűnik ki, h már 2004-ben tudták, mit kell tenni, mégse tették. Pontosan azért, amiatt az idióta szemlélet miatt, h mindent felülír a választási győzelem. Akár egy országot is tönkre lehet tenni, mert a választási győzelem utóbb igazolja azt.

Valami oka mégis van annak, h a választási győzedelmes fletó eltűnt 5 év alatt a süllyesztőbe, Orbán meg 20 éve az élvonalban van.

Ehhez kevés magyarázat, mert törpediktátor, aki elnyom maga mellett mindenkit. Ennél azért kicsit összetettebb a dolog...

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:31:43

@ügyfélszolgálatos: kb akkora árat, hogy ők két világháború elvesztése után is jelenleg a kontinens (egyik) vezető gazdasági hatalma.

Mi meg ugyanott vagyunk, mint 1920-ban, a béka segge alatt. De nagyon mélyen.

És tiszteljetek, hogy nem ejtettem ki a tébetűs palotanevet :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:32:37

@ügyfélszolgálatos:
Ezt honnan veszed, hogy az államforma megdöntése a céljuk? Azért nem kéne egyenlőségjelet tenni Vona és Hitler közé, az utóbbi közismerted pszichológiai eset volt, Vona csak egy radikális, aki olyanokat mond, ami sok embernek szimpatikus és ami az ország mostani bajainak a hatékony megoldását biztosíthatja.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:32:47

@ügyfélszolgálatos:
Hol van benne te idióta? Megmutatni nem tudtad, csak a pofád jár...

Szánalmas hazug patkány vagy... Ennyi ;)

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:33:33

@Admiral William Adama: Én innen lezártam a beszélgetést veled, nem vagyok köteles kriptofasisztákkal beszélni, főleg ha patkányoznak. A parlamenti naplóban benne van, de neked akkor is hamisítvány lenne, ha maga Orbán Viktor ismerné el, hogy ilyet mondott. Csak azt sajnálom, hogy a nick választásoddal egy kitűnő sorozatot gyalázol meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 12:34:19

@sertésmájkrém:
"Kicsit olvasgasd már mielőtt faszságokat írsz"

fasz blogokat nem olvasgatok vissza. Ezt is csak azért, mert címlapos, és ilyenkor egy droidnak kell tennie a dolgát:-)))

Ha ez az írás fémjelzi ezt a blogot, akkor szar. Telis tele van közhelyekkel, megunt sablonokkal. Semmi releváns, csak egy kis szerkesztés. A szöveg meg se nem vicces, se nem túl eredeti. Igazodik a gondolatvilághoz.

Ennyi.

Pusy

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:34:40

@ügyfélszolgálatos:
Az a minimum lenne, ha elismernéd, hogy "bocs nem találom, lehet mert nem is történt meg"

De ehhez gerinc is kellene. Hmmm lehet akkor nem is patkány, lehet hogy csak féreg? Hmm?:D

szpal 2009.06.18. 12:37:35

"6. AZ ÜRESSÉG ÉS A TELTSÉG ELVE

Általában úgy van, hogy aki előbb érkezik a csata helyére s ott várja meg az ellenséget, az ereje teljében van, aki pedig később érkezik a csata helyére és sietve kénytelen felvenni a harcot, az máris kimerült.
...
Hadseregünk formája hasonló legyen a vízhez. A víz formája olyan, hogy elkerüli a magasat és siet az alacsonyabban levő helyekre. A hadsereg formája olyan legyen, hogy kerülje el a teltséget és mérjen csapást az ürességre. A víz a földterülethez igazodik, úgy irányítja folyását; a hadsereg az ellenséghez igazodjék, úgy biztosítsa magának a győzelmet."
mek.niif.hu/01300/01345/01345.htm#elvek

spiral 2009.06.18. 12:38:11

Arra az esetre, ha netán tényleg nyerne a következő választáson a Fidesz, azt kívánom nekik, hogy az első botrányuk után vonuljanak ki az emberek az utcákra, és követeljék a lemondásukat és az előrehozott választások kiírását.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:38:59

@freddynemkrueger: Nos a nemzeti radikálisok sokszor nyilatkozták, hogy már az államformát sem fogadják el, a jobbik meg politikai szárnyként műxik. Hitler sem nyomtatta (a sörpuccs után), hogy megdönti a köztársaságot. Szimplán átvette a hatalmat és jól meg is tartotta. Sőt gondoskodott a politikai ellenfelek eltakarításáról.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:41:26

@freddynemkrueger: Ja és nézd meg Adama hozzászólásait. Mivel nem értek vele egyet én már "féreg" illetve "patkány" vagyok. Az ilyen hozzáállás miatt már gyanúsak ezek a pártok nekem.

somogg (törölt) 2009.06.18. 12:41:43

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: Ez egy korrekt, jo valasz volt. Visszavonok, minden minosito jelzot veled kapcsolatban. Tenyleg jo lenne, ha nem csak a valasztas megnyereserol szolna egy part, hanem hosszabb tavon gondolkodnanak, ebben egyetertek. Az egy masik kerdes, hogy szerintem a fideszben sincs semmilyen vonal, de ez az en velemenyem, tiszteletben tartom a tiedet, hogy szerinted van.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 12:47:39

@spiral:
Olyan itt nem lesz. Ha egyáltalán el kezdenének gyülekezni az emberek, a szittya "ősmagyarokkal" (kopasz-kigyúrt-árpádsávos-bakancsos)azonnal azonnal szétveretné a Fidesz az egész bandát és ráfogná a Jobbikra...

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:48:12

@Admiral William Adama: Hidd el barátom, a hozzászólásaiddal te kurva sokat ártasz a fidesznek.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:50:28

@ügyfélszolgálatos:
Ez mind nagyon szép, de akkor ezek után nincs olyan párt akire szavazhatnál, viszont az nem tudatos magatartás, hogy nem megyünk el, mivel valaki úgyis megnyeri a választást, azaz a legkisebb rosszra kell szavazni.

-d(-_-)b- 2009.06.18. 12:52:18

hát, ez elég szánalmas írás, igaz, csak 10 sort olvastam belőle.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:53:30

@freddynemkrueger: Igazad van a legnagyobb hiba nem elmenni szavazni. Én elmentem és szavaztam is.

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:56:13

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: kár, hogy ilyen bornyú vagy. Kezdem belátni, hogy felesleges az ilyen blogoknak a nagy nyilvánosság.

Ne is olvass más írásokat tőle, mert még meglepődnél, nagyon.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:01:47

@-d(-_-)b-:

Akkor Te rettentő okos vagy, mert 10 sorból le tudod vonni a konzekvenciát! Másoknak 10 év sem elég...

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:03:14

@ügyfélszolgálatos:
Ezek után kíváncsi lennék, hogy a te igényeidnek ki felelt meg.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:15:21

És szerinted nekik vannak értelmes ötleteik (azon kívül, hogy a bajusz húzás bejött és átugrották az 5 százalékot)?
Nekem úgy tűnik, hogy ők is csak a zsírosbödönért hajtanak. De még a zsíroskenyerérre valót (azaz frakciót) se tudják összehozni.

OmegA404 (törölt) 2009.06.18. 13:17:55

Írásod verejtékszagú kínlódás... azé remélem fizetnek érte a komcsik.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:18:03

@ügyfélszolgálatos:
Nekem akkor ment el a kedvem tőlük, amikor Kovács Kálmán nem lépett vissza a főpolgármester választáson és miatta maradt a helyén demszky, aki a legnagyobb genyó polgármesteri címért versenyezhet.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:20:01

@freddynemkrueger: Pontosan ezt gondoltam én is. De bajusz úrban bízom van benne önérzet, hogy szarhoz nem adja a bajszát. Ha igen akkor bizalmam megvonva.
@OmegA404: Fú ne kelljen neked is leírni, megtennéd, hogy visszaolvasod a beírásaimat?

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:22:40

@ügyfélszolgálatos:
Hát legutóbbi regnálásakor is csak megszorításokra tellett tőle, azt most is tudják a szocik nélküle is.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:23:44

@freddynemkrueger: Igen ilyen genny húzásokat mindenki produkált. De talán náluk tényleg valami értelmes születik. Ha 90 óta változatlan garnitúra lenne náluk én sem x-elek nekik. Demszky meg elhülyült az évek alatt. Régebben sokat jártam a főpolgármesteri hivatalba a munkám miatt, már akkor is az értelmes döntéseket az emberei hozták akiket azóta kitúrtak a nyaligépek.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:25:04

@freddynemkrueger: Nos igen, de helyes lépéseket tett, hogy ne dőljön össze a gazdaság. Tény hogy sokunkat szarul érintett, de egy államcsőd még rosszabb lenne. A mostani szocik meg csak a saját túlélésüket lesik.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:26:47

Ez nem egyszerűen gennyesség, ez hülyeség.
Demszky nem elhülyült, elgenyósodott, ezért nem lenne szabad senkinek sokáig egy hivatalban maradni.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:28:31

Szerintem az ÖSSZES POLITIKUS takarodjon az országból, mert köcsögök és eszük ágában sincs a nép (ország) érdekeit szolgálni, mondom SZOLGÁLNI. Kizárólag a saját és sleppjük érdekeit nézik. Kártékony csótány az összes!

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:30:04

@freddynemkrueger: Egyet értek, korlátozni kellene ezt is, mint az amcsi elnökséget. Max. nyolc év utána csókolom.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:30:51

De csak csődelhárítást végzett, semmi többet, megszorítani én is tudnék. A legnagyobb baj ebben az országban a korrupció és a pénzek rosszul elköltése, erre egyik párt sem mond semmi megoldást a Jobbikot kivéve.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:32:24

@freddynemkrueger: Na igen, ők meg rosszabbat tennének a helyére. Én nem egy fasisztoid államban akarok élni.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:32:58

@freddynemkrueger:
Lelkemből szóltál!!!! :-) SENKINEK!!! Indítsunk népszavazást a dologról! Én aláírom!

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.18. 14:02:34

A pártszakítás ötlete több mint vicces. A KDNP nem érné el a parlamenti küszöböt, bárki arcát is tolnák mögé, így azokat a szavazatokat lehetne kukázni. Ez pedig a többi parlamentbe jutó pártnak (MSZP, Jobbik) lenne jó, nem a Fidesznek.

Haloperidol 2009.06.18. 15:17:29

@ügyfélszolgálatos:
Azért nem kellene a 80 milliós Németországot összehasonlítani a 10milliós Magyarországot.

Van, aki "megengedheti" magának a nácizmust, a diktatúrát, mert elég nagy gazdasági erővel rendelkezik (ld. Kína, Irán), és van, aki nem (pl. Magyarország)

IGAZÁN szélsőséges erő valszeg soha nem fog kormányra jutni Mo-n (történelmi példa sincsen rá)

A Jobbik egyébként szerintem nem szélsőséges, max. radikális. Egyébként pedig "desperate times need desperate solutions"...

Mo21 2009.06.18. 15:26:26

@TREX: Nem tudom, ha Kósa a KDNP élére állna, melyik párt kapna több szavazatot? Egyébként, ha valaki túl sok egyénit nyer, akkor a rendszer miatt nagyon sok töredékszavazatot veszít, ezért, ha nem két párt együtt indul, akkor ez kb. 10%-kal kevesebb képviselői helyet kap. Ez egyszerű tény.

One Bad Habit 2009.06.18. 15:49:16

@Magyarország21: Jó a poszt ismét. (Ezért is járok ide :)

Remélem a frissen idetévedt "aki nincs velünk az ellenünk van" gondolkodású narancsimádók nem idesítsenek fel. :)

Én egyébként rátennék a 2010 szavazócédulára egy "Egyiksem"-et is a pártok után. A választások után pedig annyival csökkenteni a honatyák számát ahány mandátumot szerzett "Egyiksem".

Mo21 2009.06.18. 16:00:50

@One Bad Habit: Kösz, bírom. Azt gondoltam, egyértelműen kiderül a posztból, hogy jobboldali vagyok. Sajnos, ma nem az elvek, hanem a gyűlölet mentén van szétosztva a politikai paletta. Aki az egyiket meri kritizálni, azt a másikhoz sorolják. Egy hete, amikor az SZDSZ-t szivattam, akkor azt kaptam, hogy micsoda mocskos Fideszes vagyok. Most fordítva. Sajnos a független gondolkodás nem divat nálunk, pedig a nélkül nehéz lesz kimászni a gödörből.
Egyébként az egyikre sem ötleted nagyon tetszik. Ilyen nevű párt kapna néhány százezer szavazatot. Én tényleg szivesen szavaznék a Fideszre, csak szeretném, ha nem kéne a másik oldal még hülyébb kompromisszumt kötni. Ezzel az erővel bárkire szavazhatok, mert a másik oldalnál bárki jobb. Szóval, ha a tehenek pártot lapítanak, azok is kihoznak ennyit az országból, mint a szocik eddig. Végre rendes országot szeretnék, nem egy ilyet.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.06.18. 16:21:11

@Magyarország21: Gratula remek bejegyzés, s az utoljára beírt kommenteddel is határozottan egyetértek.

Malachi 2009.06.18. 16:28:51

@Magyarország21: amúgy azzal, hogy jobboldali vagy valójában nem mondtál sokat, azaz nem könnyű elhelyezni ezt manapság itthon - mondj nekem egy igazi jobboldali piac és vállalkozásbarát pártot. MDF Bokrossal? Nem tudom.

Én - és nagyon sokan mások - irtó hálás tudnék lenni egy olyan társulatnak, amelyik mondjuk nagyobb hangsúlyt fektetne az öngondoskodás fontosságának kihangsúlyozására, az intézkedéseivel ebbe az irányba indítaná el a társadalmat. Ebbe beleférne a tandíj, a több biztosítós bizonyos szinten túl fizetős egészségügy, sorolhatnám. Persze korrekt és átgondolt adócsökkentéssel támogatva. Nem értem miért jobb az sokaknak, hogy az állam adók címén elveszi a fizetésük felét, hogy aztán önkényes módon ossza/lopja szét. Mert az ingyenes egészségügy és oktatás jár? Ingyenes? Haha. Szívesen fizetnék az orvosnak és szívesen fizetnék az iskolákért a saját pénzemből, amit nálam hagynak, úgy és annyit amennyit én jónak, szükségesnek látok. Nem is értem miért nem ezért tüntetnek a választók.

A Fidesz attól jobboldali, hogy annak mondja magát, amúgy az ígéretei a legszebb balos hagyományokat követik. Persze ezt elmondták már előttem mások, sokan.

One Bad Habit 2009.06.18. 17:01:06

@Malachi: Teljesen egyezik a véleményünk.

Annó be is írtam a killtheradical egyik posztjába. Ott a blogger rámutatott, hogy adót befizető állampolgár 1,4 millió van, választásra jogosult meg 8 millió. Ezért van az a fonák helyzet, hogy a pártoknak célszerűbb a közösből kivevők kegyeit keresni, nem pedig azokét akik befizetnek.
Ez szerintem rövidlátó szemlélet és pont oda vezet, ahol most tartunk: az államháztartás hiánya a GDP közel 83 %-a.

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:10:22

@ügyfélszolgálatos:
A belinkelt szövegben annyi van, hogy Andrásfalvy Bertalan azt mondja, a mögötte ülő frakció-vezető rendszeresen azt mondja a KDNP-seknek, hogy "imához". Ha Orbán ült mögötte, akkor ő volt. Ezen kívül a legenda alapjául szolgáló bekiabálás nem szerepel a jegyzőkönyvekben, a "térdre, imához" fordulatot más összefüggésben időnként használták. Persze én nem tagadom, hogy anno Orbánék ezt mondták, mind az MDF/KDNP kormány ellenzéke.
Hozzátenném, a harcos anti-klerikalizmus nem tartozik a liberalizmushoz (a radikálishoz sem), az egyszerűen a felvilágosodás óta a magát nagyon okosnak tartó értelmiség kultúrkampfja. Azaz különböző tanult körök igyekezete a másik fél diszkreditálására, mint pl. népies-urbánus vita.

Aki pedig állítólag ésszerűen szavaz, az igazán átfuthatná pl. az LMP programjait, elég jól belőhető belőlük az értékrendjük és hogy mit akarank. Persze, ha a bajuszosra szavaztál, akkor nem fog bejönni.

@Magyarország21:
Azzal egyetértek, hogy a Fidesz bárhonnan képes elveszíteni választásokat, ha nagyon akarja. Mondjuk most tényleg ehhez sokat kell tenni, tán két Mikola kaliberű baromra is szükség lenne.
Viszont hogy csak az ünnepléssel foglalkoztak volna, azzal nem értek egyet. Természetesen megünnepelték (kommunikációsan erőt mutattak fel), de Orbán többször is mondta, hogy még nem lehet hátradőlni, baromi sokat kell dolgozni.
Léptek is, a múlt heti - talán szerdai - sajtótájékoztatón gyakorlatilag behúzta a Fideszt középre, miközben nekiállt olyanokkal támadni az MSZP-t és a kormányt, ami a jobbikosok szerint is probléma és abszolút nem a cigánykérdésre koncentrált (azt meghagyja a csatolt részeknek, pl. MN-nek). A korrupcióval foglalkoznak erősen, ez sem az MSZP-nek nem jó, sem a Jobbiknak (témát vesz el tőlük) és mégcsak azt sem lehet mondani, hogy ez soha nem volt az ő témájuk.

A legnagyobb problémájuk, hogy a jelenlegi - lehetőleg egyben tartandó szavazótáboruk nagyjából egy dologban ért egyet: a mostaniak menjenek a picsába. Mondjuk ezzel a Jobbik és az LMP szavazók is így vannak, igaz jó részük a Fideszre is vonatkoztatja ezt. A jelenlegi MDF-szavazók nem tudom így gondolják-e, mert végülis Bokros tevékenysége nem lenne nagyon messze a jelenlegi Bajnai-kormányétól és úgy általában a Magyar Bálint-Horváth Ági képviselte reformdühtől.
Így aztán a Fidesz próbál tartózkodni nagyközönség előtt a konkrétumoktól és a határozottabb kiállásoktól, mert minden ilyen 3 embert megerősít - esetleg elvon máshonnan, míg 5-10 esetleg elfordul tőlük. A nagy néppárt átka ellenzékben, amikor tettekkel nehéz bizonyítani, hogy ők csinálják a frankót...

Hozzá tartozik, hogy nemrég volt az Indexen egy cikk, a Fideszben a versengő emberekről/javaslataiktól - mondjuk amíg nincs konkretizálva, hogy Matolcsy és Járai közül ki a kedvezményezett én is elég határozatlan lennék, mi is lesz. Azon kívül, hogy legalább nem rögtönöznek és a terveket normálisan át tudják vinni, nem egy egymásra rászoruló, de szándékaikban teljesen szembenálló kormány ill. kormánypárt alkudozásaiból kikerülő maszlag lesz. Bármi is az iránya, csak a kiszámíthatóság már jobb kormányzást eredményez, mint ami az utóbbi években volt.

Az "egyikre sem" ötlet pedig több helyen él, pl. Belgiumban, ahol kötelező elmenni szavazni. Konkrét eredménye nincs, csak jelzés a politikusoknak, hogy mind szarok vagytok.

Malachi 2009.06.18. 17:11:49

@One Bad Habit: Hm, azért ez az 1,4 millió nem hangzik rosszul. Erre már lehetne alapozni valamit. Mégsincs senki, aki megtenné. Pedig nem kéne sok, egyenes, értelmes beszéd, pontos, vállalható célok.
Nem is értem mi hiányzik.

Nem lehet birkának nézni egy egész országot, mert akkor előbb-utóbb csak az marad itt, akinek erre van igénye - csupa birka. Persze onnan fentről ez elég kényelmes helyzet, ha hatalmat akarunk és irányítani a népet.

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:29:10

@Malachi:
Bokros politikai imidzse, hogy ő szakértő.
Pedig ő is csak politikus, mégpedig nem is úgy általában vállalkozás és piacbarát, hanem nagytőke barát - főleg a már a '90-es években mögötte álló amerikai üzleti körök barátja. Szinte mindent pénzügyi szemmel néz, nincs társadalmi érzékenysége, a közszolgáltatásokról vallott nézete pont az, aminek a részleges megvalósulása miatt a Jobbik ilyen erős vidéken. A szabadversenyhez való hozzáállásáról pedig sokat elmond, hogy állami beavatkozással mondják meg, melyik felsőoktatási intézmény működhet tovább és melyik nem, akár megfelelő menedzseléssel fenn tudnák-e magukat tartani, akár nem. Csak mert mint az ELTE gazdasági tanácsának tagját zavarta a sok kis versenytárs. A verseny-párti hozzáállás ugye az lenne, hogy az ELTEnek is küzdenie kell, hogy hozzá jelentkezzenek, nemcsak az újaknak...

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:58:54

@Magyarország21:
Köszönöm, ezzel eléggé egyet tudok érteni.
Főleg, hogy megjelenik benne az igazságosság és szolidaritás szétválasztásának igénye.

Mo21 2009.06.18. 18:10:58

@Malachi: Mindenki azért fél új pártot alapítani, amit az új elitben leírtam. Nincs média, mert míg Szijjartó minden esete immár sok éve ugyanazzal a mondattal sztár a médiában, te mondhatsz bármit nem kerülsz be.
Ráadásul olyan iszonyotos mennyiségű ember kell egy új párthoz, ami nincs már nálunk szabadon. Csak a Fidesz szétrobbanával lehetne új normális pártot alapítani, mert ott vannak a normálisok, csak csöndben vannak.
Csak a parlamenti választáshoz kell 400 olyan ember, aki akarna politizálni az önkormányzati 27 ezréről nem is beszélve.
Ez egy hadsereg, nem egy párt. A Jobbik ezzel a gonddal küzd meg majd. Honnan szerezzen annyi megbízható és értelmes embert, akit fel tud tenni a listára, aki biztos nem ügynök.
A pénz nem lenne akadály, mert az értelmes gondolatokra adnának a nagyvállalkozók.

Mo21 2009.06.18. 18:12:20

@Karcolt lendület: A többi nem ilyen bulvár jellegű írásomban is igyekszem egy alternatív kormányprogam vázlatát adni. Más, az egyéni felelősségre alapozott megközelítésben. Nyugdíj, munkapiac, most jön majd az oktatás.

irrelevant 2009.06.18. 18:24:24

Nagyon-nagyon jó cikk, gratulálok.
De nem csak ez, szinte mind.

One Bad Habit 2009.06.18. 19:00:19

@Magyarország21: Ha az m21 párttá alakul esküszöm belépek. :)

Kell egy koalíció a vastagbor.blog.hu olvasóival, a Negyedik köztársaságosokkal na és persze a Kétfarkú Kutyapárttal és simán megvan az 5%. ;)

De komolyra fordítva, van azért egy csomó értelmes proaktív ember ebben az országban. Ha a Jobbik meg tudta csinálni akkor más, valami m21 jellegű programmal miért ne tudná?

Malachi 2009.06.18. 19:08:36

@Magyarország21: köszönöm a linket, regisztráltam is. igyekszem majd felvenni a fonalat, elolvasom a korábbi bejegyzéseket.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.18. 20:42:25

@Magyarország21: Nagyon jó ez a poszt, mély elemzés tele humorral és kreatív nézőpontokkal.

Kifejezetten tetszik, hogy a Sun Cu is felmerül. A FIDESZ évek óta háborúra készülődik, de jól látható, hogy ennek az egyik fele édes, a másik fele méreg.

A FIDESZ építkezése példátlanul tökéletes, ha Sun Cu nézőpontból tekintünk az elmúlt 10 évre, ugyanakkor ha az ország a vonatkoztatási keret, akkor a FIDESZ belelavírozta a kultúrát egy vesztes helyzetbe.

A megmentőnk megsemmisített bennünket!

Mo21 2009.06.19. 09:22:31

nem tudja valaki megmondani, lehet e oldalt olyan dobozt csinálni, amiben a legfontosabb írásokat külön ki lehet emelni és hogyan?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.19. 18:16:54

@Magyarország21: Az én blogomban van egy rovatok rész. Pl azzal a technológiával oda lehet tenni cikkeket is, meg cikk sorozatokat is. Meg a kulcsszavak szerinti kereső rendszert is.

Mo21 2009.06.20. 10:36:30

@Saman: köszi, ezt meg is találtam, de nem tudom, hogy teszem bele az írásokat.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.20. 13:10:58

@Magyarország21: Lehet neveket csengetni, mint Bokrosét az MDF-nél, de ez akkor is erősen rizikós lenne a Fidesznek is, a KDNP-nek is. Egy üveg sör, hogy még csak fel sem fog merülni a különködés gondolata.

Mo21 2009.06.20. 14:51:56

@TREX: nyertél, de én is ezt mondom.

Mo21 2009.06.20. 16:10:47

@TREX: ja, ehhez nem elég tökösek. Igaz máshoz sem, még ahhoz sem, hogy vállalják a véleményüket, ha egyáltalán van nekik.
süti beállítások módosítása