2009.10.01.
11:20

Írta: Mo21

Népszavazási kérdések

 

1.   Az előző korrupciós anyaghoz írtam néhány népszavazási kérdést, amit mindenképpen beadnék, mégha nem is lesz belőle semmi.
SSSajnos nem tökéletesek, főleg az utolsó, azt ilyen formában nem is adnám be. Arra kérnék mindenkit, hogy adjon ötleteket és esetleg csatlakozzon a beadványhoz.
 
Ü
 
      1. Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt hozzon arról, hogy a parlamenti képviselők számát 200 fő alá csökkentsék?
2.     2. Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt hozzon arról, hogy az önkormányzati képviselők számát országos összesítésben a jelenlegi szám legalább felére csökkentsék?
3.     3. Akarja-e, hogy az Állami Számvevőszék jogkörének bővítésével az országgyűlési képviselőket, a városok és kerületek önkormányzati vezetőit, bizottsági elnökeit, az állami és önkormányzati vállalatok vezetőit és az előzők közvetlen családtagjait kétévente kötelezően vagyonosodási vizsgálatnak vessék alá?
4.    4.  Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt hozzon a pártfinanszírozás olyan módosításáról, ami cégek ellenőrzésével azonos szintre emeli a pártok gazdálkodásának ellenőrzését és a szabálytalanságok büntetését?

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr571420247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaijin 2009.10.05. 11:09:58

Az első két kérdés csak közvetetten függ össze a korrupcióval, vagy annak csökkentésével. Ha csökken a képviselők száma, akkor - attól tartok - a maradéknak nagyobb hatalma lesz, tehát nagyobb lesz a hajlama is a korrupcióra. Arról nem beszélve, hogy a "kiesettek" csupán a közvetlen látótérből esnének ki, és ettől függetlenül, mint korrupciós tényezők maradnának.

A 3. és 4. kérdés pedig a jelenlegi formájában bonyolult véleményem szerint. A szavazásra jogosultak nagy része nem értené meg a kérdést, nem tudja azt, hogy mi az ÁSZ, milyen a cégek ellenőrzésének módja.
Ha pedig nagyon leegyszerűsödik a kérdés, akkor pedig könnyen ki is játszhatják a tisztelt képviselő urak. ld. bajaj hozzászólását is a képviselői költségek elszámolásáról.
Szóval ehhez pszichológus-nyelvész-marketing szakember kéne. Amilyeneket a pártok is alkalmaznak a kampányaik során.
Jobb, mint a 22-es csapdája, nem? :-)

A beadványhoz pedig csatlakozom.

Balance Of Power 2009.10.05. 14:32:57

Nagyszeru, hol es mikor kell alairni?

Albu 2009.10.21. 16:05:41

Én is csak biztatni tudlak, az első hozzászólás figyelembe vételével (a gondolatai nekem eszembe sem jutottak), add be!

Rég jelent meg írásod az oldalon, ezért el-elmaradtam, a Fico gyógykezelt óta talán csak egyszer jártam itt.

Köszönöm, hogy teszel is: nem csak gondolsz, hanem leírod, és közzéteszed. Ez is nagy dolog.

Aláírásgyűjtésben segítek a Blahán.
süti beállítások módosítása