2009.06.27.
10:47

Írta: Mo21

Ennyire még nem örültem gyilkosnak

 

Igazából még soha nem örültem gyilkosnak. Amikor először láttam a Sakál napját, az összes gyerek a vidéki moziban a gyilkosnak szurkolt. Én voltam az egyetlen, aki a rendőröknek. Most a gyilkosnak szurkoltam. Hogy ne roma legyen. A kiskunlacházi gyilkosság egy szörnyű ügy, csak akkor lehetett volna még szörnyűbb, ha roma az elkövető és az egész a cigányság elleni még nagyobb ellenérzés szimbólumává válik. Hál istennek ez nem következett be. Azt hiszem legtöbben fellélegeztünk. Persze egy ilyen gyilkosságot is elkövethet roma, magyar, kínai vagy bármilyen más nációhoz tartozó, mert gyilkosságok vannak, voltak és lesznek. Azzal még önmagában nincs baj, azzal már annál inkább, ha ez még súlyosabb dolgokat indít meg és félő volt, hogy itt bekövetkezik.
Az eddigi esetek tanulsága
Jó lenne tanulni az ilyen ügyekből. Azt, hogy a kisebbségnek és a többségnek, nem kell a hisztériát kelteni. Nem kell farkast kiáltani, minden neszre, mert a nyugalom ma mindennél fontosabb. Elég feszült a hangulat a cigányság körül és nem úgy néz ki, hogy ez javulni fog. Ezért mindenkinek az lenne a legjobb, ha óvatosan kezelnénk minden kritikus ügyet. Minden árt, ami a feszültségek irányába hat és minden használ, ami a nyugalmat és a megértést szolgálja. A sajtó, a cigány szervezetek, a gárda és egyéb önjelölt okosak tanuljanak meg hallgatni. Már többször megégették magukat, ha ezekben az ügyekben mindenki hallgat és vár a rendőrségre, akkor ma sokkal beljebb vagyunk és nem kell minden pillanatban a robbanástól tartanunk. A rendőröknek persze nem csak utólag kéne „hatékony” nyomozást folytatni, hanem főként rendet tenni és tartani vidéken, hogy megelőzzék a feszültség fokozódását.
Csak a politikusok nyerhetnek
A sajtó felelőssége óriási, nem lehetne az áldozat etnikai hovatartozását sem közölni, ha szigorúan vesszük a média törvényt, de ha nem a törvényt nézzük, akkor még inkább a feszültségek csökkentésére és nem az élezésre kéne helyezni a hangsúlyt. Képzeljük el azt a helyzetet, ha Tatárszentgyörgyről - a New York Times cikk és a sok hisztéria után - kiderülne, hogy nem rasszista elkövetők a tettesek. Ez politikai Hirosima lenne. A Jobbik olyan erősödést érhetne el, amit ma el sem tudunk képzelni. Minek vállalni a kockázatot? Ez olyan helyzet, amiben az ország veszít és csak egyes politikusok nyerhetnek. 
Ez nem verseny
Azok, akik most a másik oldalra mutogatnak, Kolompár Orbán, a Gulyás blog és a többiek, gondolkodjanak el csak egy kicsit, mit érnek ezzel el. Úgy állítják be, mintha ez valami verseny, vagy tippmix lenne, ahol vannak győztesek és vesztesek és most ők éppen a győztesek oldalára kerültek és kiélvezik. Ez olyan helyzet, aminek csak vesztesei vannak. Legfőképpen az áldozatok és családjuk és másodsorban, mi cigányok és magyarok. Aki a másikra mutogat, az legyen tisztában vele, hogy visszamutogatnak rá a jövőben, mert lesz még alkalom mindkét oldalon, és ha elindul egy nemtelen versengés, hogy ki árt többet a másiknak, akkor annak nagyon rossz vége lesz. Mindenkinek megvan a maga felelőssége ebben, de értsük meg ez a versengés csak a politikusok érdeke és nem a miénk. A cigány vezetők abban járjanak az élen, hogy közvetítenek és, hogy feddhetetlen életet élnek. A magyar politikusoknak meg a megoldásokon járjon a fejük, ne a politikai nyereségen.
Még ha mindenki becsülettel tenné a dolgát, akkor sem lenne sok esélyünk, hogy megoldjuk ezeket a gondokat, így biztosan csak katasztrófa lehet. Egyesek persze ezt szeretnék, mert akkor nyerhetnek a legtöbbet. Ne segítsünk nekik!

 

6 komment · 1 trackback

Címkék: roma cigány kolompár kiskunlacháza

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr881211626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.27. 13:17:16

Rendetlen rendpártRepedezik a Jobbik nagy rendpárti imidzse. Először kiderült, hogy a kiskunlacházi gyilkos nem cigány, most még az is bebizonyosodni látszik, hogy bizony az alvilág és a Jobbik vezetése összeér. Összenő, ami összetartozik, mondhatnám kárö…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

millesei (törölt) 2009.06.27. 15:43:00

Korrekt. Azt kéne felfogni a politikusoknak (meg még sokaknak), hogy ami rövidtávon nyereség, az nem biztos, hogy hosszútávon is az. Egyvalakinek csak akkor lehet hosszútávon is jó, ha mindenkinek jó. Ezért kéne már nekiállni komolyan dolgozni.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2009.06.27. 16:41:29

Nem hiszem, hogy repedezne a Jobbik. Bármennyire is ezt a célt sugalmazza Draskovics a sajtótájékoztatón történt megjelenése.

A "cigánybűnözés" fogalom, mint húzó jelszó csak egy a Jobbik palettáján. Van ott még, ahonnan ez a jelszó jött, mert az elmúlt 20 év teremtett elég beszélnivalót a politikum iránt érdeklődők számára.

A "farkas kiáltás" nem ért volna semmit, ha az emberek negatív tapasztalatai ezt nem erősítették volna meg. Te magad is, a nyugdíjról szóló posztban írtad a saját nagyszüleid példáját és a gondolataidat ezzel kapcsolatban.

Tehát botor, aki a cigánybűnözés létét mindenféle hajánál fogva előrángatott rasszistázásra hivatkozva tagadná.

Tanulsága az esetnek, hogy a rendőrségből ki kell vonulnia a politikának, ezt a cigány-nem cigány patika mérleget el kell felejteni.
A rendőrségnek két feladata van: Szolgálni és Védeni.
Felsoroltad te is, de én megfordítanám a sorrendet - jelen lenni, elrettenteni, rendet és rendérzetet teremteni a bűnözés által leginkább sújtott régiókban. A jelenlét már maga prevenció.
Sajnos nem érzem, hogy ebben az ügyben a rendőrség bármire is büszke lehetne - főképp a 7 és fél hónapos nyomozás és az eddig kiszivárgott, (kiszivárogtatott) (fél, hamis)információk fényében.

Fordítsuk meg a kérdést: ha ez az iszonytató gyilkosság (mindenkinek vannak nőrokonai, tehát érzi a lényegét a jelzőmnek) nem a cigánybűnözés által terhelt területen, hanem a Rózsadombon történik, előkerülhetett volna-e ilyen intenzitással a cigány-kártya. Mert Lacháza kapcsán ne felejtsük el a Pokolhegyet, ami kriminológiai fogalom a környéken, és az ún. megélhetési, életvitelszerű vagy kerti lopások sorozatát.

A legnagyobb tanulságot nem a kolompáréknak és nem is a kurucinfónak kell levonnia, hanem tényleg a politikumnak. A társadalom kitermelt egy új problémát, amire - tetszik, nem tetszik - válaszolniiuk kellene.

A Jobbik egy eddig nem hallott - a politikum részéről nem hallott - választ fogalmazott meg.
Tehát a jelenléte nem csak szükségszerű, hanem üdvözlendő is, hiszen a konkurens pártokat a válaszadásra rászoríthatja - még a Fideszt is, aki lássuk be, az elmúlt 8 évben csak "lelkesedett" meg vekkerezett, várva, hogy az ölébe hulljon ismét a hatalom.
A Jobbik a választók bizalmatlanságának jelképe.
A Jobbik a friss levegő, a Jobbik a magyarságtudat-dicsőségének visszatérése a politikába, a hazaszeretet új megfogalmazása, a régi és szép, ismert elemek felelevenítésével.
A franciák gloir-jához hasonló "régi dicsőségünk" (ami bicskával késel az éji homályban) újra megjelenése.
Amire a Fidesz - szavakban - azt mondta: merjünk nagyok lenni. Viszont ő "csak" beszélt, a Jobbik meg képeket, rekvizitumokat, kapaszkodókat (Turul, Árpád-sávos zászló, Gárda, stb.) adott hozzá.

alterego56 · http://pentele.multiapro.com 2009.06.28. 01:29:28

magyarorszag21 Én is kimondottan "boldog" vagyok. Honnan tudod mi az etnikuma az illetőnek? Közölték veled hogy magyar? Magyar nemzetiségű magyar állampolgár? Mortimer óta azért óvatosabban kellene bánni az etnikai hovatartozással. Egy biztos, nem volt helyes a lacházi polgármester ostoba beszéde ami egyértelműen roma elkövetőre utalt, mint ahogy Horvát Aladár beszéde is a leszúrt cigány fiú védelmében, ugye mint kiderült a tettes sem a gepidák leszármazottja. Ugyan így nem helyes rasszista gyilkosságokról beszélni Tatártszentgyörgy és Nagycsécs esetében sem egészen addig amíg a tetteseket kézre nem kerítik.

Kivlov 2009.06.28. 08:30:02

Bárhogy is libabőröztök, libsi kutyák, a JOBBIK jövőre a parlamentben fog ülni, ti meg örültök majd az 1%-nak, amiért még állami lé jár. JOBBIK!!!

Mo21 2009.06.28. 10:32:19

@alterego56: ott volt még a pécsi kézigránátos is. Az etnikumot itt mondták, persze bármit el tudok képzelni. Egy biztos, sokkal jobb lenne valami normális megoldás cigánykérdésben, mégha nehéz is hinni benne.

Mo21 2009.06.28. 10:33:52

@Kivlov: A Jobbik a parlamentben lesz. Ezt már nagyon rég leírtam. Ennek örülhetünk is. Ennél már csak az lenne jobb, ha egy nagyon jó Jobbik lenne a parlamentben. Valódi megoldásokkal és nem csak indulatokkal. Ezt ma már megengedhetné magának, mivel a Fidesz nem igazán tud neki ártani, inkább fordítva.
süti beállítások módosítása