2009.06.17.
19:05

Írta: Mo21

Mi lesz, ha bilibe ér a kezük? - A Fidesz jövőjének kérdései

 

Műmámor
Megindult a pánikszerű álmodozás a Fideszben. Pánikszerű, mert a választási eredmény diadalmenet is meg nem is. Az 1,6 millió szavazó kevés, de az 56% elég, hogy a pártkommunikáció győzelmi mámorba borítsa a Fideszt. Végül is ki van ez számolva. Két egyéni körzetet nyernek a szocik, és a maradék 174-gyel tuti nyer a Fidesz. A kongresszuson eufória volt a díszvendég, és számháború a kikapcsolódás. Ki tud nagyobb számot mondanit játszottak, végtelen, végtelen plusz egy. Kétharmad, háromnegyed, négyötöd. Száz százalékot nem mert senki mondani. Én 90-et írok, hátha cserébe megbocsátanak nekem.
 
A nosztalgikus bokszoló
A Fidesz egyre inkább kezd arra a bokszolóra emlékeztetni, aki 14 évesen két haverjával kiütötte későbbi világbajnokot. Igaz, profiként 34-ből 34 vereség a mérlege, sok KO-val, de bokszzsákként is jól megél. A barátainak viszont folyton nyomja, jobb a világbajnoknál, csak nem jó a menedzser, nem volt idő edzeni, lesérült, csaltak. Kifogások sora. Most azonban tényleg megvan a kihívás, a közben autóbalesetet szenvedett exvilágbajnokkal, aki még tolószékben van, de az orvosok dolgoznak rajta, hogy a meccsre felépüljön. A furcsa csak az, hogy a győzelmet már előre megünnepelték, pedig még a meccs időpontja sincs kitűzve. A felkészüléssel meg egyáltalán nem foglalkoznak.
 
A Fidesz hatalommétere
Azért ünnepelnek, mert a Fidesz hatalommétere győzelmet jelez. Ez a szerkezet vezető politikusainak ülepére van szerelve, és a nyelvcsapások számát jelzi. A méter utoljára 98-ban, mutatott ilyen számot. Kellemes, bizsergő érzés, ami megnyugtat, és magabiztosságot ad. Ezzel az érzéssel az altestedben könnyen lehet a gazdagokat szidni és kedves népies fordulatokat használni.
 
Az  Illés 72. búcsúkoncertje
A Fidesz újra azt üzente, hogy most már tényleg és isten bizony az utolsó nagy összecsapás következik: „a szabad Magyarország ideájának megvalósítása érdekében a feladat az, hogy végleg legyőzzük őket.” Kicsit olyanok, mint a megkopott rocksztárok x-edik búcsúkoncertje. Már sokszor hittük azt, hogy ez a harc lesz a végső, és eddig nem jött be. Legutóbb az EP-választásoknál, de ez sem ment elég simán. Kicsit aggódom, vajon most hihetünk-e nekik? Meg mi is az a szabad Magyarország, és mik azok a vágyak, amelyeket már húsz éve dédelgetünk, mert ezeket is mondták.
 
Változás
Én a műmámor és ünneplés helyett inkább ezeknek az értelmezhetetlen mondatoknak a kibontásával foglalkoztam volna. Meg azzal, hogy mi lesz az a változás, amiről a Fidesz beszél, amitől minden olyan más lesz, hogy el sem tudjuk képzelni. Az emberek változást akarnak és ezt az igényt a Fidesz, avíttas metaforáival nem elégíti ki. Inkább simán meg kéne mondani mi lesz.
A Fidesz a változásról szóló megnyilatkozásaiból arra lehet következtetni, hogy valójában nem tudják miről szól az egész. Olyanok, mint (azt hiszem) a 22-es csapdájában az egyik katona, aki, amikor a pszichológus vizsgálja, valami ilyesmit mond neki: „ne fáradjon doki, úgysem tud olyat mutatni, amiről nem a szex jut eszembe”. A Fidesznek mindenről a nagyobb állam, az állam nagyobb gazdasági szerepe, a nagyobb hatalom jut eszébe. A válságból is erre következtetett. Az állam gazdasági szerepét erősíteni kell. Ez igaz is, de nem államosítással, még ha itt-ott ideiglenesen ilyet is látunk. Hanem az állam ellenőrző szerepének erősítésével. De ha Amerikában azt mondják, keletre 300 mérföldre van az ígéret földje, és mi Budapesttől elmegyünk keletre 300 mérföldet, még csak Munkácson leszünk, és nem a Kánaánban. Szóval a recept az influenzásnak és a lábgombásnak nem ugyanaz. Az állam erejét növelni kell, de terjeszkedésről, visszaállamosításokról stb. beszélni fölösleges. (Ajánlanám Fukuyama erről szóló fejtegetését) A nagy állam nem egyenlő az erős állammal. A legnagyobb államok az afrikai diktatúrák, de rendről ott nem érdemes beszélni. A nagy állam azt jelenti, a kormányzat abban hisz, ők jobban tudják az élet bármely területén igazgatni a dolgokat, mint mások. A válság éppen arra tanít bennünket, hogy ne legyünk elbizakodottak, és hogy senki sem képes minden kockázatot átlátni.
A változás kommunikációja amúgy is veszélyes a Fideszre nézve, mert egy fiatalított MSZP-nek ez éppen kedvezni fog. Ők majd a Fideszre mutatnak és azt kérdik – Változás? Hány éve vagytok Ti a politika élvonalában?
 
300 forinton vett nemzeti egység
A Fidesz a népszavazás óta nemzeti egységről beszél. Ezt azonban 300 forinton vette szavazóitól. Az EP-választási nemzeti egység nem sikerült ilyen fényesre, de a politikusok szeretnek egy „picit” ferdíteni. Egy biztos, ha a Fidesz mögött létrejön ez az egység, az nem lesz nemzeti, hanem Fidesz-egység lesz. Nem szeretném azt gondolni, olyan nemzet vagyunk, akik csak valami ellen és csak ilyen pitiáner célokért képes egyesülni. A nemzeti egység csak oldalakon átívelő lehet, amikor valami magasabb célért, az ország modernizálásáért, az olimpiáért, vagy ehhez hasonlóért egyesülünk. Ilyet itt nem látni. Mussolini vajon nemzeti egységet hozott létre? Két népszavazást is tartott arról, hogy legyen-e a fasiszta diktatúra és a választójoggal rendelkezők mindkettőn közel száz százalékos arányban igennel voksoltak, cenzusos választójogi rendszerben. A mai politikai rendszer nem fér bele az oldalakon átívelő nemzeti egység, mert a politika a másik oldal iránti gyűlöletre épül. Az ország igazi változása a közös célok és egymás elfogadásában lenne. Nézzünk a németekre, és értsük miről beszélek.
 
Szun Ce és a Jobbik
Mao minél idősebb lett, annál többet olvasta Szun Cét. A Tiltott város palotájának wc-jében ült, ahova telefont vezettetett, és onnan irányította 1 milliárdos országát. Szun Cét érdemes minden politikusnak olvasni, sokkal mélyebb, mint Machiavelli. Szun Ce azt tanácsolja, ne harcolj ellenfeled terepén. A Fidesz mégis azt teszi a Jobbikkal. Megijedtek tőlük, egyrészt agyonhallgatást játszanak, másrészt indul a cigánykérdés „felvállalása”. A múlt szombati Magyar Nemzet első oldalára azonnal fel is raktak 3 nagy írást, kettő a cigányok bűncselekményeiről, egy meg Orbán nyilatkozata, hogy ő majd rendet rak. Kicsit késői, és hibás taktika. A cigányozás a Jobbik terepe. Minél inkább ezt a kérdést állítjuk a közbeszéd középpontjába, annál tovább erősítjük őket, mert ezt ők hozták be a köztudatba, nekik van gárdájuk, ők már megvédtek embereket. A Fidesz cigányozása azt az érzet kelti, hogy a rájöttek, a Jobbiknak volt igaza. Akkor én is rájöhetek, mondja erre a szavazó. Minden rasszista és kirekesztő vád hazugság, mert hát a Fidesz szerint is ez a fő kérdés. Ha megnézték Vonát a TV-ben, láthatták, fiatal, lendületes, hiteles, olyan kifejezések használ, mint „lehet rugózni ezen a szón”. Élesen áll szemben a Fidesz megfáradt, egyhangú megnyilatkozásaival. Nem érdemes velük a saját terepükön harcolni.
 
Pártszakadás, mint stratégia
A Fidesz akkor tudná szavazatait maximalizálni, ha a KDNP-t valódi pártként leválasztaná és néhány erős Fidesz politikust átléptetné hozzájuk. A KDNP önálló politikát kezdhetne, a Fidesz így még inkább középre húzódhatna. A politika fókuszát a két párt közé lehetne hozni, így a fő választási alternatívává ez a két párt válna. Az MSZP ebben az esetben erősebben marginalizálódna. A két párt, a megmaradó töredékszavazatokkal garantáltan 2/3-ot szerezhetne. Ez sem fog megtörténni, mert a pártegységet sokkal fontosabbnak tartják, mint a szavazatmaximalizálást.
 
De akkor mi lesz?
A magyar politika tényleg olyan, mint egy bili, a pöcegödör már pozitívumot tartalmaz, mert valami nagyobbat jelez. Ez végtelenül kisstílű világ, amire jobb kifejezés a bili. Szinte lehetetlen, hogy Fidesz innen elbukja, de jó lenne, ha még a nyáron beleérne a kezük a bilibe és felébrednének, az ünneplés helyett dolgoznának. Van 1,5 millió szavazó, aki nem döntött, de képes eldönteni a választást. Azt értik, miért nem akarják a szocikat és a Szadeszt, csak azt nem, miért adnák a Fidesznek a hatalmat. Ehhez kéne még egy kis lökés. Valami pozitívum, hogy ne a legkisebb rosszat, hanem a legjobbat kelljen választaniuk. Ha ez nem történik meg, még valami fránya meglepetés is jöhet azon a végső, nagy meccsen a tolószékes ellenféllel.
 
 

Annak, akik azt hiszik, hogy baloldali vagyok, ajánlanám ezeket. Ezek után jobboldalisággal vádoltak. Nehéz úgy jobboldalinak lenni, hogy akik a jobboldalon vannak, nem elveket, hanem párthűséget várnak el.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/06/11/szdzs

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/06/12/otlet_20

 

 

215 komment · 3 trackback

Címkék: orbán fidesz kongresszus jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr441191754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.18. 10:47:25

MSZP 2.2.3Egyes információk szerint mégsem Molnár Csaba az új jelölt, de nem is Mesterházy Attila. A Baja Ferenc által meghirdetett MSZP 2.0 program néhány upgrade után elérte mostani formáját, ennek megfelelően az MSZP emberi tulajdonságokkal rendel…

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.18. 10:05:19

Hús és vérElmúlt két választásunk (2002, 2006) alkalmával olykor még az olyan felkészült politikai elemzők, mint Lakner Zoli, a vicces hajú Dolph Lundgren-alteregó, vagy éppen a mindig elfogulatlan Stumpf István is csak értetlenül álltak azelőtt, hogy az…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.17. 20:32:55

Ezt sikerült elérni...Riasztófegyverrel állon lőttek egy utcán várakozó roma férfit és cigányok vertek meg egy nagymagyaroszágos pólót viselő lányt, ezek a hírek. Gratulálok, ezt a közhangulatot sikerült összehoznunk. Mert akár rasszista indulat van ezek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Jani 2009.06.17. 20:31:28

szép írás, gratula. a fidesz és az mszp ugyanannak az éremnek a két oldala, és azt kell megnézni kinek a zsebében van ez a pénz!! nekem már rég nincsennek illúzióim a fidesszel. már rég nem az a párt amelyik '98-ban volt. olyanokat is olvastam, hogy a kezdetektől, egy a háttérből(pl.:soros) felépített pártról van szó.

Tengertánc (törölt) 2009.06.18. 09:46:35

Egy dolgot magyarázzon el nekem valaki:

A fidesz 7. éve minden, tőle balra elhelyezkedő politikust lemondásra szólít fel. Orbán Viktor eleddig 2x bukta el az országgyűlési választásokat. A fideszben úgy tűnik ez senkinek nem tünt fel...kicsit pártállami a berendezkedésük és 2010-től még jobban az lesz.

Azhát 2009.06.18. 09:50:26

"Van 1,5 millió szavazó, aki nem döntött, de képes eldönteni a választást. Azt értik, miért nem akarják a szocikat és a Szadeszt, csak azt nem, miért adnák a Fidesznek a hatalmat. Ehhez kéne még egy kis lökés. Valami pozitívum, hogy ne a legkisebb rosszat, hanem a legjobbat kelljen választaniuk."

Egy darab a 1,5 millióból, jelen! :)

Erik a viking 2009.06.18. 09:55:19

Itt is szavazatmaximalizálásról van szó, írtam egy cikket mandátummaximalizálásról - még a 2006-os ogy választás után.
Azóta a belpolitika kicsit más irányba ment, de talán van még benne aktualitás.

megdobbento.blog.hu/

Rwindx 2009.06.18. 10:03:14

Azt hiszem a szerző politológusnak érzi magát, de jópár dologban maszopos/szadeszos pr-t tol. Lásd "300 forinton vett nemzeti egység" Ugyanis az elmúlt időszakban már (mégha akkor be is szopta) rájöhetett volna, a tavaly március nem erről szólt.

states 2009.06.18. 10:03:52

Új mozgalom kezd kibontakozni, sőt most már kimondottan olimpiai sportágnak tűnik a baloldalon, hogy elmagyarázzák a választópolgárnak, miért nem győzött a Fidesz tulajdonképpen az 56%, a jobboldal pedig a 70% ellenére. Én a helyükben ezt az energiát inkább az új miniszterelnök-jelölt keresésére fordítanám, nehogy az eddigi pufajkás, ügynök, retardált futóbolond helyett megint egy hasonló "karizmával" megáldott politikussal álljanak elő...

Azhát 2009.06.18. 10:13:01

@Rwindx: @states:

Nah, tipikusan ezek a szövegek azok, amelyek miatt az a bizonyos 1,5 millió nem dönt.

Mármint nem a ti kettőtök szövege, hanem az, hogy a fideszben is ezt nyomják... :)

One Bad Habit 2009.06.18. 10:17:05

Kommentelés előtt átfutottam a fidesz "erősmagyarország" című izéjét.
(Ők valamiért 'programmnak' hívják.)

Gyakorlatilag a Kétfarkú Kutyapárt "Legyen minden jobb!!!" programját nyúlták le. :)

Nem tudom elképzelni hogy valaki miután elolvasta ezt az erősen szocialista beállítottságú demagógiát képes rájuk szavazni. (Pedig biztosan vannak szép számmal.)

"Örökélet, ingyensör, adócsökkentés."

One Bad Habit 2009.06.18. 10:20:14

@Rwindx: Miért miről szólt a tavaly március?

mir78 2009.06.18. 10:20:15

Szerintem jó írás és van realitása nem is kicsit. A fidesz már inkább egy szektához hasonlít ahol vannak a rajongók és vannak a vezetők akik kézrátétellel akarnak gyógyítani.

Devil 2009.06.18. 10:20:18

@states: Kar hogy nem orszaggyulesi valasztasok voltak. Nem az MSZP fogja magat osszeszedni addig - hanem a Jobbik meg a Fidesz fogja megmutatni a nem teljesen elvakult valasztoknak azt hogy mire is lennenek kepesek ha azt is megnyernek. Es ez epp eleg riaszto lesz ahhoz hogy ne rajuk szavazzanak.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.06.18. 10:21:11

Viszont ha ez a Fidesz győz, akkor az MSZP-nek nagyon-nagyon el kell gondolkodnia, hogy a futóversenyben hogyan sikerült alulmaradni a teknősbékával.

Malachi 2009.06.18. 10:21:48

korrekt írás. aki ezt is balos propagandának tartja, annak már mindegy.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 10:22:17

Újabban minden hosszabb írás, ami összehordja a szokásos, fideszfób közhelyeket, helyet kap az Index címlapján.

Sebaj. Vegyünk egy orbitális hülyeséget:

"A Fidesz a népszavazás óta nemzeti egységről beszél. Ezt azonban 300 forinton vette szavazóitól."


Kedves posztoló! Meg tudnád magyarázni, mi a redvás lóbroki miatt volt úgy, h a vizitdíjhoz hasonlóan a tandíj is kb. 82%-ot kapott?

Ha télleg a 300ft-ról szólt volna a népszavazás, azaz télleg az emberek a buxájuk miatt szavaztak volna, akkor a tandíjnál inkább a nemnek kellett volna győzni. A tandíj a kisebbséget érinti.

Minden igényes politológus, aki észlelte, h a tandíj is ugyanannyi igen kapott, belátta, ez a népszavazás arról szólt, amit Horn Gabesz oly plasztikusan fogalmazott meg a szavazás éjszakáján.


És persze, kedves posztoló, lehet kisebbíteni a fidesz előnyét, lehet. Nyugodtak lehetnek a szocik, semmi gáz... LOL

Na meg lehet azt is, h a Fidesz miért nem váltotta le soha Orbánt...
De tudja-e a kedves posztoló, h 94-től kezdve a Fidesz minden egyes választáson nagyobb %-ot kapott listán az első fordulóban. Tehát igaz, h kétszer is kikapott Orbán egy inci-fincivel, de 1216 szavazatból 1211 az övé. Vajon miért?
Mert mindenki tudja, nélküle még ennyi sem lenne az annyi.

Ameddig a ballib, és a posztoló is azt szajkózza, h Orbántól már rég meg kéne szabadulnia a Fidesznek, addig biztosan tudhatják, h nekik Orbán kell.
Az ellenfél tanácsának mindig az ellenkezőjét kell csinálni, ez szinte evidencia.

Én spec. mindig azt javasoltam egy idő óta a szociknak, h le ne váltsák gyurcsányt:o))

Jobbulást!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 10:23:30

@Malachi:

Ezt csak a balosok tartják korrektnek... de nekik már mindegy, ők a mag, a 17%-nyi meggyőzhetetlen.

mir78 2009.06.18. 10:26:32

sünmalac

Pedig elég korrekt az írás. De eccer érném meg hogy egy fideszes észreveszi a fidesz hibáit :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 10:28:29

Ez nagyon durva volt a maszopot világbajnokhoz hasonlítani. Ha már ez a hasonlat, akkor 14 évesen két haverjával megverte a munkanélküli lopásokból élő falu bikáját.
És profiként azért kettőből két vereség a mérlege, mert az ellenfél tisztességtelenül játszott és csalt. így reális a kép.
Abban egyetértek, hogy sokat kéne edzeniük, mert a nagyon dinamikus új versenyző okozhat meglepetéseket, de a falu bikájából már egyszerűen mindenkinek elege van, mert csak árt a falunak bármit is csinál.

Rwindx 2009.06.18. 10:30:44

@Azhát: Mit nyomnak abból a fideszben amit írtam?

@One Bad Habit:
Az elbaszott jövőképről, gazdaságpolitikáról, arról hogy nem lehet végtelenségig adókat/járulékokat emelni, arról hogy a képzett emberek gazdasági és kulturális potenciált jelentenek, anyagi befektetést ami anyagilag is megtérül és nem csupán n * 500.000Ft+ÁFA/félév kiadást. Továbbá arról hogy elég az olyan pofátlan hazugságokból mint pl.: minden ingyen van/volt eddig (lásd: egészségügy).

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 10:31:26

@Malachi: Felesleges vitatkoznod az emberekkel...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 10:32:28

@mir78:
Ez a "szektás " szöveg milyen régi. Régi emlékek...régi mszpés suttogóprop. És még mindig emlékeznek rá. Hmmmmm, de rég is volt :D Azóta már nem vagytok ennyire kreatívok ;)

Malachi 2009.06.18. 10:33:20

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: nemtom tanár úr/nő, nem vagyok balos, képes vagyok értékelni és dönteni, nem vagyok fogékony a tömegpszichózisra.

ezt az írást a Fidesz helyében (persze, ha látnák) egyszerű figyelmeztetésnek venném. minden eszközük megvan rá, hogy a hozzám hasonlókat, akik nem elkötelezett pártkatonák, megszólítsák. de mintha nem akarnák. egyedül az egyatábort akarják kiszolgálni, hülye lózungokkal, ami oda talán elég is, de így soha nem nyerik majd el a rokonszenvem. kit érdekel, persze, őket biztosan nem, nélkülem is meglesz a megnyugtató fölényük.

tiszteletben tartom a véleményedet, de erről szót se többet, nem bocsátkozom vitába a betonbiztos alapokon nyugvó érveiddel. inkább megyek, megpróbálom arrébb tolni kicsit a Gellért hegyet.

borovi 2009.06.18. 10:34:46

Jó kis post, sok az igazság benne, gratula!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 10:35:05

@mir78:

A korrekt írás egy alcíme:

"Műmámor"

Hátbazmeg, Orbán volt a legnormálisabb a választás éjszakáján. Kb. milliószor elmondta, h ne bízzuk el magunkat, és alázat...

Debazmeg "műmámor"...

Ezek az apró részletek elárulják a posztoló valódi hovatartozását.

Egyébként ez egy szokás ballibbant oldalon, h magukat korrektnek és önkritikusnak állítják be. Olyannak, mint aki elfogulatlan.
Ennél sokkal egyenesebb, gerincesebb dolognak tartom, ha vki azt mondja: igen, én elfogult vagyok, és ez a véleményem. Tessék, lehet vitatkozni vele.

Ott van pl. up, amit a népszavazásról mondtam, tandíj vs. vizitdíj viszonylatában. Az kérem érv. Lehet vele vitatkozni.
Ne tereljetek, nem vagytok ti se kondások, se juhászok, se csordások, etc...

Bakter 2009.06.18. 10:35:25

@states:
"Én a helyükben ezt az energiát inkább az új miniszterelnök-jelölt keresésére fordítanám, nehogy az eddigi pufajkás, ügynök, retardált futóbolond helyett megint egy hasonló "karizmával" megáldott politikussal álljanak elő..."

Nono, a fenti hárommal választás(oka)t nyertek.:-)

freddynemkrueger 2009.06.18. 10:36:17

@mir78:
Megérted ezt is, én Fideszes vagyok és látom a hibáikat és nem örülök neki, hogy ők a legjobbak és rájuk kell szavaznom, de sajnos más nincs, az mszp annyira kártékony féreg, hogy annál bárki jobb az országnak, náluk többet egyszerűen nem lehet lopni és nem lehet rontani a gazdaság helyzetén.

tbalazs · http://www.eloszto.hu 2009.06.18. 10:37:03

Nincs magyarországon politikai alternatíva. ez a mi legnagyobb bajunk

freddynemkrueger 2009.06.18. 10:40:12

Én mindig azt mondtam, hogy Habsburg Ottót kellett volna teljhatalmú királynak megválasztani, most nem itt tartanánk.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.18. 10:40:33

Jaj, mi lesz szegény Fidesszel? Egyáltalán bekerülnek a Parlamentbe? Egyáltalán, elérik az 1%-ot, vagy ugrik a költségvetési támogatásuk?

Ami a kormányzást illeti: ha mondjuk képesek lesznek megszervezni egy érettségit, és megállják, hogy ne lövessenek a tömegbe, akkor máris átvitték a jelenlegi két ciklusban kurva magasra felállított lécet.

A népszavazás meg arról szólt, kedves agymosott idióták, hogy ha egy miniszterelnök szinte infarktust kap a választási kampányban a "jogos", "őszinte" felháborodástól, amiért valaki azzal meri vádolni őt, hogy be akarná vezetni a vizitdíjat; és az idegességtől fél métereseket rángatózva, elfúló hangon követeli, hogy ellenfele azonnal vonja vissza ezt a bűnös és hazug kampányt... Nos, akkor enyhén szólva pofátlanság pár hónap múlva mégis bevezetni ezt a fránya vizitdíjat.

Ilyenkor adekvát válasz, ha a nép azt mondja, hogy "bocsika, más nem bevallani mindent a kampányban, és más az ember pofájába hazudni ordítóan cinikus módon".

E közhelygyűjtemény többi elemére annyit még hadd reagáljak, hogy "Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!! Ez kész!!!"

amize 2009.06.18. 10:40:35

A cikk hangvétele arrogáns, a szerző kimondottan pikírt és lekezelő.
Nem tudom honnan ez a nagy mellény.
A legutóbbi szavazás alapján kisebb arcot kérek.
Amúgy vissza fogja még síni a Viktort. Van annál rosszabb is. A Fidesznek csak szája van, nem csinál túl sokat. Én például a Jobbikra szavaztam.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 10:41:25

@Malachi:

"egyedül az egyatábort akarják kiszolgálni"

Azt én magam is leírtam már többször és több helyen, h azzal, h a Jobbik ekkora %-on van, vége az "egy a tábor, egy a zászló elméletnek", aminek akkor van értelme, és csakis akkor, ha jobbról csak egy párt bejutása valószínűsíthető.

Jelzem, megvolt az oka ennek az elvnek:

a 2002-es választás, amikor mindössze 55ezer szavaz hiányzott az első fordulós Fidesz győzelemhez, miközben a Miép 245ezerrel (4,4%) kiesett...

Ha akkor a jobboldal egyfelé szavaz, győz a fidesz simán.

De mondom, a helyzet az, ha van biztos bejutó másik párt is az adott oldalon, akkor felesleges az elv.

Most egyébként baloldalon fog felmerülni az "egy a
tábor...", mert úgy tűnik, a szadistákra, az LMP-re adott voksok elvesznek majd a következő o.gy választáson.

De jelentem, nyugodtan tagadhatják baloldalon az elvet, és essen ki az szdsz 4,9%-kal.:o))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 10:41:33

Fideszt lehet szidni persze. De gondoljuk végig. Ha minden párt elvitt volna 1,6 millió polgárt szavazni, akkor 100 %-on túli részvétel lett volna...
Egy párt nem tud a végtelenségig bővíteni. Nem képviselhet mindenkit. Azt majd kormányon max (bár az is túlzás).

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 10:41:51

@freddynemkrueger: Na majd figyelj! Jövőre meglátod, hogy lehet többet lopni... Az a baj veletek fideszesekkel, hogy sosem veszitek le a szemellenzőt. Aki nincs veletek az ellenetek van. Tökjó, hogy a fidesz hagyományőrző párt, a vörösöktől sok mindent szépen átvettek. PL.: A politikai ellenfél meg nem hallgatását a parlamentben ( Rákosiék is ezt csinálták...).

is 2009.06.18. 10:42:54

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: "De tudja-e a kedves posztoló, h 94-től kezdve a Fidesz minden egyes választáson nagyobb %-ot kapott listán az első fordulóban."

sünmalac, drága:
2006: FIDESZ-KDNP: 2 272 979, MSZP: 2 336 705
2002: FIDESZ-MDF: 2 306 763, MSZP: 2 361 997
1994-et talán ide sem írom, amikor a FIDESZ 5%-ot kapott

te másokat akarsz hülyének nézni, vagy Te magad vagy ilyen hülye? kedves olvasók, nézzétek a továbbiakban ezt a nicket. ilyen hülyeség árad belőle.

"Kedves posztoló! Meg tudnád magyarázni, mi a redvás lóbroki miatt volt úgy, h a vizitdíjhoz hasonlóan a tandíj is kb. 82%-ot kapott?"

Hát ezt megmondom, mert ez konkrétan megtörtént: falusi embereket félrevzettek azzal a dumával, hogy egyformán kell szavazni minden kérdésre. mivel a vizitdíjat nem akarták, ezért a tandíjra is igent mondtak.

de gondolkodjál. azt gondolsz üzenetnek, amit akarsz. ténylegesen, a szavazatod 2014-ig bebetonozta a szocializmust Mo-n. és láthatóan még próbálod is megmagyarázni. elvettél 6 évet a saját, és az én életemből is. azért, hogy üzengethess. és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ezen felbuzdulva jöttek elő olyanok, akik még életükben nem szavaztak soha, aztán egy évre rá kikötöttek a Jobbiknál. soha nem lehet a tavalyi népszavazást megbocsátani, se neked, se annak, aki megszervezte. az pedig a FIDESZ.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.18. 10:44:44

Sötétek vagytok, és ez rossz.
De baromi kevesen, és ez jó...

freddynemkrueger 2009.06.18. 10:45:56

@ügyfélszolgálatos:
Ja, mert ti maszoposok olyan nyitott gondolkodásúak vagytok, semmi szemellenző. Akkor mondok egy tételt, kőrösvölgyi híd, kb. 30-40 milliárd forint felesleges elköltése (lapos völgy fölött nem kellett volna viadukt). Most mondj te is egy hasonló nagyságrendű tételt, amit a Fidesz kormány feleslegesen elköltött. És én még nagyon sok ilyen tételt tudok mondani a maszop kormány idejéből.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 10:46:22

@is: "ténylegesen, a szavazatod 2014-ig bebetonozta a szocializmust Mo-"

Ok baromarcú, te még Gyurcsányt is dícsérted. Aztán most Bajnait. MUHAHAHAAAAAAAA

Steppenwolf 2009.06.18. 10:47:46

"Tökjó, hogy a fidesz hagyományőrző párt, a vörösöktől sok mindent szépen átvettek. PL.: A politikai ellenfél meg nem hallgatását a parlamentben ( Rákosiék is ezt csinálták...)."

Te hülye vagy. :) Milyen politikai ellenfél volt a Parlamentben a legsötétebb kommunista diktatúrában? :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 10:48:31

@is: Amúgy mitől ilyen nagy az arcod neked? Folyton leszavazol a volt állampártra, kétpofával véded őket, aztán csodálkozol a végén hogy elkúrják? lol

Rwindx 2009.06.18. 10:50:54

is: Nyilván minden pontosan úgy történt ahogy mondod, mindenki más hülyeséget mond. Egyszer kölcsönkérhetem a Bölcsek Kövét? :)

Neked sem lehet megbocsátani soha hogy ezeket az idiótákat támogattad. De látszik hogy közülük való vagy. Tehát az ellenzéki jobboldal lopta el az elmúlt 7 (6?) évet az emberektől. Nem a kormánypárti gátlástalanság, az állami szintű korrupció, a dilettáns kormányzati cselekvések. Bravó.

Azhát 2009.06.18. 10:53:12

Ahhoz, hogy a fidesz maga mögött tudhassa a fent említett 1,5 milió szavazó támogatását, ahhoz nem az mszp-t kéne szidnia, hiszen azt már mindannyian tudjuk, hogy a szocikra nem szavazunk, hanem arról beszélnie, hogy RÁJUK, a fideszre miért szavazzunk!

A fenti cikk is ezt mondja (szvsz) - és azzal, hogy leballibantozzuk az íróját, és azokat, akiknek tetszik ez az írás, azzal éppen nem fogja elnyerni ezek szavazatát a fidesz (és itt kommentelő támogatói).

(Persze ha a fideszt nem érdekli ez a 1,5 ember, akkor rendben :)

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 10:53:33

@freddynemkrueger: Nem biztos, hogy felfogod, de pont erről írtam. Kritizáltam a fideszt, tehát rögtön Mszp-s vagyok. Semmilyen sértést nem írtam, de én már "maszopos" lettem a válaszban. Pont erről van szó. De lehet, hogy neked ez magas.
@Steppenwolf: Még a hatalomátvétel előtt. Ez is az egyik taktika volt, hogy az ellenfeleket ellehetetlenítsék. A háború után volt pár év mielőtt átvették volna a hatalmat. De nem baj fő, hogy utánanézés nélkül hülyézel...

millesei (törölt) 2009.06.18. 10:54:02

Íjjj, nem jó dolog az index-címlap... :((((((((((((

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 10:57:02

@ügyfélszolgálatos:
Khmmmm. Miért kell ezt komolyan ? Idáig a fórumokon könyékig merültél el az mszpben. Most meg függetlennek állítod be magad? MUHAHHAAAAA

Ha jól emlékszem kommancsok nem ezzel lehetetlenítették el az ellenfelet, hanem módszeres letartóztatásokkal és egy elcsalt választással. lol

millesei (törölt) 2009.06.18. 10:57:36

Aki szerelmes az alábbi személyek valamelyikébe, az húzzon már vissza a tótavevéhez:
orbán, gyurcsány, bajnai, sólyom, fodor, ibolya, lenin, szálasi, maunika, pákó
Olyan jó volt nélkületek...

freddynemkrueger 2009.06.18. 10:57:45

@ügyfélszolgálatos:
Aki azt mondja, hogy a Fidesz többet lop, mint a maszop az nem lehet elfogulatlan, csak elvakult maszop rajongó, mert az elfogulatlan ember összehasonlítja a Fidesz kormányzás idejét a maszop kormányzás idejével konkrét számadatok tükrében és akkor nem mondhat ilyet, szóval egyszerű deduktív úton jutottam arra a következtetésre, hogy csak maszopos lehetsz. Vagy annyira nem látod, hogy mi történik ebben az országban, de én nem akartalak ennyire sötétnek gondolni.

tuttitiz84 2009.06.18. 10:58:16

Nincs azzal semmi probléma, ha valaki a szociálbibsiket imádja, csak furcsállom, hogy egyesek akkor is felkötik a veres csillagos nyakkendőt és letérdelnek a gyurcsány-féle tetvek előtt, valamint a kis löttyedt farkát is előszedik szopáshoz, ha ezért nem jár semmi, esetleg verés. Sosem értettem azt a hozzáállást ami azokat élteti akik folyamatosan elszednek az emberektől mindent aztán egy töredékét kiosztják a réti négerek között, a szolidaritásra hivatkozva. A maradékot pedig kihordják Ciprusra nem off shore cégekbe. Az a legnagyobb gáz, hogy az ország nagy részének 7 év kellett ahhoz, hogy felismerje a szocbibsi retorikát. Ha azt mondják: nem lesz ..... , Akkor igenis lesz! Pl.: gázár, vizitdíj, ingatlan adó stb, stb,

timartom 2009.06.18. 11:01:55

Nagyon jó kis cikk ez!

2 év múlva megnézem a kommentelők véleményét, amikor majd a FIDESZ népszerűsége lesz a mélyben, a be nem tarható ígéretek elmaradása miatt és az rájuk szavazókat kell majd lámpával keresni.

A történelem már csak ilyen. Egyszer fenn, másszor lenn az. De ha igazán nagy szerencsénk van, akkor meg valakik lecserélik a mostani ingát egy jobbra.

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:02:34

@tuttitiz84:
Az a baj, hogy a választásokon bárki szavazhat 18 fölött, de bármekkora IQ alatt is. Én bevezettetném, hogy csak 100-as IQ fölött lehessen szavazni, megnézném mennyit kapna a maszop.

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:04:36

@timartom:
Volt már a Fidesz kormányon és utána épp csak elvesztette a választást, azt is csak azért mert a nyugdíjasok és egészségügyiek szavazatát készpénzzel megvette a maszop, szóval nem volt ott szükség lámpára.

timartom 2009.06.18. 11:08:36

@freddynemkrueger: Nem is volt olyan nagy probléma a világban mint manapság.

Egy biztos egyszer lenn, egyszer fenn és most feléjük leng az inga.

Haloperidol 2009.06.18. 11:09:32

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:

Szerinted ki az a NORMÁLIS ember*, aki, ha megkérdezik tőle:

Akarsz fizetni ezentúl egy eddig ingyenes szolgáltatásért?

Azt válaszolja, hogy IGEN, FIZETNI AKAROK!!!

Egyetemi oktatóként igenis azt mondom, hogy egy TANULMÁNYI alapon fizetett tandíj v. részleges költségtérités igenis jó lenne. Talán szűrne valamit azokon a félhülyéken, akik jelenleg egyetemre/főiskolára járnak, és így nem végeznék alkoholista diplomás munkanélküliként, hanem esetleg jól el tudtak volna helyezkedni szakmunkásként...

*ez alatt az átlagszvazót értem

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:09:50

@timartom:
Egy éve sem volt probléma a világban, de nálunk már akkor is nagy szar volt.

Link Elek 2009.06.18. 11:11:46

a fidesz megint bukni fog. nem azert mert van jobb, hanem mert brutalisan balfasz hajrazo a fidesz. a szo szoros ertelmeben pofara esett mind 94,2002,2006-os valasztas hajrajaban. 98-ban sem a jo kampanyuk miatt nyertek.
szerintem en.wikipedia.org/wiki/Groupthink ez az oka.

Haloperidol 2009.06.18. 11:14:08

@freddynemkrueger:

Szerintem a Fidesz semmivel nem jobb, mint a MASZOP, csak egyszerűen ellenzékben lévén nem tudtak annyit lopni. (Igény az volna rá :-)

Ja, mielőtt lekomcsiznál, utálom a maszopot/szdszt, és nagyon örülök, h végre van valami j.o. alternatíva a seggfej fideszesek helyett, akik eddig nagyon jól elvoltak azzal, hogy csak rájuk lehetett szavazni a jobboldali érzelmű embereknek, mert ők voltak kikiáltva "A" jobboldalnak.

Pokornyi, Rogán, Deutsch, Áder?? B+, EZEK nemzeti érzelmű, jobboldali emberek? Röhej.

1x1 2009.06.18. 11:15:02

"Most azonban tényleg megvan a kihívás, a közben autóbalesetet szenvedett exvilágbajnokkal, aki még tolószékben van, de az orvosok dolgoznak rajta, hogy a meccsre felépüljön."

A Gyurcsány féle Mszp lenne az _exvilágbajnok_, aki csak azért van lerobbanva, mert véletlenül balesetet szenvedett ?:DDDD
Ember, te honnan írsz, a Köztársaság térről ?:DD
Miben volt világbajnok a Gy kormány?:D Korrupcióban? :D

Haloperidol 2009.06.18. 11:17:52

@Link Elek:

Könnyen lehetséges, ha Megyó és Fletó is meg tudta őket buktatni, mert akkora balf@sz lúúzer banda.

Most is el van terjedve a Fideszben (vannak ott ismerőseim) h "az a titka most a győzelemnek, hogy nem szabad semmit csinálni, mert magát buktatja meg az MSZP"

Ez a baj, hogy mindig elterjed a Fideszben, hogy csak dolgozni nem szabad...

Valószínűleg ez volt az oka annak is, hogy annak idején olyan SMS-eket kaptam, h Fletó "lottóötös" a fidesznek. Az, B+, lottóötös. Nekünk is az volt... :-(

timartom 2009.06.18. 11:17:56

@freddynemkrueger: Ezen nem vitázunk mert így van.

De majd változni fog a tisztelt választók véleménye, ha egyszerűen nem fogja/tudja pillanatok alatt egy kormányváltással rendbetenni a dolgokat a FIDESZ. Túlságosan nagy a várakozás, aminek szerintem nem lehet úgy megfelelni, ahogy azt most ők láttatják. És az embereket csak ez érdekli, mert minden dumát amiben megpróbálják (már hatalmon) értelmesen elmagyarázni, hogy miért nem ment a dolog nem érdekli őket mert eredmény kell (ingyen minden, több támogatás kevesebb adó stb).

Ne legyen illúziója senkinek hogy sokkal másképp tudják a dolgokat csinálni. A káderek jórésze ugyanaz mint 1998-2002 között (vagy az újak alattuk szocializálódtak) és nem voltak ők sem szentek. Én tudom, mert nekik dolgoztam akkoriban...

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:18:54

@Link Elek:
Nem csak a balfasz hajrázás miatt buktak, hanem mert a sok ember elhitte a maszop hazugságait illetve megvette a szavazatait. Most már olyan rossz a helyzet hogy nincs pénz a szavazatok megvásárlására, nyugdíjasoknak elvették a 13. havit (amit nagy hülyeség volt odaadni), egészségügyben egyre katasztrofálisabb a helyzet, ez elég sok 2006-os maszop szavazó, akik most nem oda fognak szavazni, és már egyre többen nem hisznek a hazugságaikban és bárki másra szavaznak, lásd Jobbik, csak nem rájuk.

Nádasi Balázs 2009.06.18. 11:22:14

Jajj istenem, milyen csodálatos országban élünk!

Valaki ír egy sokak által normálisnak mondott írást, amire a jobbosok rögtön ráfogják, hogy balos cikk, a balosok visszakérdeznek, hogy ti hülyék vagytok, nem tudtok olvasni?, erre a jobbosok, hogy mivan, te vagy hülyebaszod, hát mi volt akkor ez meg az, arra a balosok is beírnak, hogy ez nem egy izé, hanem ez egy hogyishívják, na erre beírnak stb... Jópofa mulatság :) Nekem tetszik.

Kár, hogy az agyatlan masírozó tömeg sosem fog tudni disztingválni. Aki számára mindig csak egy válasz létezik, akármelyik oldalon áll, az sajnos politikai értelemben egy meggyőzni nem érdemes szavazógép. Nekem egyfelől úgy tűnik, hogy a baloldalon a szavazógépekben lejárt az elem, a jobboldalon meg arra gyúrnak, hogy minél több választópolgárból gyártsanak szavazógépet. A szavazógépek baloldalon úgy lázadnak, hogy sztrájkolnak, a jobboldali szavazógépek meg úgy, hogy még jobbra szavaznak. Én így látom, lehet, hogy tévedek.

De persze a legtöbb választópolgár a "Nem tudja/Nem mondja meg" jelöltre szavaz, vagy pedig a "Nem megy el szavazni"-jelöltre. Magyarországon lehet, hogy ekkor működne a dolog a legjobban, ha a parlamentben többségbe kerülne a "Nem megy el"-képviselő, lenne pár bal/jobb oldali miniszter, pár pártfüggetlen miniszter, és többségében "Nem megy el"-miniszterek lennének. Nem lenne pld. mondjuk Valamilyenügyi és Hogyhíjjákizélési Minisztérium. Nem lenne Kuncsorgás- és Tarhálásügyi Miniszter. Tök jó lenne. Szerintem.

"tiszteletben tartom a véleményedet, de erről szót se többet, nem bocsátkozom vitába a betonbiztos alapokon nyugvó érveiddel. inkább megyek, megpróbálom arrébb tolni kicsit a Gellért hegyet."

:)

Haloperidol 2009.06.18. 11:23:26

@Admiral William Adama:

Való igaz, a Fidesz nem képviselhet mindenkit, még a jobboldalon sem képviselhet mindenkit.

Csak az a baj, hogy ezt ŐK MAGUK sem tudják, különben nem lett volna ez a hülye "1 a tábor 1 a zászló" maszlag, ami két vesztes választást eredményezett.

Most ez megváltozott, be is vannak sz@rva rendesen...

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.06.18. 11:23:47

Nalátom, kb ideposztolt már az összes szdsz szavazó aki még maradt ::A:DSA:D:ASD:ASDSA:DASD:AS:DAS:DSA:DA:SDA:S:DA:SD:ASSD:AS:DAS:SD:SAD:SA:DSA:SD:A

nyomorékok
yomorékok
omorékok
morékok
orékok
rékok
ékok
kok
ok
k

Void Bunkoid 2009.06.18. 11:25:20

Alapvetően a demokráciával mint társadalmi rendszerrel van baj, vezesse akár a Fidesz, akár a maszop, akár a Kétfarkú Kutyapárt.

A demokrácia csakis abban különbözik az önkényuralmon alapuló rendszerektől (akár monarchiáktól, akár diktatúráktól), hogy a demokráciában az urak azt HAZUDJÁK a népnek, hogy mindenki egyenlő.

Legjellemzőbb példa erre a tegnapi hír, amikor is a képviselő urak engedély nélkül üzemeltetett étkezdében kajálnak, és bezzeg az engedély nélküli kínai kajaárust meg bezáratják meg büntetik. Természetesen egyből ment a magyarázkodás, mentegetőzés, terelés, mert ráadásul JOGOSAN kérhetők így számon - és az istenadta nép joggal érzi magát átverve.

Egy diktatúrában nem kellene hazudozni, mentegetőzni, simán a média és a közvélemény képébe lehet vágni, hogy "igen, mert nekünk szabad, nektek meg nem és kuss legyen."

És ez habár nem szép dolog, de EGYENES. És a nép nem kifejezetten örömmel, de tudomásul veszi, mert tudja, hol a helye.

Sz'al diktatúrát no. Amúgyis az a legmodernebb államforma :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:26:05

@timartom:
Nem kell sokkal másképp csinálni a dolgokat, például elég csak jóval kevesebb autópályát építeni (aminek az árából 30% korrupcióra megy el - mondta a Transparency Intenational), ahogy tette a Fidesz, amikor kormányon volt, és máris pár száz milliárddal több pénz marad. Egy két értelmes húzással hatalmas pénzeket lehet megspórolni, még akkor is, ha százmilliókat közben ellopnak.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 11:26:23

@Admiral William Adama: Szövegértés egyes...
Ha nem lennél funkcionális analfabéta, akkor olvashattad volna, hogy: "Ez is az egyik taktika volt, hogy az ellenfeleket ellehetetlenítsék"
Semmi baj csak vegyél olvasás órákat. Egyébként meg független is vagyok, csak ugye a fentiekben leírt érvényesült, hogy aki nincs veletek az ellenetek van. Ez szerintem azért van mert fel sem merül a kicsi buksitokban, hogy valakinek más lehet a véleménye és ez a vélemény nem biztos, hogy az ellenségével egyezik.
@freddynemkrueger: Nálad is egyes a szövegértés. Sosem mondtam, hogy szeretem az mszp-t. De ők legalább nem sértegetnek ha nem szeretem őket. Nem zárnak ki, hogy csak ők a magyarok. A Fidesz igen.

tuttitiz84 2009.06.18. 11:27:20

@timartom: Kívánom, hogy ne kívánd vissza ezt a rablóbandát! A fidesz alatt az emberek, már aki dolgozott kapott némi visszatérítést stb. A szabad választásoknak az az egyik alapvető jó tulajdonsága, hogy a mazochisták is szabadon szavazhatnak a tömegbe lövetős, ingyenélő réti néger támogatós, nem off shore céges milliárdosokra. Akik csak azért indulnak az országgyűlési választásokon, hogy utána 4 évig röhöghessenek a sok szerencsétlen pöcsön aki rájuk szavazott.

Mo21 2009.06.18. 11:30:09

Annak, akik azt hiszik, hogy baloldali vagyok, ajánlanám ezeket. Ezek után jobboldalisággal vádoltak. Nehéz úgy jobboldalinak lenni, hogy akik a jobboldalon vannak, nem elveket, hanem párthűséget várnak el.
magyarorszag21.blog.hu/2009/06/11/szdzs
magyarorszag21.blog.hu/2009/06/12/otlet_20

Void Bunkoid 2009.06.18. 11:30:16

@LION_heart: "Talán szűrne valamit azokon a félhülyéken, akik jelenleg egyetemre/főiskolára járnak, és így nem végeznék alkoholista diplomás munkanélküliként, hanem esetleg jól el tudtak volna helyezkedni szakmunkásként..."

Ez bizony így van. Pedig én nem is vagyok egyetemi oktató.

tuttitiz84 2009.06.18. 11:30:19

@bigC: Szerintem csökkentsd a bevitt tudatmódosító szerek mennyiségét! Ha anélkül vagy ilyen akkor bocs!

Haloperidol 2009.06.18. 11:30:27

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:

Az egyatábor-elv már a megszületésekor nagy marhaság volt, mert a Fidesz ledarálta a kisgazdákat (Torgyán hathatós szuicid-jellegű) közreműködésével) és így találták ki, hogy MAJD ŐK A FIDESZ, egyedül is megcsinálják. Lóf@szt, 2x nem sikerült, és első alkalommal nem tanultak a dologból. Most is kiszorítósdit játszanak a jobbikkal.

Haloperidol 2009.06.18. 11:33:03

@Void Bunkoid:

Ja, ezt minden normális, reálisan gondolkodó ember látja...

Egyébként ezt is Pokornyi b..ta el, amikor kijelentette, h egy korosztály 50%-ának (!) diplomát kell szereznie. B+, egyszerűen statisztikailag ennyi embernek nincsen meg ehhez az IQ-ja!!!

tuttitiz84 2009.06.18. 11:33:05

A Fidesz és a Jobbik olyan mint a demokrácia: "a létezhető legrosszabb, de nincs jobb"

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:33:22

@LION_heart:
Jobbiknak hajrá, vigyenek el 1.6 millió embert szavazni. Addig viszont nincs alapjuk a fideszt kritizálni (kampány alapján legalábbis :D )

a katona fehérben 2009.06.18. 11:33:31

Ez egy ritkajó poszt, jópár teljesen találó meglátással. Csak rettentő szánalmas, hogy az elvakultak belekattintanak az összes címlapos politikai témájú írásba (furcsamód mindig ugyanaz a néhány nick), hogy aztán kiválogassák azokat a mondatokat, amik alapján azonnal valamelyik oldalhoz sorolhatják, a globális tartalomtól és mondanivalótól függetlenül, mert így nem kell fárasztani magukat az önálló gondolkodással és véleményalkotással, lehet kényelmesen visszaböfögni a pártpropagandát. Az is szép, hogy mindannyiszor habzó szájjal reklamálnak, hogy "fújj indexcímlapra ilyet" (helló, nem kötelező ám se indexet olvasni, vagy lehet címlap nélkül is, blogokra se muszáj kattintani, és - sajnálom, hogy elszomorítalak benneteket - egyik párt sem szorul rá a harcos védelmetekre a "veszélyes" névtelen bloggerekkel és kommentelőkkel szemben, vagyis vagy az ismert vicc szerint szopni jártok ide, vagy ennyire nincs életetek, és önkéntes turbóaktivista tevékenységgel kompenzáltok), valamint érvelés és kulturált vita helyett indulattól vörös fejjel és gyűlöletet szétköpködve leugatják azokat nyitottan hozzáálló és netán gondolkodni is tudó hozzászólókat (a posztban említett 1,5 milliós választócsoport tagjait), akik az érdemi tartalomról beszélnének. Ettől aztán kb. az első 3 kommentig van szó a lényegről, utána már elmegy a jobb érzésű ember kedve a hozzászólástól, pedig például ez az írás van annyira érdekes, hogy lenne miről beszélni a kapcsán...

Haloperidol 2009.06.18. 11:34:43

@Magyarország21:

Egyébként gart a blogodhoz, nagyon jók és JÓZANOK az írásaid, kár, h csak nem régen találtam ide.

Carry on :-)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:35:56

@ügyfélszolgálatos: Ja peeeeeeeersze. Itthon csak jobbikos, fideszes, meg független emberek kommentelnek blogokra. Mi van kimásztál már Gyurcsány seggéből és még nem sikerült Bajnaiéba átcsúszni ?

Link Elek 2009.06.18. 11:36:19

szerintetek el lehetne valahogy erni, hogy Mo-n is legyen elovalasztas?
a fidesz felsovezetesenek kb. felét kellene elzavarni a faszba, es egy egesz jo kis part maradna utana.
a "veddlett komcsik"-nal nemileg bonyolultabb a helyzet:)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.18. 11:36:21

Sok mindenben igazad van, eddig is nagyon jó írásaid voltak.
A 2010-es választást nagyon nem a gazdaságról fog szólni, hanem a rendről és a hitelességről. Senkit nem érdekel,hogy hány százalékkal növekedett a GDP (az emberek 99%-a azt sem tudja mi az. Én sem.), az viszont nagyon, hogy lásson már legalább havonta egyszer egy rendőrt elsétálni a kertkapuban, és az kérdezze meg, minden rendben van-e, és ha nem, verje le a veséjét a cig.. a bűnözőknek.
Ez a Jobbik terepe.
A Fidesz tényleg jobban teszi, ha itt nem harcol. Az ő rendpárti terepe a korrupt politikusok lesittelése lehet. Ebben a szerepben az MSZP (szadeszt már nem is számolom) nyilván nevetséges lenne, a Fidesznek viszont direk jól is jön, ha 2014 előtt elteszi az útból az összes riválisát.
Lássam Verókot bilincsben, Meggyest kirúgva, és a következő 20 évben rájuk szavazok.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.18. 11:39:34

@Void Bunkoid: Nana, a Kétfarkú Kutyát nem vesszük a szánkra, az kőkemény anarchista párt. :)
Amolyan fából vaskarika.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:39:54

@Link Elek:
Biztos lesz szakadás a fideszben is. A fidesz egyetlen célja, hogy szétzúzza azt az állampárti mocsok mszp-t. Lassan sikerül is. Ezzel be is tölti lassan azt, amiért létrejött. Kár hogy ehhez 20 + X év kell...

timartom 2009.06.18. 11:39:58

@tuttitiz84:

Én meg azt kívánom, hogy egy rablóbanda se legyen hatalmon és hidd el megvannak a FIDESZ ilyen vámszedői is, ahogy az MSZP-SZDSZ csaptnak is.

Azért gondolom senkinek sincsennek olyan illúziói, hogy csak az egyik oldalt vannak a gonoszok a másikon meg a szentek.

A dolgok sohasem feketék és fehérek, hiába szeretnék a különböző politikai oldalak úgy láttatni. Mindkét (bocsi mostmár három) oldalon vannak tisztességes és rendes képviselők (nemcsak országgyűlésiekre gondolok) és ott lebzselnek azok akiknek nem a köz java az elsődleges.

Haloperidol 2009.06.18. 11:40:15

@Admiral William Adama:

Bocs, hogy érted a "kampány alapján"-t?

Sztem a Jobbik mostani kampánya 100X profibb volt, mint AKÁRMELYIK Fidesz kampány.

Gondoljunk például a "Rosszabbul, mint 4 éve..." kampányra... bár jobb lenne inkább elfelejteni.

Utálom az MSZP-t, meg a SZDSZ-t de ők legalább profikra bízzák a kampányukat, és meg is volt az eredménye (egészen eddig). A fideszben valami havernek adták a dolgot, és ment a marhaság az egészben.

A Jobbik azért tudott CSAK 15%-ot szerezni, mert sokan nem hitték el, h bejuthat (legalábbis a jobboldali ismerőseim nem reprezenatatív szondázása alapján). Az egyatábor agymosás hatékony volt ám...eddig!!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 11:40:26

@is:

Figyelj, te kis hazudós! Lista, I: fordulóban!

1994. Fidesz 7,70%

1998. Fidesz 28,18%

2002. Fidesz-MDf 41,07%

2006. Fidesz-KDNP 42,03%

Tehát tökéletesen igaz:
Orbán vezetése alatt a Fidesz listás százaléka mindig nőtt, akkor is, ha a választást nyerték, vagy éppen bukták. Na ezért nem akarja senki leváltani.

"Hát ezt megmondom, mert ez konkrétan megtörtént: falusi embereket félrevzettek azzal a dumával, hogy egyformán kell szavazni minden kérdésre. mivel a vizitdíjat nem akarták, ezért a tandíjra is igent mondtak."

Jó nagy idióta vagy, kedves is, hát gondolod, ha a falusiak döntötték el a népszavazást, a félrevezetett hülyeparaszt vidéki bunkó.
Csak magadról állítottál ki bizonyítványt, annyira gagyi ez az érv.

Egyszerűen az emberek tudták, h ez a szavazás fletó legitimitásáról szól, nem a 300ft-ról, és nem a tandíjról, ezért volt közel egyforma a szavazati arány.

Mindenki sötéthülye és politikailag vak, aki azt hiszi, h az emberek a 300ft miatt mentek el olyan nagy arányban, és mondtak olyan nagy arányban igent. Az emberek anyagi érdeke azt diktálná, h a többség a tandíjat támogassa.

Haloperidol 2009.06.18. 11:41:47

@Link Elek:

OV??? Szerinted maradhat, v. agyő?

:DDD

Szerintem MENJEN!!!!

Azhát 2009.06.18. 11:42:12

@Admiral William Adama:
"Ja peeeeeeeersze. Itthon csak jobbikos, fideszes, meg független emberek kommentelnek blogokra."

Ilyet nem mondott senki.
Én mondjuk annyiban "független" vagyok, hogy jelenleg egyetlen pártra sem akarok/tudok szavazni.
Szerinted mi más kellene még a függetlenséghez?

"Mi van kimásztál már Gyurcsány seggéből és még nem sikerült Bajnaiéba átcsúszni ?"

Ezzel a mondattal arra akarod rávenni az olvasókat, hogy szavazzanak a jobboldalra? :)))

Link Elek 2009.06.18. 11:42:24

otto
a jobbik kivalo politikai kampanyt folytatott, nem az a begozolt/erzelmi szelsojobb, mint ami pl a miep volt.
en azt varom, hogy a parlamenti kampanyban utana mennek a fehergalleros buzoknek is. a fidesz 3-4milliard Ft illegalis penzt koltott az elmult valasztason. finoman szolva nem lenne hiteles. viszong a jobbik (es az LMP) kivulrol hitelesen tud korrupt politikusokra mutogatni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:42:34

@LION_heart: A "jó kampány " attól jó, hogy mozgosítja a párt szavazóit. Ez utólag mérhető számokban ;) A többi csak rizsa.

freddynemkrueger 2009.06.18. 11:43:38

@ügyfélszolgálatos:
Ha nem szereted az mszp-t, akkor kire szavaztál 2002-ben és 2006-ban? És elmondanád, hogy miért az mszp-re?

Haloperidol 2009.06.18. 11:44:18

@Admiral William Adama:

Szakadás? a Fideszben? ha hatalomra kerülnek?

Nincs az az isten, amíg EKKORA koncon osztoznak!!!

Nézd meg az MDF-et és az MSZP-t!

MOST van (kezdődik) szakadás, amikor NAGY A SZAR!

Azhát 2009.06.18. 11:44:23

@Admiral William Adama:

"A "jó kampány " attól jó, hogy mozgosítja a párt szavazóit. Ez utólag mérhető számokban ;) A többi csak rizsa."

Eszerint az mszp jó kampányt folytatott három választás előtt is?

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 11:45:23

@Admiral William Adama: Jó tudom onnan ahol te állsz ez egy nehezen feltételezhető dolog. De tudod vannak értelmes emberek akik nem feltétlenül hívők, mint te. Persze neked mivel a dolog megértéséhez szükséges ismeretek is hiányoznak nehéz ezt elmagyarázni. Tudod nem hinni kellene a pártokban hanem józan megfontolások alapján dönteni. De az ilyen fanatikusoknak ez nem megy. Semmi baj azzal, hogy vádaskodsz nem igazán tudsz megbántani, maximum az érzést erősíted meg bennem, hogy a Fideszt mint olyat messzire el kell kerülni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 11:45:29

@LION_heart:

A tandíj magas gdp-vel rendelkező országokban lehet reálisan hasznos. Nálunk egy havi minimálbér még fél évet sem fedezett volna, a franciáknál pedig 2-2,5 évet. Épp eléggé kontraszelektál az a tény, h csak a gazdagok szülei képesek megfizetni a különórákat, felkészítőket, nyelvizsgára maszekot, stb...

Látom, tudom, h ahol pénz van, az a pontgyűjtésnél kb. 20% előny, ugyanolyan képességek esetén.

Másfelől: nem tandíj kellettt volna, hanem az, h aki nem teljesíti pl. a 10 szemeszternyi anyagot adott idő alatt, hanem mondjuk 13 szemeszter alatt, az a plusz szemszterek teljes képzési költségét fizesse meg. Ez nem kontraszelektál, viszont kellően ösztönöz. Továbbá, ha valaki legyúrt már 8 szemesztert, akkor már nem fogja otthagyni egy bukta esetén, tehát bevétel is lett volna belőle.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:46:48

@Azhát: Igen, egyértelműen. Machivellista felfogás szerint mindenképp.

somogg (törölt) 2009.06.18. 11:46:54

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: Te viszont nagyon okos vagy. Kit erdekel, hogy mi ujsag a listas szavazatokkal (raadasul a valtozo reszvetel %-ban). A lenyeg, hogy gyozol-e vagy sem. A magukat a tobbi partban legalabb cserelodtek az arcok (ettol persze meg ugyanaz a tolvaj banda marad mindegyik), de fideszben a partfegyelem mindent visz. Ilyen az elet. :)

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 11:48:04

@freddynemkrueger: Nahát azt hittem a szavazás titkos. Ezek szerint nem annyira. Nem szavaztam az mszp-re és nem is valószínű, hogy fogok.
@Azhát: Hatékony mi? Sajnos nem fér bele a fejükbe, hogy van olyan ember aki nem vakhit alapján szavaz.

Azhát 2009.06.18. 11:48:46

@Admiral William Adama:

"Nem neked ment a komment. De ha 2 nickkel nyomod... ;)"

Nem nyomom kettővel. De nem tudtam, hogy itt a vita kettőtök között folyik, és másnak tilos beleszólni.
Ha tilos, akkor elnézést kérek, ugyanakkor javaslom, hogy magánban levelezzétek le.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:48:54

@ügyfélszolgálatos:
Amikor "hívőzől", akkor csak egy mszp propszöveget böfögsz vissza. Ezt még 2006-ban találták ki. Azóta sem ment ki a divatból a régi elvtársaknál ahogy látom ;)

Haloperidol 2009.06.18. 11:49:10

OK, de szerintem, ha mozgósítási kérdésről van szó, akkor még mindig a jobbik van a csúcson, mert a 0%->15% nagyobb ugrás, mint a válságban a legnagyobb ellenzéki pártnak ez az eredmény.

Ja, igen, és a jobbik teljesítményéhez hozzávehetjük azt is, h

1. alulról szerveződő párt
2. erősen limitált anyagi háttérrel
3. óriási médiaellenszélben

érte el ezt az eredmyényt.

Ők tudnak melózni. A fidesz sztem nem. (ezt vmelyik előző kommentemben bővebben kifejtettem...

1953 2009.06.18. 11:49:22

Ez az irás talán 2006 környékén megállta volna a helyét-ez sem biztos-most már alapvetően más a harci helyzet,vess egy pillantást barátom a külvilágra is, és javitasd meg az időgépedet.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:49:53

@Azhát: Tőlem beleszólhatsz, de ez akkor sem neked ment. Ügyfélszolgálatos régi baller, hogy most miért tagadja ...

üjjéle 2009.06.18. 11:52:15

én még mindig nem értem mi itt a probléma... van az országban tizenvalahány százalék, akik továbbra is töksötétek. de nekik is kell felület, hogy elmondhassák, amit akarnak. legalább hadd örüljenek egymásnak, ha másnak már nem tudnak, mi meg örülhetünk annak, hogy hálistennek csak ilyen kevesen vannak. mindenhol van egy ugató kisebbség, nekünk is kell egy, hogy azt mondhassuk: jóóóól van, okos vagy, leülhetsz. egyszerűen el kell fogadnunk, hogy van az országban tizenvalahány százalék, akik rajonganak az ostobaságért, a hazudozásért, az arroganciáért és a képmutatásért. valószínűleg azért, mert ezekkel a tulajdonságokkal ők maguk is rendelkeznek, de amíg a számuk húz százalék alatt marad, addig nincs nagy baj.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:52:16

@LION_heart: Mondom hajrá! Ha meglesz a 1,6 millió akkor gartula. Ez is szép volt, nem tagadom. De nem volt a leghatásosabb.

Haloperidol 2009.06.18. 11:53:22

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:

Ezért írtam, és most még inkább hangsúlyozom, hogy BE KELL BEVEZETNI A TANDÍJAT, de TANULMÁNYI ALAPON legyen tandíjmentesség, szociális alapon NE LEGYEN TANDÍJMENTESSÉG (bocs, lehet, h félreérthető volt az előző kommentem ebben a tekintetben.

Aki okos, szorgalmas, az ne fizessen, és kapjon diplomát.

Aki buta és/vagy lusta, fizessen és kapjon diplomát.

Aki buta és/vagy lusta, és még ráadásul szegény is, NE KAPJON DIPLOMÁT.

Szerintem elég egyszerű.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 11:54:57

@Admiral William Adama: Hmm melyik párt is volt amelyik anno csuhásozot? Melyik is? Csak nem a Fidesz? Azt nem tagadom, hogy a baloldali világkép közelebb áll hozzám mint a kicsit naftalinszagú jobbos, de mivel veled ellentétben én gondolkozás alapján szavazom, nem is szavaztam az mszp-re.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 11:55:20

@somogg:

Ez egy alavult dogma, h örökké cserélgetni kell a górét.
Ott van Berlusconi, aki hol nyer, hol veszít, de marad.
Ameddig egy pártban nem jön egy olyan új ember, aki képes letaszítani a trónról a rajta ülőt, addig marad az a király, aki...

Gondolom, senki nem tiltotta meg, h nemmel szavazzon Orbánra. 1216-ból 5-en tették meg. Vajon miért?

És vajon miért kéne hallgatnia a Fidesznek az ellenfeleire, h cseréljék le azt, aki éppen napjainkba vitte csúcsra a pártját.

Lehet dogmatikusan gondolkodni, h csak azt kell nézni, h győzött-e a párt, vagy veszített, meg lehet úgyis, h azt nézed:
okés, elzavarjuk az elnököt, de jobb lesz attól? A párt népszerűbb lesz? Potensebb a győzelemre?

Hát nem.
Aki itt kommentel, és le akarja váltani Orbánt a fidesz éléről, az lépjen be a pártba, és jelöltesse magát, különben meg kibicnek kusss...

Jaaaa, és az nem tűnt fel, h az MSZP két utolsó választásán nem volt többes jelölés. Az aztán demokratikus. Előbb gyurcsány nyer 85%-kal egyedüli jelöltként, majd Lendvai ugyanígy....

Jaaaaa, és a megunt fidesznyik vezérek.... Lendvai már bőven 40 felett volt, amikor még cenzorként kiszolgálta a kommer rendszert, és 20 évvel a rendszerváltás után az mszp elnöke bírt lenni.

Ennyit erről...

Haloperidol 2009.06.18. 11:55:34

@Azhát:

Az MSZP és a szadesz kampánya MINDIG profi volt. A fideszé sohasem.

Ennyi.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 11:56:52

@ügyfélszolgálatos: Aha, és hol van a bizonyíték erre? Mert tudod, hogy ez csak városi legenda...

BEigner 2009.06.18. 11:58:12

[OFF]
No comment... :D sjmp.eu/Sw09
[ON]

Today05 2009.06.18. 11:58:14

az egyetlen baj, hogy egyik jelenlegi pártunknak sem áll érdekében az, hogy meghúzza azokat a lépéseket, amiket meg kéne: pl törvényeket módosítani, hogy a politika felelős munkává válljon, hogy valakit el lehessen meszelni, ha faszságot csinál, de igaz, miért is tennék, amikor ők is ugyanazt csinálják? kb ennek kéne lenni a legelső dolognak egy győzni kívánó párt programjában, és le lenne tudva a választás, aztán ha nem csinálják meg, lehetne ellenük is lázadni menni, meglátnánk, hogy ki hogy reagálna az utcai tömegjelenetekre...

a fidesz-mszp egykutya, nincs köztük semmi különbség, hálistennek az szdsz a budiban, a jobbikra meg nem bíznám az ország gazdaságát, max a rendfenntartási szerveket

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 11:58:25

@Admiral William Adama: Tényleg? Benne volt az újságban... És a Parlamenti jegyzőkönyvben is benne van.

Void Bunkoid 2009.06.18. 11:59:09

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: erre is ki lett találva az ösztöndíjak rendszere. Ne arra az aprópénz jellegű, és - kivéve a tényleg igazán szegény réteghez tartozó egyetemistákat, akik csakugyan megélhetésre satöbbire költik - szal általában sörre-borra-félgé zöldekre-zépébelépőre költött ösztöndíjra gondolj, hanem az IGAZIAKra, amivel pl tényleg lehet fedezni mondjuk egy költségtérítéses képzést, mint mondjuk Nyugaton. Ezzel az, aki jaj szegény, de okos, megpályázza, s mivel okos, jól teljesít, elnyeri, és máris az ösztöndíj fedezi a tanulását és képzett emberke lesz, s talán már nem lesz olyan szegény a későbbiekben. Vagy a gyereke.

Aki meg szegény, de hülye is, az nem egyetemre való, az menjen dolgozni, az intelligenciaszintjének megfelelő munkát végezve.

Aki meg megengedheti magának, hogy hülye, de egyetemre járhat, azt meg szegényt ne sajnáld már, hadd dobálja ki (pontosabban nem ő, a szülei) a pénzét az ablakon. Mert így jelenleg te dobálod ki a pénzt az ablakon, még ha nem is jársz egyetemre, csakis azért, hogy más emberkének, akinek soha semmiféle köze nem lesz a későbbiekben a végzett szakához, vagy alapjában véve piacképtelen a diplomája - még ne kelljen mennie dolgozni öt-hat évig.

A jelenlegi államilag finanszírozott túlképzéses, piacképtelen diplomákat kitermelő oktatás egyedül arra jó, hogy javítsa a munkanélküli statisztikákat. Csak ennyi erővel akkor a nem-egyetemista semmirekellők is joggal elkezdhetnének pattogni, hogy akkor nekik is 12 félévig járjon már a munkanélküli segély. Nemdebár???

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:00:46

@ügyfélszolgálatos:
Az szavazás a szavazás ideje alatt titkos, utána meg lehet kérdezni (exit pollnál meg is szokták). Amúgy is csak a nickedet tudjuk, szóval nyugodtan megmondhatod, hogy ha te nem vakhit alapján szavazol, akkor mi alapján? Eddig csak úgyis negatívumokat hallottunk tőled, halljunk valami pozitívat is.

Vegaaa 2009.06.18. 12:01:12

szerintem a mostani választásokon legyen egy üres mező is amit be lehet ixelni. ezzel jelezve, hogy egyik jelölt párt sem kell. kíváncsi lennék az eredményre.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:03:40

@freddynemkrueger: Kiválasztom azt a pártot ami a világnézetemhez közel áll, és úgy látom, hogy képviselik azokat az értékeket amiket én fontosnak tartok. De ha visszaélnek a bizalmammal akkor következő alkalommal nem szavazok rájuk. Ennyi.
@Admiral William Adama: Passzolom, de én még anno a parlamenti közvetítésben láttam...

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:04:18

@Vegaaa: a legdurvább, hogy EGYÁLTALÁN nem mondasz hülyeséget.

A kérdés az, hogy ilyenkor mi történhetne, ha mondjuk 80%-os elsöprő többséggel a Senki győzne.

Felállítjuk a független teljhatalmú vezérbizottságot?

Behívjuk a kunokat? :)

Esetleg ismét behívjuk az oroszokat? :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:04:21

@Admiral William Adama:
Azért tagadja, mert a zsigereikben van a hazugság. Ez a lételemük.

Haloperidol 2009.06.18. 12:04:24

@Vegaaa:
Bazz, ezért fáradjak el szavazni????
:DDDD

mittagessen a la fapad 2009.06.18. 12:04:39

@Rwindx:

„Továbbá arról hogy elég az olyan pofátlan hazugságokból mint pl.: minden ingyen van/volt eddig (lásd: egészségügy).”

Vagyis a FIDESZ azt akarta sugallni a tavaly márciusi szavazással, hogy az egészségügy nincs ingyen? Vagyis pénzbe kerül. Ezért kell eltörölni a 300 forintos vizitdíjat. Hogy ingyen vehessük igénybe azt, ami nem ingyenes. Értem én, de még hogy. És szeretem az elfogulatlan, logikusan gondolkozó Fidesz szavazókat.

Még ráadásul mélységesen irigylem is őket. Úgy szeretnék én is olyan fenntartások nélkül hinni abban, hogy tényleg jó lesz ennek az országnak az új kormány, hogy a valódi értékeket fogja képviselni, nem fog lopni, csalni, és korrekt, következetes gazdaságpolitikával a jobb életminőség felé indít el bennünket... De komolyan mennyivel boldogabbak ők, mint mi, a kissé szkeptikusok...

l3v1 2009.06.18. 12:05:11

"Igaz, profiként 34-ből 34 vereség a mérlege, sok KO-val, de bokszzsákként is jól megél. A barátainak viszont folyton nyomja, jobb a világbajnoknál"

Már csak arra lennék akkor kiváncsi, hogy egyrészt ki a világbajnok, másrészt ki az, akinek annyival jobb a mérlege, hogy érdemben elítélheti őket.

"hanem Fidesz-egység lesz. Nem szeretném azt gondolni, olyan nemzet vagyunk, akik csak valami ellen és csak ilyen pitiáner célokért képes egyesülni"

Nem ők lennének az első pár MO-n, akik egy voksolási többség után kikiáltanák, hogy mögöttük áll a "nemzet".

"Azt értik, miért nem akarják a szocikat és a Szadeszt, csak azt nem, miért adnák a Fidesznek a hatalmat."

Értelmes körülmények között nem lenne olyan isten, hogy ilyen produkció után barki meghagyná a hatalmat az aktuális kormányzat kezében, még akkor sem, ha minden jót ígérnek. Igenis kell következménye legyen minden lépésnek, és meg kell mutatni nekik, hogy nem lehet mindent kidumálni. Hogy a Fidesz jobb lesz-e? Jó kérdés, minden esetre én hajlandó vagyok megadni nekik az esélyt a bizonyításra. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy rosszabbat tudnának produkálni, mint ami a szocik maratonja alatt sikerült. Ha legalább a szintet megtartják, már az is jó, ha másnak nem is, leckének a szocik felé, hogy ha elbaltázol x évet, akkor az a minimum, hogy a következő négyet nem kapod meg.

Today05 2009.06.18. 12:05:23

@LION_heart: aki buta/lusta az ne kapjon diplomát, az menjen el szakmunkásnak, nem kell ki***ott diploma egy konyvtárosnak, nem kell ennyi "ügyvéd", aki segghulye csak magolni tud, nem kell inkompetens mérnök stb stb, ezek mind tudnának hasznosak lenni más más poziciokban, diploma nélkül, diplomával viszont csak diplomás munkanélküliek lesznek. én a tandíjat konkrétan támogattam, ígyis dolgozok főiskola mellett, van ösztödíj is, és gond nélkül ki tudnám csengetni a tandíjat, ha abból a sulim járna jól, és az oktatás színvonala erősödne meg vele, csak az emberek nem szeretnek gondolkodni... egyébként a tandíjat úgy kéne bevezetni, hogy kb 10 év múlva, így aki majd fősulira szánja a gyermekét, az el tudjon kezdeni gyűjteni rá (asszem ez elég sok helyen működik)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:05:41

@ügyfélszolgálatos: Aha, perszeeeeeee. Érdekes még idáig senki nem mutatott semmi bizonyítékot erről. Működik az mszpés házmesterlánc még mindig mi ? lol

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:06:01

@Admiral William Adama: ja bocs, hogy 3 perc alatt nincs link. De teljesen mindegy mert mivel te fanatikus vagy ha bármilyen feljegyzést, linket vagy hanganyagot mutatnék neked, úgysem fogadnád el. Mert, hogy az tuti komcsi hamisítvány. Én mivel tisztán látok még emlékszem a radikális liberális Fideszre is amit annyira szeretnétek elfelejteni.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:06:50

@ügyfélszolgálatos:
Szegény, akkor most csak a Jobbikra szavazhatsz (esetleg LMP), mert mindenki más már visszaélt vele:-)

somogg (törölt) 2009.06.18. 12:07:33

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: berlusconi jo pelda, igazi demokratikus figura :). sztalinnal, maoval mi ujsag? Ott volt ellenszavazat? :)

Okos gyerek vagy te, csak ugy osztod, hogy ki dogmatikus, ki sotet. Ezeket ugy hivjak, hogy mas allaspont, lehet, vele egyeterteni, ellenezni, de olyan hogy kusss, maonal, sztalinnal es berlusconinal van.

A komcsi mult megint jo tema, rendelkeznek vele egy paran az ismeros arcok kozul...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:07:33

@freddynemkrueger: Ugyan, vicces a tag. Egy balfasz, sunnyogó szoci. Bár már magam sem tudom... Van az új típus a csalódott szoci.

Azhát 2009.06.18. 12:08:02

@Admiral William Adama:
"Ügyfélszolgálatos régi baller, hogy most miért tagadja ..."

Hát sokak szemében én is az vagyok bizonyára, de leszögeztem, hogy jelenleg "szabad szavazó" vagyok, aki értelmes beszéddel és tettekkel meggyőzhető, hogy a jobboldalra szavazzon.

Ha a fidesznek szüksége van a szavazatomra, akkor hajrá. De ha állandóan olyanokat mond, amely kizárólag a saját szavazótáborát, keménymagját, sőt: "hívőit" erősíti meg a véleményükben - akkor ez az ő dolga.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 12:08:26

Csak most olvastam a posztot! Gratula! Tetszik! Jó!
Hozzátéve, hogy az ÖSSZES köcsög politikust és bandájukat el kellene zavarni ebből az országból! Kártékony élősködő mindegyik!

szcsongor 2009.06.18. 12:08:39

@freddynemkrueger: ezt a peldat asszem buktad, mert ha jol tudom akkor meg a fidesz kormany kototte meg a szerzodest a koroshegyi viadukt epiteserol...

(de ezen kivul egyebk nem mennek bele a boxmeccsetekbe, mostmar lassan egyforman utalok minden partot)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:09:07

@ügyfélszolgálatos: Te barom 20 év alatt nem volt semmilyen forrás. Ez a szokásos mszpés hazudozás egyike, mint pl Orbán veri a feleségét a szőlőbányában, miközben a korona a fején van. Beszoptad, mert hülye szoci vagy. Kész :D

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:09:58

@freddynemkrueger: Na igen. Jobbikra nem fogok szavazni, mert rasszisták és homofóbok, antiszemiták. LMP meg azért esik ki mert nem látom, hogy milyen értékeket is szándékszanak képviselni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:09:59

@Azhát: Kit érdekel hogy te mi vagy? Még mindig nem neked írtam drága :D

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:12:10

@ügyfélszolgálatos: mé' baj az neked, csak nem néger b*zi zs*dó vagy? :D

elnézést, de ez annyira magas labda volt :)

Vegaaa 2009.06.18. 12:13:45

@Void Bunkoid: azonnal természetesen nem lenne eredménye, de egy szilárd alapot képezne egy olyan elitnek, ami nem 1989 elött szocializálódott és most azt kamuzza hogy ő a megváltó. én sosem értettem hogy ilyen begyöpösödött politikusokról hogy lehet elképzelni azt, hogy majd XXI. századi magyarországot épít.

@LION_heart: én életemben akkor mennék el MÁSODJÁRA szavazni. az első az europai unio volt (persze elötte is szavazoképes voltam, nem 20 éves vagyok), azota nem volt miért felemelni a seggem.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:13:59

@Admiral William Adama: Én semmi ilyet nem írtam. De erre írtam, hogy tök mindegy lenne, hogy mit mutatok neked úgyis visszakézből utasítanád el.
Ez például az egyik ok ami miatt a Fideszt kerülni fogom.

Na de akkor itt a link amit kértél:
www.parlament.hu/naplo34/180/1800086.html

Azhát 2009.06.18. 12:15:15

@Admiral William Adama:
"Kit érdekel hogy te mi vagy? Még mindig nem neked írtam drága "

Ja, hogy tényleg tilos beleszólni a külön beszélgetésetekbe? Ezer bocsánat.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:15:47

@Void Bunkoid: A fanatikker barmoknak az szoktam mondani, hogy zsidó-cigány.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:16:14

@ügyfélszolgálatos:
Ezek után az a kérdés, hogy mi a célod a szavazással? Nekem például kizárólag az, hogy a gazdaság jobban menjen és ezáltal nekem is jobb legyen. Ilyen alapon lehet, hogy elgondolkodom a Jobbikon. Igaz, hogy rasszisták, homofóbok és antiszemiták, de én nem vagyok se cigány, se zsidó, se buzi. Hitler az volt, de 1933 (a világválság vége) és 1939 között erős német gazdaságot hozott létre. Lehet, hogy ez a megoldás.
Ennek a bamba népnek mindig is jobban állt a diktatúra, nem tudnak élni a demokráciával.

pandacsökiboborján 2009.06.18. 12:16:31

Egyik-másik hozzászólás akkora rövidlátásra enged következtetni,hogy nem csodálom azt ami ezzel az országal történt.
Azt mondjátok meg,melyik pártnak mi a stratégiai célja!Szerintem ilyen egyiknek sincsen,hála a rövidlátó magyar gondolkodásnak.Mit akarnak tenni a népességfogyás -a cigányok szaporodás ellen? Vagy leszarják,hogy egyes országrészeken már a magyarság a kissebség?Még a Jobbik is hülyeséget beszél ebből a szempontból.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:18:22

@freddynemkrueger: Na ja de mekkora árat fizetett a német nép? Mekkora árat Európa? Inkább döcögjön egy kicsit, de kriptofasisztáknak ne adjunk hatalmat.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:18:25

@ügyfélszolgálatos: Ez a link nem tartalmazza azt, amit állítottál :D Miért hazudsz ??

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.06.18. 12:18:33

hát haver ez a postod annyi tárgyi tévedést tartalmaz, h arra reagálni sem érdemes. de hidd el, h ennyi hülyeség összehordásával nem támasztod fel a szocikat... :))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:20:03

@ügyfélszolgálatos: " Térdre csuhások" nem volt. Tudom szép legenda, de hát ez egy hazug szoci legenda :D

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:20:17

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: Baszki malac, megtestesíted azt amiről az írás szól. Már nagoyn régóta követem a blogot, (a magam eszközeivel próbáltam is elérni, hogy több emberhez jusson el) de az nem jutott eszembe róla, hogy balos, soha.

Kicsit olvasgasd már mielőtt faszságokat írsz. Mondjuk abban van igazság, hogy egy esetben kerülhetett -a blgohu adminoknak köszönhetően - a főoldalra: ha a jobboldalról fogalmaz meg kritikát, de ez nem jelenti azt, hogy balos lenne, bakker.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:20:52

@ügyfélszolgálatos: Ő másold már ki belőle, ha annyira benne van te szerencsétlen LOL Hazug patkány...

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:22:07

@ügyfélszolgálatos:
Nem kell engedni, hogy odáig fajuljon a dolog (manapság már nem is lehet).
Ezt én nem döcögésnek nevezném.
Én sem úgy gondoltam, hogy ők legyenek a legnagyobb erő, de nem ártana, hogy a Fidesznek be kéne őket venni a kormányba és a körmükre tudnának nézni.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:23:39

@Admiral William Adama: Most kellene tükörbe nézned. Látod, hogy hogyan lovalod bele magad? Most már patkány is vagyok? Á mindegy. Te is ahhoz a típushoz tartozol aki vagy párt titkár vagy mszmp tag volt és most így kompenzál.


Itt az összes parlamenti napló:
www.parlament.hu/naplo34/180/180tart.html

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:25:05

@ügyfélszolgálatos:
Ok, tehát nem tudod megmutatni hogy hol van, de továbbra is állítod. Na ezért vagy hazug patkány. Az első kamu link meg szánalom volt. Blöffnek szántad, vagy minek ? LOL

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:28:21

@freddynemkrueger: Az meg veszélyes, mert ugye anno Hitlert is ezért vették be a kormányba. Pár év után már el is rakta őket "átnevelő" táborokba. Mivel nekik nem csak a hatalom megszerzése a céljuk de az államforma megdöntése is, nem szabad közel engedni őket a hatalomhoz.

2009.06.18. 12:28:49

Magyarországon lám a kommunizmus a blogokban tovább él

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:31:12

@Admiral William Adama: Én innen lezártam a beszélgetést veled, nem vagyok köteles kriptofasisztákkal beszélni, főleg ha patkányoznak. A parlamenti naplóban benne van, de neked akkor is hamisítvány lenne, ha maga Orbán Viktor ismerné el, hogy ilyet mondott. Csak azt sajnálom, hogy a nick választásoddal egy kitűnő sorozatot gyalázol meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 12:31:33

@somogg:

Én Berlusconit nem minősítettem se pro, se kontra, csak azt jeleztem, h az egy avitt dogma, h le kell mondani, ha nem nyersz választást. Egyébként Orbán felajánlotta 2006-ban is a lemondását.

Mármost az szdsz, mdf sosem nyert, 2006-ban sem nyert pl. az szdsz/mdf, és mégsem mondott le se Kuncze, se Dávid:-))

Másfelől:
Elég szomorú, h ha a politka középpontjában a választás megnyerése, és nem maga a politika tartalma van.

Az egy érv lenne, ha azt mondaná vki, aki jobbra akar szavazni, h Orbán azért mondjon le, mert rossz a politikája, de az nem érv, h azért mert elveszítette vmelyik választást.
Ez a "választás nyerés" központúság vitte oda a politikát, h hazugsággal kampányolnak, h demagógok, h populisták, h gyűlölködnek.

Egy párt politikájának kell, h legyen hosszútávú erővonala, irányultsága. A gyurcsányizmus lényege éppen az volt, h mindegy milyen áron, de hozzuk vissza a választást a szarból. Az őszödi beszédből éppen az tűnik ki, h már 2004-ben tudták, mit kell tenni, mégse tették. Pontosan azért, amiatt az idióta szemlélet miatt, h mindent felülír a választási győzelem. Akár egy országot is tönkre lehet tenni, mert a választási győzelem utóbb igazolja azt.

Valami oka mégis van annak, h a választási győzedelmes fletó eltűnt 5 év alatt a süllyesztőbe, Orbán meg 20 éve az élvonalban van.

Ehhez kevés magyarázat, mert törpediktátor, aki elnyom maga mellett mindenkit. Ennél azért kicsit összetettebb a dolog...

Void Bunkoid 2009.06.18. 12:31:43

@ügyfélszolgálatos: kb akkora árat, hogy ők két világháború elvesztése után is jelenleg a kontinens (egyik) vezető gazdasági hatalma.

Mi meg ugyanott vagyunk, mint 1920-ban, a béka segge alatt. De nagyon mélyen.

És tiszteljetek, hogy nem ejtettem ki a tébetűs palotanevet :)

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:32:37

@ügyfélszolgálatos:
Ezt honnan veszed, hogy az államforma megdöntése a céljuk? Azért nem kéne egyenlőségjelet tenni Vona és Hitler közé, az utóbbi közismerted pszichológiai eset volt, Vona csak egy radikális, aki olyanokat mond, ami sok embernek szimpatikus és ami az ország mostani bajainak a hatékony megoldását biztosíthatja.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:32:47

@ügyfélszolgálatos:
Hol van benne te idióta? Megmutatni nem tudtad, csak a pofád jár...

Szánalmas hazug patkány vagy... Ennyi ;)

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:33:33

@Admiral William Adama: Én innen lezártam a beszélgetést veled, nem vagyok köteles kriptofasisztákkal beszélni, főleg ha patkányoznak. A parlamenti naplóban benne van, de neked akkor is hamisítvány lenne, ha maga Orbán Viktor ismerné el, hogy ilyet mondott. Csak azt sajnálom, hogy a nick választásoddal egy kitűnő sorozatot gyalázol meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.18. 12:34:19

@sertésmájkrém:
"Kicsit olvasgasd már mielőtt faszságokat írsz"

fasz blogokat nem olvasgatok vissza. Ezt is csak azért, mert címlapos, és ilyenkor egy droidnak kell tennie a dolgát:-)))

Ha ez az írás fémjelzi ezt a blogot, akkor szar. Telis tele van közhelyekkel, megunt sablonokkal. Semmi releváns, csak egy kis szerkesztés. A szöveg meg se nem vicces, se nem túl eredeti. Igazodik a gondolatvilághoz.

Ennyi.

Pusy

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.18. 12:34:40

@ügyfélszolgálatos:
Az a minimum lenne, ha elismernéd, hogy "bocs nem találom, lehet mert nem is történt meg"

De ehhez gerinc is kellene. Hmmm lehet akkor nem is patkány, lehet hogy csak féreg? Hmm?:D

szpal 2009.06.18. 12:37:35

"6. AZ ÜRESSÉG ÉS A TELTSÉG ELVE

Általában úgy van, hogy aki előbb érkezik a csata helyére s ott várja meg az ellenséget, az ereje teljében van, aki pedig később érkezik a csata helyére és sietve kénytelen felvenni a harcot, az máris kimerült.
...
Hadseregünk formája hasonló legyen a vízhez. A víz formája olyan, hogy elkerüli a magasat és siet az alacsonyabban levő helyekre. A hadsereg formája olyan legyen, hogy kerülje el a teltséget és mérjen csapást az ürességre. A víz a földterülethez igazodik, úgy irányítja folyását; a hadsereg az ellenséghez igazodjék, úgy biztosítsa magának a győzelmet."
mek.niif.hu/01300/01345/01345.htm#elvek

spiral 2009.06.18. 12:38:11

Arra az esetre, ha netán tényleg nyerne a következő választáson a Fidesz, azt kívánom nekik, hogy az első botrányuk után vonuljanak ki az emberek az utcákra, és követeljék a lemondásukat és az előrehozott választások kiírását.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:38:59

@freddynemkrueger: Nos a nemzeti radikálisok sokszor nyilatkozták, hogy már az államformát sem fogadják el, a jobbik meg politikai szárnyként műxik. Hitler sem nyomtatta (a sörpuccs után), hogy megdönti a köztársaságot. Szimplán átvette a hatalmat és jól meg is tartotta. Sőt gondoskodott a politikai ellenfelek eltakarításáról.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:41:26

@freddynemkrueger: Ja és nézd meg Adama hozzászólásait. Mivel nem értek vele egyet én már "féreg" illetve "patkány" vagyok. Az ilyen hozzáállás miatt már gyanúsak ezek a pártok nekem.

somogg (törölt) 2009.06.18. 12:41:43

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: Ez egy korrekt, jo valasz volt. Visszavonok, minden minosito jelzot veled kapcsolatban. Tenyleg jo lenne, ha nem csak a valasztas megnyereserol szolna egy part, hanem hosszabb tavon gondolkodnanak, ebben egyetertek. Az egy masik kerdes, hogy szerintem a fideszben sincs semmilyen vonal, de ez az en velemenyem, tiszteletben tartom a tiedet, hogy szerinted van.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 12:47:39

@spiral:
Olyan itt nem lesz. Ha egyáltalán el kezdenének gyülekezni az emberek, a szittya "ősmagyarokkal" (kopasz-kigyúrt-árpádsávos-bakancsos)azonnal azonnal szétveretné a Fidesz az egész bandát és ráfogná a Jobbikra...

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:48:12

@Admiral William Adama: Hidd el barátom, a hozzászólásaiddal te kurva sokat ártasz a fidesznek.

freddynemkrueger 2009.06.18. 12:50:28

@ügyfélszolgálatos:
Ez mind nagyon szép, de akkor ezek után nincs olyan párt akire szavazhatnál, viszont az nem tudatos magatartás, hogy nem megyünk el, mivel valaki úgyis megnyeri a választást, azaz a legkisebb rosszra kell szavazni.

-d(-_-)b- 2009.06.18. 12:52:18

hát, ez elég szánalmas írás, igaz, csak 10 sort olvastam belőle.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 12:53:30

@freddynemkrueger: Igazad van a legnagyobb hiba nem elmenni szavazni. Én elmentem és szavaztam is.

sertésmájkrém 2009.06.18. 12:56:13

@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: kár, hogy ilyen bornyú vagy. Kezdem belátni, hogy felesleges az ilyen blogoknak a nagy nyilvánosság.

Ne is olvass más írásokat tőle, mert még meglepődnél, nagyon.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:01:47

@-d(-_-)b-:

Akkor Te rettentő okos vagy, mert 10 sorból le tudod vonni a konzekvenciát! Másoknak 10 év sem elég...

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:03:14

@ügyfélszolgálatos:
Ezek után kíváncsi lennék, hogy a te igényeidnek ki felelt meg.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:15:21

És szerinted nekik vannak értelmes ötleteik (azon kívül, hogy a bajusz húzás bejött és átugrották az 5 százalékot)?
Nekem úgy tűnik, hogy ők is csak a zsírosbödönért hajtanak. De még a zsíroskenyerérre valót (azaz frakciót) se tudják összehozni.

OmegA404 (törölt) 2009.06.18. 13:17:55

Írásod verejtékszagú kínlódás... azé remélem fizetnek érte a komcsik.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:18:03

@ügyfélszolgálatos:
Nekem akkor ment el a kedvem tőlük, amikor Kovács Kálmán nem lépett vissza a főpolgármester választáson és miatta maradt a helyén demszky, aki a legnagyobb genyó polgármesteri címért versenyezhet.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:20:01

@freddynemkrueger: Pontosan ezt gondoltam én is. De bajusz úrban bízom van benne önérzet, hogy szarhoz nem adja a bajszát. Ha igen akkor bizalmam megvonva.
@OmegA404: Fú ne kelljen neked is leírni, megtennéd, hogy visszaolvasod a beírásaimat?

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:22:40

@ügyfélszolgálatos:
Hát legutóbbi regnálásakor is csak megszorításokra tellett tőle, azt most is tudják a szocik nélküle is.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:23:44

@freddynemkrueger: Igen ilyen genny húzásokat mindenki produkált. De talán náluk tényleg valami értelmes születik. Ha 90 óta változatlan garnitúra lenne náluk én sem x-elek nekik. Demszky meg elhülyült az évek alatt. Régebben sokat jártam a főpolgármesteri hivatalba a munkám miatt, már akkor is az értelmes döntéseket az emberei hozták akiket azóta kitúrtak a nyaligépek.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:25:04

@freddynemkrueger: Nos igen, de helyes lépéseket tett, hogy ne dőljön össze a gazdaság. Tény hogy sokunkat szarul érintett, de egy államcsőd még rosszabb lenne. A mostani szocik meg csak a saját túlélésüket lesik.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:26:47

Ez nem egyszerűen gennyesség, ez hülyeség.
Demszky nem elhülyült, elgenyósodott, ezért nem lenne szabad senkinek sokáig egy hivatalban maradni.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:28:31

Szerintem az ÖSSZES POLITIKUS takarodjon az országból, mert köcsögök és eszük ágában sincs a nép (ország) érdekeit szolgálni, mondom SZOLGÁLNI. Kizárólag a saját és sleppjük érdekeit nézik. Kártékony csótány az összes!

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:30:04

@freddynemkrueger: Egyet értek, korlátozni kellene ezt is, mint az amcsi elnökséget. Max. nyolc év utána csókolom.

freddynemkrueger 2009.06.18. 13:30:51

De csak csődelhárítást végzett, semmi többet, megszorítani én is tudnék. A legnagyobb baj ebben az országban a korrupció és a pénzek rosszul elköltése, erre egyik párt sem mond semmi megoldást a Jobbikot kivéve.

ügyfélszolgálatos 2009.06.18. 13:32:24

@freddynemkrueger: Na igen, ők meg rosszabbat tennének a helyére. Én nem egy fasisztoid államban akarok élni.

Che Pel (törölt) 2009.06.18. 13:32:58

@freddynemkrueger:
Lelkemből szóltál!!!! :-) SENKINEK!!! Indítsunk népszavazást a dologról! Én aláírom!

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.18. 14:02:34

A pártszakítás ötlete több mint vicces. A KDNP nem érné el a parlamenti küszöböt, bárki arcát is tolnák mögé, így azokat a szavazatokat lehetne kukázni. Ez pedig a többi parlamentbe jutó pártnak (MSZP, Jobbik) lenne jó, nem a Fidesznek.

Haloperidol 2009.06.18. 15:17:29

@ügyfélszolgálatos:
Azért nem kellene a 80 milliós Németországot összehasonlítani a 10milliós Magyarországot.

Van, aki "megengedheti" magának a nácizmust, a diktatúrát, mert elég nagy gazdasági erővel rendelkezik (ld. Kína, Irán), és van, aki nem (pl. Magyarország)

IGAZÁN szélsőséges erő valszeg soha nem fog kormányra jutni Mo-n (történelmi példa sincsen rá)

A Jobbik egyébként szerintem nem szélsőséges, max. radikális. Egyébként pedig "desperate times need desperate solutions"...

Mo21 2009.06.18. 15:26:26

@TREX: Nem tudom, ha Kósa a KDNP élére állna, melyik párt kapna több szavazatot? Egyébként, ha valaki túl sok egyénit nyer, akkor a rendszer miatt nagyon sok töredékszavazatot veszít, ezért, ha nem két párt együtt indul, akkor ez kb. 10%-kal kevesebb képviselői helyet kap. Ez egyszerű tény.

One Bad Habit 2009.06.18. 15:49:16

@Magyarország21: Jó a poszt ismét. (Ezért is járok ide :)

Remélem a frissen idetévedt "aki nincs velünk az ellenünk van" gondolkodású narancsimádók nem idesítsenek fel. :)

Én egyébként rátennék a 2010 szavazócédulára egy "Egyiksem"-et is a pártok után. A választások után pedig annyival csökkenteni a honatyák számát ahány mandátumot szerzett "Egyiksem".

Mo21 2009.06.18. 16:00:50

@One Bad Habit: Kösz, bírom. Azt gondoltam, egyértelműen kiderül a posztból, hogy jobboldali vagyok. Sajnos, ma nem az elvek, hanem a gyűlölet mentén van szétosztva a politikai paletta. Aki az egyiket meri kritizálni, azt a másikhoz sorolják. Egy hete, amikor az SZDSZ-t szivattam, akkor azt kaptam, hogy micsoda mocskos Fideszes vagyok. Most fordítva. Sajnos a független gondolkodás nem divat nálunk, pedig a nélkül nehéz lesz kimászni a gödörből.
Egyébként az egyikre sem ötleted nagyon tetszik. Ilyen nevű párt kapna néhány százezer szavazatot. Én tényleg szivesen szavaznék a Fideszre, csak szeretném, ha nem kéne a másik oldal még hülyébb kompromisszumt kötni. Ezzel az erővel bárkire szavazhatok, mert a másik oldalnál bárki jobb. Szóval, ha a tehenek pártot lapítanak, azok is kihoznak ennyit az országból, mint a szocik eddig. Végre rendes országot szeretnék, nem egy ilyet.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.06.18. 16:21:11

@Magyarország21: Gratula remek bejegyzés, s az utoljára beírt kommenteddel is határozottan egyetértek.

Malachi 2009.06.18. 16:28:51

@Magyarország21: amúgy azzal, hogy jobboldali vagy valójában nem mondtál sokat, azaz nem könnyű elhelyezni ezt manapság itthon - mondj nekem egy igazi jobboldali piac és vállalkozásbarát pártot. MDF Bokrossal? Nem tudom.

Én - és nagyon sokan mások - irtó hálás tudnék lenni egy olyan társulatnak, amelyik mondjuk nagyobb hangsúlyt fektetne az öngondoskodás fontosságának kihangsúlyozására, az intézkedéseivel ebbe az irányba indítaná el a társadalmat. Ebbe beleférne a tandíj, a több biztosítós bizonyos szinten túl fizetős egészségügy, sorolhatnám. Persze korrekt és átgondolt adócsökkentéssel támogatva. Nem értem miért jobb az sokaknak, hogy az állam adók címén elveszi a fizetésük felét, hogy aztán önkényes módon ossza/lopja szét. Mert az ingyenes egészségügy és oktatás jár? Ingyenes? Haha. Szívesen fizetnék az orvosnak és szívesen fizetnék az iskolákért a saját pénzemből, amit nálam hagynak, úgy és annyit amennyit én jónak, szükségesnek látok. Nem is értem miért nem ezért tüntetnek a választók.

A Fidesz attól jobboldali, hogy annak mondja magát, amúgy az ígéretei a legszebb balos hagyományokat követik. Persze ezt elmondták már előttem mások, sokan.

One Bad Habit 2009.06.18. 17:01:06

@Malachi: Teljesen egyezik a véleményünk.

Annó be is írtam a killtheradical egyik posztjába. Ott a blogger rámutatott, hogy adót befizető állampolgár 1,4 millió van, választásra jogosult meg 8 millió. Ezért van az a fonák helyzet, hogy a pártoknak célszerűbb a közösből kivevők kegyeit keresni, nem pedig azokét akik befizetnek.
Ez szerintem rövidlátó szemlélet és pont oda vezet, ahol most tartunk: az államháztartás hiánya a GDP közel 83 %-a.

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:10:22

@ügyfélszolgálatos:
A belinkelt szövegben annyi van, hogy Andrásfalvy Bertalan azt mondja, a mögötte ülő frakció-vezető rendszeresen azt mondja a KDNP-seknek, hogy "imához". Ha Orbán ült mögötte, akkor ő volt. Ezen kívül a legenda alapjául szolgáló bekiabálás nem szerepel a jegyzőkönyvekben, a "térdre, imához" fordulatot más összefüggésben időnként használták. Persze én nem tagadom, hogy anno Orbánék ezt mondták, mind az MDF/KDNP kormány ellenzéke.
Hozzátenném, a harcos anti-klerikalizmus nem tartozik a liberalizmushoz (a radikálishoz sem), az egyszerűen a felvilágosodás óta a magát nagyon okosnak tartó értelmiség kultúrkampfja. Azaz különböző tanult körök igyekezete a másik fél diszkreditálására, mint pl. népies-urbánus vita.

Aki pedig állítólag ésszerűen szavaz, az igazán átfuthatná pl. az LMP programjait, elég jól belőhető belőlük az értékrendjük és hogy mit akarank. Persze, ha a bajuszosra szavaztál, akkor nem fog bejönni.

@Magyarország21:
Azzal egyetértek, hogy a Fidesz bárhonnan képes elveszíteni választásokat, ha nagyon akarja. Mondjuk most tényleg ehhez sokat kell tenni, tán két Mikola kaliberű baromra is szükség lenne.
Viszont hogy csak az ünnepléssel foglalkoztak volna, azzal nem értek egyet. Természetesen megünnepelték (kommunikációsan erőt mutattak fel), de Orbán többször is mondta, hogy még nem lehet hátradőlni, baromi sokat kell dolgozni.
Léptek is, a múlt heti - talán szerdai - sajtótájékoztatón gyakorlatilag behúzta a Fideszt középre, miközben nekiállt olyanokkal támadni az MSZP-t és a kormányt, ami a jobbikosok szerint is probléma és abszolút nem a cigánykérdésre koncentrált (azt meghagyja a csatolt részeknek, pl. MN-nek). A korrupcióval foglalkoznak erősen, ez sem az MSZP-nek nem jó, sem a Jobbiknak (témát vesz el tőlük) és mégcsak azt sem lehet mondani, hogy ez soha nem volt az ő témájuk.

A legnagyobb problémájuk, hogy a jelenlegi - lehetőleg egyben tartandó szavazótáboruk nagyjából egy dologban ért egyet: a mostaniak menjenek a picsába. Mondjuk ezzel a Jobbik és az LMP szavazók is így vannak, igaz jó részük a Fideszre is vonatkoztatja ezt. A jelenlegi MDF-szavazók nem tudom így gondolják-e, mert végülis Bokros tevékenysége nem lenne nagyon messze a jelenlegi Bajnai-kormányétól és úgy általában a Magyar Bálint-Horváth Ági képviselte reformdühtől.
Így aztán a Fidesz próbál tartózkodni nagyközönség előtt a konkrétumoktól és a határozottabb kiállásoktól, mert minden ilyen 3 embert megerősít - esetleg elvon máshonnan, míg 5-10 esetleg elfordul tőlük. A nagy néppárt átka ellenzékben, amikor tettekkel nehéz bizonyítani, hogy ők csinálják a frankót...

Hozzá tartozik, hogy nemrég volt az Indexen egy cikk, a Fideszben a versengő emberekről/javaslataiktól - mondjuk amíg nincs konkretizálva, hogy Matolcsy és Járai közül ki a kedvezményezett én is elég határozatlan lennék, mi is lesz. Azon kívül, hogy legalább nem rögtönöznek és a terveket normálisan át tudják vinni, nem egy egymásra rászoruló, de szándékaikban teljesen szembenálló kormány ill. kormánypárt alkudozásaiból kikerülő maszlag lesz. Bármi is az iránya, csak a kiszámíthatóság már jobb kormányzást eredményez, mint ami az utóbbi években volt.

Az "egyikre sem" ötlet pedig több helyen él, pl. Belgiumban, ahol kötelező elmenni szavazni. Konkrét eredménye nincs, csak jelzés a politikusoknak, hogy mind szarok vagytok.

Malachi 2009.06.18. 17:11:49

@One Bad Habit: Hm, azért ez az 1,4 millió nem hangzik rosszul. Erre már lehetne alapozni valamit. Mégsincs senki, aki megtenné. Pedig nem kéne sok, egyenes, értelmes beszéd, pontos, vállalható célok.
Nem is értem mi hiányzik.

Nem lehet birkának nézni egy egész országot, mert akkor előbb-utóbb csak az marad itt, akinek erre van igénye - csupa birka. Persze onnan fentről ez elég kényelmes helyzet, ha hatalmat akarunk és irányítani a népet.

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:29:10

@Malachi:
Bokros politikai imidzse, hogy ő szakértő.
Pedig ő is csak politikus, mégpedig nem is úgy általában vállalkozás és piacbarát, hanem nagytőke barát - főleg a már a '90-es években mögötte álló amerikai üzleti körök barátja. Szinte mindent pénzügyi szemmel néz, nincs társadalmi érzékenysége, a közszolgáltatásokról vallott nézete pont az, aminek a részleges megvalósulása miatt a Jobbik ilyen erős vidéken. A szabadversenyhez való hozzáállásáról pedig sokat elmond, hogy állami beavatkozással mondják meg, melyik felsőoktatási intézmény működhet tovább és melyik nem, akár megfelelő menedzseléssel fenn tudnák-e magukat tartani, akár nem. Csak mert mint az ELTE gazdasági tanácsának tagját zavarta a sok kis versenytárs. A verseny-párti hozzáállás ugye az lenne, hogy az ELTEnek is küzdenie kell, hogy hozzá jelentkezzenek, nemcsak az újaknak...

Karcolt lendület 2009.06.18. 17:58:54

@Magyarország21:
Köszönöm, ezzel eléggé egyet tudok érteni.
Főleg, hogy megjelenik benne az igazságosság és szolidaritás szétválasztásának igénye.

Mo21 2009.06.18. 18:10:58

@Malachi: Mindenki azért fél új pártot alapítani, amit az új elitben leírtam. Nincs média, mert míg Szijjartó minden esete immár sok éve ugyanazzal a mondattal sztár a médiában, te mondhatsz bármit nem kerülsz be.
Ráadásul olyan iszonyotos mennyiségű ember kell egy új párthoz, ami nincs már nálunk szabadon. Csak a Fidesz szétrobbanával lehetne új normális pártot alapítani, mert ott vannak a normálisok, csak csöndben vannak.
Csak a parlamenti választáshoz kell 400 olyan ember, aki akarna politizálni az önkormányzati 27 ezréről nem is beszélve.
Ez egy hadsereg, nem egy párt. A Jobbik ezzel a gonddal küzd meg majd. Honnan szerezzen annyi megbízható és értelmes embert, akit fel tud tenni a listára, aki biztos nem ügynök.
A pénz nem lenne akadály, mert az értelmes gondolatokra adnának a nagyvállalkozók.

Mo21 2009.06.18. 18:12:20

@Karcolt lendület: A többi nem ilyen bulvár jellegű írásomban is igyekszem egy alternatív kormányprogam vázlatát adni. Más, az egyéni felelősségre alapozott megközelítésben. Nyugdíj, munkapiac, most jön majd az oktatás.

irrelevant 2009.06.18. 18:24:24

Nagyon-nagyon jó cikk, gratulálok.
De nem csak ez, szinte mind.

One Bad Habit 2009.06.18. 19:00:19

@Magyarország21: Ha az m21 párttá alakul esküszöm belépek. :)

Kell egy koalíció a vastagbor.blog.hu olvasóival, a Negyedik köztársaságosokkal na és persze a Kétfarkú Kutyapárttal és simán megvan az 5%. ;)

De komolyra fordítva, van azért egy csomó értelmes proaktív ember ebben az országban. Ha a Jobbik meg tudta csinálni akkor más, valami m21 jellegű programmal miért ne tudná?

Malachi 2009.06.18. 19:08:36

@Magyarország21: köszönöm a linket, regisztráltam is. igyekszem majd felvenni a fonalat, elolvasom a korábbi bejegyzéseket.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.18. 20:42:25

@Magyarország21: Nagyon jó ez a poszt, mély elemzés tele humorral és kreatív nézőpontokkal.

Kifejezetten tetszik, hogy a Sun Cu is felmerül. A FIDESZ évek óta háborúra készülődik, de jól látható, hogy ennek az egyik fele édes, a másik fele méreg.

A FIDESZ építkezése példátlanul tökéletes, ha Sun Cu nézőpontból tekintünk az elmúlt 10 évre, ugyanakkor ha az ország a vonatkoztatási keret, akkor a FIDESZ belelavírozta a kultúrát egy vesztes helyzetbe.

A megmentőnk megsemmisített bennünket!

Mo21 2009.06.19. 09:22:31

nem tudja valaki megmondani, lehet e oldalt olyan dobozt csinálni, amiben a legfontosabb írásokat külön ki lehet emelni és hogyan?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.19. 18:16:54

@Magyarország21: Az én blogomban van egy rovatok rész. Pl azzal a technológiával oda lehet tenni cikkeket is, meg cikk sorozatokat is. Meg a kulcsszavak szerinti kereső rendszert is.

Mo21 2009.06.20. 10:36:30

@Saman: köszi, ezt meg is találtam, de nem tudom, hogy teszem bele az írásokat.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.20. 13:10:58

@Magyarország21: Lehet neveket csengetni, mint Bokrosét az MDF-nél, de ez akkor is erősen rizikós lenne a Fidesznek is, a KDNP-nek is. Egy üveg sör, hogy még csak fel sem fog merülni a különködés gondolata.

Mo21 2009.06.20. 14:51:56

@TREX: nyertél, de én is ezt mondom.

Mo21 2009.06.20. 16:10:47

@TREX: ja, ehhez nem elég tökösek. Igaz máshoz sem, még ahhoz sem, hogy vállalják a véleményüket, ha egyáltalán van nekik.