2009.05.02.
17:14

Írta: Mo21

Összeesküvés-elméletek

 

Mi lehet a CIA igazgatójának mottója? Szerintem ez: „Nem hiszek a véletlenben!” Ő minden, nemzetközi jelentőségű esemény mögött értelmet keres. Nem lehet véletlen, hogy akkor tör ki a mexikói járvány, amikor Obama éppen ott van, sőt a járvány kitörése sem lehet véletlen az ő szemében.
Én magam nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de hiszek abban, hogy az államok majdnem mindent megtesznek, ami érdekükben áll. A demokratikus, erősebb erkölcsökkel rendelkező államok, kicsit kevesebbet, mint az erkölcstelen diktatúrák. Erkölcsös demokráciák például nem indítanak olyan járványokat, amik saját polgáraikat is veszélyeztetik. Aztán valahol itt meg is állnak a különbségek.
Szóval nem hiszek az összeesküvés elméletekben, még ha én gyártom őket, akkor sem, de ha bejönnek a jóslatok, akkor elbizonytalanodom. Néhány éve azzal zaklatom ismerőseimet, hogy eljöhet a pillanat, amikor Kínának érdekében állhat egy világjárvány kirobbantása. Ez a pillanat, tavaly, a válság kitörésével meg is érkezett. Még fogadást is kötöttem a járvány tavaszi kitörésére. Kicsit nevetségesnek tűnt, de érveket tudtam felsorakoztatni mellette. A jelek már 3 éve jönnek. A WHO ennyi ideje riogatja a világot egy járvány kirobbanásával. Tudjuk, ez a szervezet és a CIA nagyon szoros kapcsolatot tart. Furcsa volt a hév, amivel győzködték a világot egy lehetséges járványról. Az egész összeesküvés elmélet elleni legfőbb érv, a mi európai gondolkodásunkkal, hogy Kína nem semmisítené meg legfőbb export piacait. Ami logikusnak is tűnik, de Kína más világ, az ő politikai és hatalmi gondolkodásuk eltér a miénktől, nem kell benne, „a mindent alárendelünk gazdasági növekedésnek” mániát keresni. A legfőbb különbségek, a végzetes pragmatizmus, az iszonyatos hosszú távú gondolkodás, és az egyének életének semmibevétele. Ennek legjellemzőbb stratégiai megnyilvánulása Mao és az atomháború esete. Mao közismerten papírtigrisnek tartotta az atomháború rémét. Kiadta az utasítást, a kínai népszaporulat növelésére, koncepciója az volt, ha Kínára atomfegyvert dobnak, megölnek 300 millió embert, de ha van 1 milliárd, akkor még mindig marad 700 millió. Míg ez alatt elpusztul az oroszoknál és az amerikaiaknál is 150 millió, akkor máris előnyösebb helyzetben van, mint ellenfelei.
Ma Kína stratégiája ennél egyszerűbb. Az ottani titkosszolgálatok, akik kívülről néznek bennünket, - ami reményeink nélkül - világosan látják, hogy az USA és Európa gondjai 50 év távlatában megoldhatatlanokká válnak, és ezek a társadalmak maguktól összeomlás szélére kerülnek. A népszaporulat, a munkaerőhiány, az elöregedés és az ezzel párhuzamos bevándorlás tönkreteszi ezeket a társadalmakat. Kivárásra kell csupán játszaniuk és 50 éves távlatban az ölükbe hullik a világhatalom, ha képesek egyben tartani az országukat ennyi ideig. Ami könnyebbnek tűnik, mint kívülről látni szeretnénk. Világpolitikai célokat tehát fölösleges felállítaniuk, legfőbb céljuk belső egyensúlyuk.
Kína katonai stratégiája is fantasztikus. Az USA óriási technikai fölényét nem tudja megtörni minden területen, nem is akarja. Az F35-ös vadászokat képtelen gyártani, de használhatatlanná tudja őket tenni. A túlelektronizált világban kőkorszaki szintre akarja vinni az esetleges a háborút. Ezért csak a világűrre és a számítógépes rendszerekre koncentrál. Űrkutatási programjában ötször annyian dolgoznak, mint az USA-ban fejlődésük hihetetlenül gyors. A számítógépes kalózkodásban pedig olyan hadseregeik állnak készen, amelyekkel lehetetlen felvenni a versenyt. Több millió központilag befolyásolható, irányítható önkéntese van. Amennyiben ezeket a területeket ellenőrizni tudják, vagy legalább meg tudják bénítani ellenfelüket. Egy F 35 –ös nem ér sokkal többet, mint egy papírrepülő.
Ezeket figyelembe véve Kína képes meggyorsítani a nyugati világ hanyatlását és saját előretörését, akkor, ha a demográfiai problémákat előbbre hozza. Ez pedig egy nagy járvány tudja leghatékonyabban megoldani. Igaz, talán elpusztul benne néhány tízmillió kínai is, de ez a kínai gondolkodásban csak elhanyagolható veszteség. A járvány kirobbanására nincs alkalmasabb időpont, mint a mai. A válság közepén vagyunk, egy komolyabb járvány esetén további 5%-os GDP csökkenés várható. Ezzel a nyugati országok egy jelentős részét gyakorlatilag kivégeznék (bennünket első helyen). Évtizedek kellenének talpra állsásukhoz, de ezt a demográfiai változások tovább nehezítik, mivel az ilyen járványok tapasztalatai szerint az aktívaknak nagyobb esélyük van a megbetegedésre, és a gyermek között nagyobb számban lehetnek áldozatok. A világban gyakorlatilag munkaerőhiány léphetne fel, a világ nagyobb ipari vállalatai meggyengülnének, felvásárlási célponttá válhatnak. Az olaj iránti kereslet csökken és Kína szabadon terjeszkedhet az energia piacon. Egy háború esélye csökken, mert a legyengült országok néhány évtizedig erre nem alkalmasak. Gyakorlatilag újra lehet osztani a világot, aminek csak egy nyertese lehet.
Így súlyosabb járvánnyal, kb. 25-30 évet nyerne Kína a világhatalmi játszmában. Persze egy kisebb járvány, a jelenlegi helyzetben, a pánik hatás miatt önmagában is egy-két százaléknyi DGP csökkenést jelenthet. Ez is egy újabb lehetőség. Ráadásul a vállalatok éppen az ellenkezőjét teszik, annak, ami hosszú távon érdekük lenne. A pénzügyi gondokat a termelés költségeinek csökkentésével, a termelés olcsóbb országokba költöztetésével akarják megoldani. Ezzel még tovább rontják anyaországuk (régiójuk) hosszabb távú esélyeit. A megoldás éppen a termelés visszatelepítése lenne, akár némi költségnövekedés árán is, amit a kormányok adókedvezménnyel jutalmazhatnának. Sajnos nem ez történik.
Visszatérve a konkrét összeesküvés elméletre a CIA igazgatónak az orvosok jelentése sem igazán tetszik. A vírus két az amerikai kontinensen található állatvírusból és egy eurázsiai embervírusból kombinálódott. A természet persze mindent létrehoz, de az orvosok furcsának találják a kombinációt és azt is, hogy éppen Amerika határainál bukkant fel és valaki, akivel az elnök találkozott és kezet fogott 7 nappal később meghalt. Túl sok a véletlen egy CIA igazgatónak.
Ami nekünk összeesküvés elmélet, az CIA-nál napi valóság, és egy világjárvány mindenképpen alkalmat ad a spekulációra. Kínát egyébként, a nyugati sajtóban is megvádolták már a járvány előidézésével, és ő hevesen cáfolta is.
Ránk ezekből az eseményekből nem túl sok vonatkozik, csak várjuk csendben a véget, mert egy biztos, amennyiben kitör a járvány, vagy csak egy enyhe pánik, Magyarország game over.

 

 

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr701098994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sakk Matt 2009.05.02. 18:09:29

A demokráciák legalább olyan erkölcstelenek, mint a diktatúrák. Ugyanis a demokratikus állam tetteiért nem felel senki. Ahol nincs felelősség, ott erkölcs sincs.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.05.02. 18:18:19

Érdekes elmélet.
Én sem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de ebben lehet valami. Főleg az Obamás dolog miatt elgondolkodtató, de logikus a többi érv is.

Samurai · http://japancsaj.blog.hu/ 2009.05.02. 18:20:14

Mibol gondolod, hogy "csak" nehany tizmillio kinai halna meg influenzaban? Miert nem akkor mar 100 millio? Van nekik ellenszeruk? Gondolod, hogy nem derulne ki ha lenne.

karelgott · http://nylon.blog.hu 2009.05.02. 18:23:22

Akkor közeledik a sokadik világvége.
Múlt csütörtökön is volt egy.

Hanren 2009.05.02. 18:34:01

Én csak azon töprengtem, hogy a járvány előtti hetekben egy tucat hír szólt arról, hogy jajdegecik a mexikói drogmaffiás csávók és már nem lehet velük bírni, és ettől mennyire sajog a drága, intelligens amerikai nép szíve.. nem lehet, hogy épp Obama Hussein vitte kis táskájában a cuccost?:)

europatriota 2009.05.02. 18:39:39

En mar hosszu evek ota szajkozom, hogy Kinat meg kell allitani(extra magas importvamok), fel kell darabolni(Tibet) es le kell nyomni, amig tudjuk, amig lehet. A nyugati egyetemek tele vannak kinaiakkal: atadtuk nekik a tudast, ami a leheto legnagyobb hatalom. (A nyugati civilizacio gyakorlatilag ezzel keszitette elo pusztulasat.)
Az a baj, hogy itt es a teljes osszeomlas elott allo Europaban(meg egy egyseges vedelmi tervuk sincs) mindenki az Osszeborulast nyomja, globalizacio, szeressuk egymast gyerekek es egyeb baromsagok, ami a mi feher(Eu es Eszak Amerika) gondolkodasunkon belul meg mukodne is, de mas kulturaknak errol teljesen mas az elkepzelesuk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.02. 18:47:05

Mel Gibsontól tudjuk, hogy az se véletlen, ha Törökországban pont akkor van földrengés, amikor ott jár az amerikai elnök :-)

moncayo 2009.05.02. 18:50:46

Abban van nagy igazság, hogy a kínai kultúra emberöltőkben, évszázadokban gondolkodik, nem abban, mint mi euró-amerikaiak, hogy mit veszünk meg holnap. Az is igaz, hogy az egyéni emberélet nem számít, a cél szentesíti az eszközt. Látszik, hogy milliárdos szinten nem viszik "túlzásba" az életszínvonal emelést, az oktatást (még annyira se mint India) , kellhet az "ágyútöltelék".
S ha náluk egy kutatással csak 1% foglalkozik (de az magas szinten, mert pénz van, nem költség/árbevétel elv alapján van a pénzosztás), az is 10 millió (!) kutató.

S még egy, mi itt Európában szinte már alig gyártunk már valamit (de kezd igaz lenni az USA-ra is), bármit megveszel "Made in China), csupán szolgáltatunk, "mossuk egymás" haját és ezt nevezzük értékteremtésnek. Öregedünk, hívjuk be a piszos munkára az arabokat és aztán csodálkozunk, hogy fel akarják itthon forgatni az életünket. Látni, hogy mi folyik Hollandiában például.

A vírus-kalandban nem hiszek ugyan (ha lenne benne valami, sose tudnánk meg úgyse) de, hogy Kina lesz a jövő ereje, abban van valami.

Van úgy, hogy az ember unatkozik és hülyeségeket c 2009.05.02. 19:05:02

"Még fogadást is kötöttem a járvány tavaszi kitörésére."
- Legalább sokat nyertél? :)

OFF: Unatkozom. Nem jön valaki játszani? doiop.com/mangafight

pandacsökiboborján 2009.05.02. 19:05:28

A kínai társadalom is öregszik,lásd egygyermekes családmodell.Amúgy a nyugati országok saját magukat elintézik,de nem biztos, hogy 50 év múlva egy nyersaghiányos világban kell majd annyi ember.

Van úgy, hogy az ember unatkozik és hülyeségeket c 2009.05.02. 19:05:52

"Még fogadást is kötöttem a járvány tavaszi kitörésére."
- Legalább sokat nyertél? :)

OFF: Unatkozom. Nem jön valaki játszani? doiop.com/mangafight

Van úgy, hogy az ember unatkozik és hülyeségeket c 2009.05.02. 19:07:32

(Oops, bocs a dupláért.)

Amúgy Magyarország jól is kijöhet ebből a vírusosdiból, a héten szó volt róla, hogy fejlesztünk valami szérumot, csak vírusminta kellene hozzá, hogy tesztelni lehessen.

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.05.02. 19:13:22

Az igazi kinai vírus az munkaerő kutyaszar árban, cserében behitelezi a hatalmas USA-t. Nem kell ide vírus öregem, a gazdaságukat basszák ha a mohósággal.
OFF:
Tarda Tibor? ha ismerősek ezek a blogok, nézzétek meg az enyémet: peterfaith.blog.hu
Baszassunk gecaúk!!!

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.05.02. 19:18:36

Nem Magyarország, hanem egy vállalat. És ezen vállalat haszna, vagy maga a gyártás elkerül innen.

desertstorm 2009.05.02. 19:19:09

Nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy mi lesz akkor, amikor elfogy a gáz és az olaj. Szerencsére, én azt már nem élem meg! :-) Járvány, az is probléma?

Van úgy, hogy az ember unatkozik és hülyeségeket c 2009.05.02. 19:28:22

@Ludas Matyi Online: Kedves Mátyás, hasznot nem csak pengő forintban mérünk! És az országimázs az már smafu? :)

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.05.02. 19:41:32

Kicsit erőltetettnek érzem. Bár ha jobban belegondolok, akár igaz is lehet.

pandacsökiboborján 2009.05.02. 19:45:54

@Van úgy, hogy az ember unatkozik és hülyeségeket c: azt írták,az osztrákok már megszerezték a virust és dolgoznak az ellenanyagon.ez országimázs dolog mindig elakad a határainknál és csak saját magunkat bűvöljük vele.

flimo13 2009.05.02. 19:46:43

Meg van kajálva a Kínai propaganda rendesen. Technikai fejlettség, meg kutyafasza. A repülőgépiparuk nagy sikere egy 25 éves ruszki vadászgép szolgai lemásolása, de a legendásan szar orosz hajtóművek színvonalát már nem sikerült hozni, azt importálják.

A "rohamtempójú" űrprogramjuknál még a látszatra se adnak, a cydonián volt róla egy jó írás, hogy még a szkafanderek kinézetét is egy az egyben a ruszkiktól vették. Itt 40 év a lemaradás.

A fél világ beszart a lelőtt műhold miatt. Szárazföldi indítóállomásról (nem mobil) sikerült eltalálni egy saját, akár irányítható műholdat. Meg több ezernyi új űrszemetet kreálni. Amerikai AEGIS rendszerű hadihajók (tehát mobil) rendszeresített fegyvere képes ugyan erre, egy elszabadult műholdon, űrszemét nélkül. Ugyanezen hajók szednék le a kínai műhold elleni rakétákat is, ha arra kerülne sor. Mindemellett Amerika már a hetvenes években semmisített meg műholdat, vadászgépről(!) indított rakétával. De fossunk csak Kínától, mert ott jobb a PR.

Az is két külön dolog, hogy békeidőben a kínaiak behekkelik magukat a pentagonban, meg az is, hogy konfliktus esetén hány perc alatt esik le egész Kína a netről.

pandacsökiboborján 2009.05.02. 19:53:01

@flimo13: egy profi magyarországi megélhetési bűnöző kábeltolvaj banda hamar elbontja még az optikai kábelt is.exportáljuk őket

torró 2009.05.02. 20:01:29

Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel aki ítélő bíró, azt mondta: milyen jó egy ilyen vírus felbukkanása, nem a világválság problémáiról hallod a híreket hanem a járványról. Nem kezd senki agyalni hogy hogy is van ez a válság? Milyen érdekek mozgatják? Nem érdekes?
Szóval Kína? Én nem hiszem. Nekem mások jönnek be.

GC (törölt) 2009.05.02. 20:14:57

Miért nem az amcsik csinálnak ilyen vírust?

balapety 2009.05.02. 20:16:25

@GC: Ilyen burkolt zsidózást már rég olvastam.:)))

Senkifia 2009.05.02. 20:40:58

hmmm...van benne valami....szerintem hiba is egy pár...mert ha abból indulunk ki.hogy kína hosszú távon gondolkodik,akkor semmi szksége arra,hogy a sajátjait is iertsa,ha vírussal,ha egyébbel.elég ,ha kivár,ugye....mer ő csak többen lesz,mig eu elöregedik.és az egész nyugati világban ez a trend,az 1,max 2 gyerek vállalásával...ja a romák azok szaporodnak....lehet ez volt a meggondolás,ha vírusgyártásra adták kínaiak a fejüket...ja és ezzel még indiából is lenyomnak pár millát....
na de azért van ebben hiba is...

Senkifia 2009.05.02. 20:47:17

@GC: miből is gondolod,hogy ők nem?ebola afrikában,miegymás...csak ők lehet helyhez kötöttebben csinálják,nmem világszínvonalon...

Bernard Black 2009.05.02. 21:05:13

Kína ezzel így is úgy is maga alatt vágná a fát... mégpedig azért, ami rögtön az elején meg lett cáfolva. Minek uralkodna kína egy romhalmazon, nem érdeke, hogy tönkretegye a világot ha csak nem akarják azt utána benépesíténi sok kis kínaival...

flea 2009.05.02. 21:11:09

gyerekek, és a spanyolnáthát ki csinálta?
lol

Mo21 2009.05.02. 21:19:07

Még egy adalék a paranoiához. Néhány napon belül egy kínai cég kihozza az influenza gyorstesztjét.

vers 2009.05.02. 21:24:41

nem a kinaiak az oroszok , putyin meg a többi söpredék a ludas

magyartofu 2009.05.02. 21:34:45

Nem a kínaiak úgy általában, nem a drogmaffia, nem a CIA, hanem a nagyipari állattenyésztés van a sertésinfluenza mögött.

Senkifia 2009.05.02. 21:40:20

@flimo13: mondjuk ebben is van valami...hogy kína meddig van neten,ha gáz van :) mikor a japik is az amcsiktól koppintják a számtechet.....azért valszeg ennyire nem fehér-fekete...
ja és még valami:ma kína az amerikai állampapírokból él.meg a nyugat felvásárlóerejéből.nagyon szép,hogy na odab.sz a nyugatnak, demográfiailag,meg technikailag,netán vírusilag...na és miután a nyugati társadalom összeomlott,ki fogja tervezni a kínai sony gyárba a cuccot?ki fogja megvásárolni,miután féláron legyártották?ki fogja felvásárolni a kínai exportot?a kínai megveszi a saját termékét,és ellsz?ez ok, de akkor most miért nem teszi? olyan ez,mintha az orosz lebombázná a nyugati autógyárakat,meg távhőállomásokat...na ok...de akkor ki veszi meg a gázt,amiből az orosz finanszírozza magát,nagyrészt?...ennyire azért nem egyszerű...bár hosszó távon úgyis nekik(t.i. kína)áll a zászló...és akkor még egy érv az ellen,hogy a nyugati társadalmat gyorsangyorsan szétbomlasztani...

-d(-_-)b- 2009.05.02. 21:46:01

egyértelmű, hogy zorbán az oka mindennek.

Persze 2009.05.02. 22:34:06

És mi lesz ha a medveinfluenza keveredik a bálnainfluenzával?

herrbert74 2009.05.03. 02:25:35

LOL. Csak elképzeltem, ahogy 21 magyar ül az asztal alatt, fején az alusapka és várja, hogy mikor jönnek a kínaiak. Vagy mi.

farm3.static.flickr.com/2274/2404325409_5543da1791.jpg

repecs 2009.05.03. 06:49:53

"Még fogadást is kötöttem a járvány tavaszi kitörésére." AHA szóval szoltál a kinai haveroknak!

terrybenedict 2009.05.03. 08:45:48

Oké, ha összerakod a dolgokat, akkor kiad valamit. De ennyi erővel Isten és a Mennyország is létezik.
De nem tudom elképzelni, hogy néhány kínai apparátcsik kitalál ilyesmit, és nincs ott egy épeszű sem, aki elmagyarázza nekik, hogy ez így nem olyan fasza.
Honnan vennék a Mercijüket? Ki tervezné az Armani öltönyt, a Prada-t? Ki tervezné az épületeiket?

Ez, ami van, ez egy klasszikus white-power rendszer. Miénk az értelem, övék a munka. Nem is lesz ez máshogy sohasem, mert a fehér ember nem szolgalelkű. Nem véletlen, hogy fehér emberek tízmillióit, százmillióit nem lehet hosszú távon olyan szintű diktatúrában tartani, mint a szolgalelkű sárgákat.
És ez így is marad kibaszott sokáig, mert amíg ők végzik helyettünk a munka java részét, mi tudjuk képezni magunkat, fejleszteni, tanulni, stb., míg szerencsétlen kínainak a 14 óra meló után jól megérdemelt tányér rizs a legjobb esemény.
Mindamellett, vessétek össze a fehér ember egészségi állapotát a sárgákéval, vagy a négerével. Az életmódból adódóan sokkal masszívabb az immunrendszerünk, mint nekik.
Öregszünk? Meglehet, de ők is. Egy kölköt csinálhatnak. Tulajdonképpen felezik a társadalmat.
A fehér ember, higyjétek el, előbb kitalálja magának itt a megoldást, minthogy a kínaira bízza a sorsát.

hhh. 2009.05.03. 09:35:59

én nem tudom...szerintem nem igazán politikai, mint gazdasági okai vannak ennek az influenza-pániknak (szándékosan nem írok járványt).
az egész a kergemarha kórral kezdődött, akkor leöltek sok szarvasmarhát, az utóbbi pár évben a csirkéket-szárnyasokat apasztották, logikus, hogy most a disznó van soron.
meg hagy szívjon kicsit Mexikó is.
a WHO-t meg, vlaszeg nem Kína befolyásolja, mint te is írtad.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.05.03. 10:00:02

Elgondolkodtató írás, de szerintem sosem tudjuk meg az igazságot!

n0kedli 2009.05.03. 10:21:21

Ez butaság. Bizonyos időközönként kitörnek járványok, mert a kórokozók természetében benne van, hogy mutálódnak. Ennyi erővel minden negyven évben szét akarja valaki zúzni a civilizációt.

pwpw 2009.05.03. 10:38:37

miért pont mehíkóban? melyik ország is okoz mostanában a legnagyobb gondot az usának? most már nem nagyon van irak, afganisztánról sincs nagyon szó, melyik ipar is az egyik legbefolyásosabb az usában a fegyvergyártás után? ha azt nézzük kinek az érdeke, szerintem elég egyértelmű. ugye igen sok gondot okoz a mehíkóból átkerülő drog, hogy is lehetne ezt megakadályozni.. ja, most már van egy igazi indok, miért ne engedjenek be mexikóiakat. a következő egy falszerű képződmény lesz végig a mexikói határon, én ezt tippelem. ehh, amúgy azt hittem, csak én vagyok ilyen fasz, h rögtön összeesküvést látok:)

Mo21 2009.05.03. 13:51:22

Én nem állítom, hogy ez az egész igaz, csak hogy lehetséges. Nem bírom ki, hogy ne írjam ide kedvenc mondásomat, habár el fogom csépelni, mert túl sok helyzetre igaz. Attól, hogy üldözési mániád van, még lehet, hogy üldöznek.

terrybenedict 2009.05.03. 16:24:05

Nem hiszem, hogy az USA-nak a drog jelentené a legnagyobb problémát.
Aki akar az betép bármivel. Ha nincs kóla, van higító. Néhányan szarrá keresik magukat belőle, többen jól keresnek belőle, sokan megélnek belőle. Ezek az emberek nem állnaksegélyért sorba, hanem vásárolnak sokat, amiből nagy az ország Áfa bevétele.
Aki szeret tolni, az nem feltétlen függő, beteg ember. Meg kb ugyanannyi késztetést éreznek a leszokásra, mint az alkoholisták, meg a dohányosok.

Mindamellett a drogpénzt illik valamibe fektetni(odaát komolyabban veszik az adóhatóságot, mint mi itthon), és ezzel munkahelyeket teremtenek.
Nem véletlen, hogy nem üldözik tűzzel-vassal a drogban utazókat. Itthon sem.

Vesd össze pl a csempészett cigivel. Amíg a hazai dohánygyáraink nem toltak sok pénzt és technikát a határőrséghez, addig halomban állt itthon a Priluki. Kb fél éve meg semmi. Az államnak nem volt érdeke fellépni a cigicsempészet ellen, csak úgy tessék-lássék, mert megélhetést biztosított sokaknak.
Ha komolyan vennék, a drogot is nagyon hamar ki lehetne szorítani az országból.

Asidotus 2009.05.11. 15:31:28

Szerintem ez az elmélet több ponton is hibádzik:
1. Kína legalább olyan öles léptekkel száguld az elöregedés felé, mint a Nyugat.
2. Egy vírus elsősorban az idősebbeket öli meg (az influenzák legalábbis), és egy brutális világjárvány után bizony a Nyugat demográfiai mutatója drasztikusan megfiatalodik, és akkor a lecsökkent nyugdíjterhekkel máris versenyképesebb lesz.

Mo21 2009.05.12. 09:24:29

@Nűnű: Kínáról szeretek a legjobban vitatkozni. Az állításaiddal van egy kis gond. Kína elöregedése nem lényeges kérdés, mert nincs nyugdíjrendszer. Ráadásul az egyke modell nem működik, mivel láthatóan növekszik a lakosságszám. A fiatalok óriási tömegben állnak készen és ambíciózusak. Ráadásul 20 év múlva kb. 60-100 millióval több férfi lesz, mint nő, ez pedig komoly gondokat okoz majd. Főleg háborút vagy gazdasági háborút.
Egy pándémiás járvány nagyobb számban betegít meg aktívakat, mint öregeket és a halálozás kb. egyenlő. A spanyolnáthában így volt és a szakértők most is ezt mondják. Lásd Mexico, ahol fiatalok haltak meg többen.

Asidotus 2009.05.12. 11:37:53

@Magyarország21:
Vajon a kínai lakosság növekedése a gyerekeknek köszönhető, vagy a javuló életkörülmények miatti növekvő élettartamnak? (Ha a gyerekek száma nem nő, de az emberek tovább élnek, akkor egy darabig csökken a halálozások száma, és ez növekedést okoz.)
Általában a betegségek jobban tizedelik az idősebbeket, mint a fiatalokat. És most nem kell a spanyolnáthára gondolni, mert ott frontról hazatért, megfáradt, legyengült fiatalokról beszélünk, ráadásul, akkor sokkal-sokkal kevesebb idős ember volt, mint ma. A mai orvoslás sok segítséget ad egy erős, fiatal szervezetnek, de egy gyengébb, betegebb idősnek már jóval kevesebbet.
Egyszer egy tévében láttam egy professzorral való beszélgetést, és a tudós elég sok komoly problémát mondott, amivel Kínának hamarosan (még bőven a mi életünkben) meg kell küzdenie. Elöregedő társadalom, (hiába nem kap nyugdíjat, attól még nem tud dolgozni), környezetszennyezés.

wendriner úr 2009.05.14. 16:31:12

mondok valami egészen elképesztőt! szinte az összes fertőzött országban jártam az utóbbi egy évben, és szinte csak azokban. holnap pedig lehet hogy összefutok a blog írójával? rémisztő.
süti beállítások módosítása