2009.07.31.
07:27

Írta: Mo21

Becsey szerint lesz korrupció

Meggyőződésem, hogy a polgári kormányzás azért volt és lesz eredményesebb, mert nem lesz olyan mérvű korrupció vagy hanyag kezelés – mondta Becsey Zsolt a Fidesz politikusa, volt EP-képviselő a delmagyar.hu-n adott interjújában.
Ennyi lenne a titok? Nem fognak jobban kormányozni, csak kevesebbet lopnak, mert ugye ezek szerint lesz korrupció, csak valamennyivel kevesebb. Mennyivel? 10%? 20%? Igaz ez is valami, de azért jó lenne számításokat végezni a váltás költségeit illetően és meghatározni, mennyivel kéne a kevesebbet lopni, hogy megérje, ha tényleg csak ennyi a különbség.
Egy ekkora szervezet, mint a magyar állam, elég körülményesen és drágán vált beszállítót, (kormány) vagy ebben az esetben inkább kiszállítót. Vajon a választások költségeit legalább megspóroljuk a kevesebb lopássál.
Az lenne a jó, ha szerződésbe foglalnánk, hogy mennyi a maximum, amit ellophatnak vagy még inkább, a Fidesz kampány helyett kiplakátolná, hogy mit kér a kormányzásért. Mondjuk valahogy így:
„Az eddigi korrupciós kár 500 milliárd, ebből hozzám jött 200. Ígérem, hogy a szociknak nem adok és én csak 50 milliárddal növelem a kárt, vagyis 250 milliárdot nyer az ország. Ígérem, hogy egyéni lopásokat nem engedek, a szerződött összeg fölötti lopásokat megtorlom.”
Egy mellékletben lehetne a vagyonlistát leírni, hogy mire tartanak igényt: kórházak, telkek, földterületek, erdők, készpénz, megbízások, cégek, stb.
Ez nagyban egyszerűsíteni mindenki életét.
Persze azért van ennél is jobb. Pl. abba kéne hagyniuk a hülyeségek hajtogatását, és meg kéne mondani, hogy tényleg mit fognak csinálni a Becsey által jelzett lopáson kívül, vagy esetleg helyette. Szerintem ennél azért tudnak többet. Az előző Fidesz kormány tudott. Persze ez még nem garancia, hogy ez is tud majd.

3 komment

Címkék: fidesz korrupció becsey

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarorszag21.blog.hu/api/trackback/id/tr371278970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.08.02. 14:14:11

Én írtam kb. 200 cikket arról, hogy a FIDESZ vezette be ezt az eszkalálódó korrupcóval jellemezhető korszakot, ám ennek ellenére mégis igaznak tartom, hogy a FIDESZ kormány korrupció eleni fordulat is volt egyben. Ha emlékeztek, gyakorlatilag abból volt mozgástere az Orbán kormánynak, hogy szinte teljesen leállították az állami beruházásokat.

Ez járhatott azzal, hogy a politikát etető nagycégek 2-3 évig nem tejeltek, utána meg megtanult az építőipar ide és oda is tejelni.

Akkor bankárként dolgoztam és láttam, hogy a végrehajtó kisvállalkozók az nem ez a kör, itt többnyire az autópályáról van szó.

Ilyen jellegű fordulat most is várható. Tényleg az egyetlen esélye a következő kormánynak az életszinvonal csökkenés megfékezésére, ha az állam nem költekezik annyit. Csak ebben az esetben lehet tömegek elszegényedését megállítani.

Ez a modell nyilván járhat a korrupció visszaszorulásával is. Mint ahogy ezt már láthattuk.

Egyébként meg tényleg robbanásig feszül a társadalom tűrőképessége korrupció és elszegényedés ügyben. Ha a FIDESZ nem fog tudi leszálni arról a lóról, amire felült, azaz továbbra is lopni és hatzudni fognak reggel , este és délben, akkor tuti, hogy jön valami "Magyarok Nyilai tipusú szabadcsapat és elkezdi megtizedelni őket. Eléggé ebbe az irányba tolták a közhangulatot 10 éven keresztül.

Munkájuk gyümölcse beérett, sőt meg is rohadt. Elviselhetetlen a szegénysg is meg a korrupció is. Túlgyőzték magukat mindkét területen.

Most persze szembesülnek azzal, hogy kár volt megakadályozni a struktúrális reformokat, mert ez sokba kerül, sőt most nekik kell majd ezeket javasolni.

millesei (törölt) 2009.08.06. 23:57:15

Már várom. Hátha majd most ráébrednek a hívők, hogy egyik banda sem ér semmit, csak jól el tudják adni magukat. Ahogyan most rengetegen kiábrándultak a másik oldalból. És akkor esetleg talán-talán lehet valami változás. Bár nagyon nem bízok benne.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2009.08.19. 19:48:00

Ma hallottam egy számomra megdöbbentő szólást a MÁV-val kapcsolatban:

"Vannak gyors vonatok,
vannak kényelmes vonatok
és vannak magyar vonatok."

Ebben a szellemben megjegyezném kellő alázattal és tisztelettel, hogy nincs "kevesebb" korrupció. Korrupció van és van a korrupció hiánya.
Mint ahogy nincsenek kicsit szűz és kicsit terhes nők sem.
süti beállítások módosítása